Šodien vārdadienu svin Margots, Igors, Ingvars, rītdien - Ingrīda, Ardis
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Ja ņem lēto galu kura labāka Nikko Stirling Diamond 3-12x56 30mm Illum #4 Dot vai Hawke Endurance 30 IR 3-12x50 vai BushnellTrophy3-12x56IRp .

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 33 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 10.06.2015. 14:49

Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
11.05.2009. 10:31
Juri piekrītu, bet varu arī ieteikt Jahti jaht iegādāties bet no 10 optikām labi ka 2 kādas izturēs 308 kalibu, vienu jau sūtu atpakaļ.
Ir dažāda tipa un cenu optikas. Piemēram, es kad vēlējos sev iegādāties optiku gandrīz gadu lasījos pa netiem, mājas lapām un čatos kāda optika ir laba pie saprātīgas cenas, jo es vēlējos 3*12*56 un lai būtu ar sarkano punktu, truba 30 mm. Protams ka ļoooti gribējās Kahles optiku, bet naudas trūkuma dēļa sāku meklēt kaut ko labu un par normālu cenu, un izvēlējos jau augsāk minēto sev optkiku, jo no Kahles ir atšķirība, bet ne tik būtiska lai būtu pārmaksāt tos 700 LVL.
Uzliku, piešāvu un esmu apmierināts.
Ja var arī atrast optikas pa 150 un 200 ls, kas turēs 308 vai 30-06, bet nav garantijas ka tieši tev trāpīsies kas izturēs, pārsvarā iztur, bet ne vairkā kā 5 gadi, bet dažreiz jau pie pirmās piešaudes krusts lēkā uz visām pusēm. Ar lētajām kā ir tā ir. Ļoti medniki ne lētā gala vērtē japānu optiku, bet ar ilgi netur.
viens mūsejais jau 3 nomainīja par pēdejiem 3 gadiem un izsvieda 400 ls, Un vienalga nesajēdz ka jāpēr dārgāku optiku nekā 150 ls.
Nu bet tas ir katra mednieka individuāla lieta.
Es uzskatu ka labāk nedaudz pakrāt naudiņu un pastaigāt uz medībām kādu pus gadu bez optikas nekā iegādāties par 100 ls un vēlāk špļaudīties ka strāpījās brāķis. Nu bet var būt paveiksies un optika izturēs triecienu. Redzēs!
Vēlu veiksmi eksperimentos.
juris
Pēdējo reizi manīts 2009-05-27 23:08
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
08.05.2009. 21:46
Izlasot visu no sākuma līdz beigām secinājums 1. Raitim brauc virsū visi tie kas lieto dārgus brendus .2 Savu viņš ir panācis lai ar kādiem izteikumiem,bet uz viņa jautājumu optiku lietotāji kuri lieto šos pieminētās optikas dalījās pieredzē,.3.Jūs jau no viņa nearko daudz neatšķiraties,viņš nosauca dažus sliktā vārdā ,jūs viņam pretī .un tā jau var turpināt līdz bezgalībai,jo ši nau tik aktuāla tēma ka būtu bijis jābūt58 komentāriem no kuriem kādi pieci ir par uzdoto jautājumu,un es vēl nesaprotu kas tie par uzbraucieniem pat to ka viņu interesē lēta optika,mani ar tas intresē un manu tēvu intresē un daudzus zinu kuri ar gribētu zināt kuru no lētajām var pirkt un kuru nē,jo ticiet man daudzi nevar atļauties vairāk par 200 latiem ziedot optikai nu grūti laiki un visi nedzīvo rīgā ,ventspilī vai vēl kur ,kā Raitis Īrijā.cilvēki dzīvo laukos un tāpēc finanses ir ļoti ierobežotas.Zinu savus draugus ar kas Īrijā strādā viņi ar labi pelna bet grūti tā naudiņa viņiem ar nāk un dzīvot svešumā nemaz tik viegli nav un skopi arī viņi tā kā Raitis ,varētu atļauties bet nē meklē ko lēto . Nu tā jau cita tēma bet lamāties Raiti nevajadzēja,citur es tev piekrītu.
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2018-04-26 12:08
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: ir
Aprīkojums: Runga
Suņi: nu jau 2 X Kvaukšķis
08.05.2009. 20:13
Jri .pasaki vēl ka tu nau debīls ja tu pat neredzi ka tur trīs modeļi un parādi kur kautvienu no šiem par 100 latiem var nopirkt.Un tā nau tava darīšana cik man ir laši makā un cik nau.

parādiji savu atieksmi pret citiem, Un neviens nesaka ka nomedīsi mazāk var būt pat vairāk, bet swaro tomēr par dažām minūtēm ilgāk var pasēdēt uz gaidi.
Un tāds jautājums. Pēc cik aizšautiem š'avieniem garām vai savainotiem zvēriem cilvēks sapratīs ka optika ir bojāta? swaro ar tā var gadīties tomēr 98% optika pildīs savu funkciju ideāli, protams paliks paša cilvēka kļūdas(atkarīgs no cilvēka šaušanas mākas un savu speju izvērtēšanas) un ieroča problēmas( mazs %) kāpēc tad lai mednieks neiegādātos labu otiku un ieroci un līdz ar to izslēgtu tehniskas kļūdas līdz minimumam? protams arī pašam jāpilnveidojas šautuvē!
Agris
Agris
Pēdējo reizi manīts 2014-07-20 10:44
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Mednieku organizācija: dazadas
Atrašanās vieta: Saldus
Medību stāžs: 19
Aprīkojums: browning bar 7mm rem mag.Maverick 88 un Tula 16
Medību trofejas: 10
08.05.2009. 18:34
ko vins tur belz mulkibas-nauda kaa dubli,noteikti seez bez darba un gaid,ka samaksaas bezdarbnieka pabalstus 200 eiro ned-ha smiekli naak.
Sandris
Sandris
Pēdējo reizi manīts 2018-12-19 20:35
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga
Aprīkojums: Browning Bar LongTrac 30-06, Izh-54 12 kal.
08.05.2009. 12:06
mums - debīlajiem atliek vien atviegloti nopūsties, ka tā saucamās "smadzenes", kas aizplūdušas no dzimtenītes uz "zelta bedri" lasīt sēnes patiešām apstiprina aizdomas par savu kvalitāti...
starp citu, mežā sēnes lasīt gan ir forši
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2026-04-25 20:36
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
08.05.2009. 10:43
Ja ņem lēto galu kura labāka Nikko Stirling Diamond 3-12x56 30mm Illum #4 Dot vai Hawke Endurance 30 IR 3-12x50 vai BushnellTrophy3-12x56IRp .

Man ir laba pieredze ar Bushnell, pasam ir viens Trophy serijas punkts, viena optika un viena Elites serijas optika. Punkts uz 357 magnuma. Trophy optika uz masenes, Elite uz 30-06. Nekadas problemas lidz sim nav bijusas. Galigi piemirsu- ir ari Bushnell Halo sight :)))
Slēpts
08.05.2009. 09:43
Raiti!
Ja jau Tu esi tik biezs- vai TU nevarētu būt tik labs, neiegādātos kādas 10 lētā gala optikas un tad dotu mums, plebejiem, paskaidrojumu, ka tāda un tāda optika pa 20 mārciņām ir izcili kruta, ka izsist krustu vispār nevar, ka izgaismotais krustiņs krēslā nežilbina, un ne tikai krēslā, bet pat naktī visu var saskatīt. Tici man , Latvijā daudzi būs TEV pateicīgi, ja varēsi dot reālu novērtējumu. Citādi mēs, te vienreiz pamēģinām lēto galu, un saprotam, ka neesam tik bagāti kā TU, nu un pērkam kaut ko no dārgā gala, parasti gan izmantojot internetu...
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
08.05.2009. 09:18
Raiti.
Zini kāpēc visa šī keza sākās, apskaties augstāk kā tu lielākoties visus par debīliem nosauc. Un vēlāk brīnies kāpēc visi tik agresīvi izturēs pret tevi!
Ja tev naudas nav kur tērēt un ir ļooooti daudz ka tu ar to lepojies, lūdzu labāk izdali Latvijas medniekiem, domājam mēs nebūsim pretī par to. Bet ja godīgi, kā jau minēja Valdis, nopērc vairākus lētos un redzēsi tad kā viņi tev kalpos un kāda starpība ir starp brendiem, vidējo optiku cenām un lētajiem galiem. Manis iegādātā optika pa lēto pat mazkalibreni netur!
Pie mums ir tā, ja ir naudiņa lieka tad varam iegādāties tos brendus, bet ja maka biezums neatļau iegādāties brendu, tad konsultējamies ar citiem Latvijas medniekiem kādu optiku labāk iegādāties pie kaut kādas noteiktas summas un var būt ar iesaka nesteigities ,bet nedaudz uzkrāt un iegādāties kaut ko labāku. Tāpēc var būt tā ka es varu pajautāt par vienu optiku un man var pilnīgi citu optiku piedāvāt, un var būt šis piedāvātais variants būs daudz labāks nekā manis izvēlētā optika.
Tāpēc lūdzu nevajag dirsties uz visiem ka esam tādi vai šitādi, jābūt lojāliem, un ne tikai lai būtu vēlēšānās uzzināt ko tieši tu vēlies, bet ar ko citi var piedāvāt, bet nevis visus tik sūtīt tālāk. Ja esi tik gudrs ar to sūtīšanu, tad var būt ieej ražotāju mājas lapā, ka es to daru un izlasu pilnīgi visu sev vēlamo info. Ieej google un tur pameklē krievu saitos ir daudz lielāka info par lētajām optikām, bet cik esmu lasījis arī tos komentus tad nekā laba daudz nesaka par tām lētajām optikām, jā trāpīsies pāris no 10 kas izturēs pat 30-06 tad labi, bet lielākoties jau sāks nojūgties pēc pirmajiem 10 šāvieniem!!!
Vēlu vieksmi!!!!
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2026-03-30 21:22
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: No 1981.g.ar papīriem
Aprīkojums: pietiekams
Medību trofejas: 5
08.05.2009. 01:34
Ja tu tiešām tur dzīvo tik ilgi un jau spēj ko angliski pat saburtot - tajā pašā "optics warehouse" vismaz būtu ieskatījies kaut jel reizi. Tur pietiekoši daudz normālu firmu optikas tiek piedāvātas par cenām sākot no 150mārciņām. Un mums vēl pastāstītu something intresting,kas tur lēts ir dabūjams. Ne, bļin, murgotu par kaut kādiem stirlingiem un savu lielo algu. Varbūt kādi kompleksi nomocījuši, tad pie psihiatra šeit pa lētuci var tikt.
Latvijā cilvēki ciena viens otru un arī tevi domājās sākumā tādu esam.
Raitis
Raitis
Pēdējo reizi manīts 2019-09-27 20:14
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: MK" Laidze"
Atrašanās vieta: Talsi
Medību stāžs: no 1988gada
Aprīkojums: MP-153,Mossberg4x4
08.05.2009. 00:53
Klausies kāpēc man ņemt pa 1000 ls optiku tagad ja es Latvijā gadā apmēram 5-6 nedēļas un man nevienam īstenībā nav jāatskaitas kapēc es tā domāju bet ne citādi vai ne tā ,tu tak sievu ar neņemi tādu pašu kāda kaimiņam