Šodien vārdadienu svin Magnuss, Maigonis, Mariuss, rītdien - Regīna, Ermīns
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - oppā

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 41 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 21.09.2009. 23:00

Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2011-03-24 13:54
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Medību trofejas: 19
19.08.2009. 13:18
+10 kam,interese?
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2015-04-06 20:54
Atrašanās vieta: Ziemeļvidzeme.
Medību stāžs: 1989
Aprīkojums: ir
Suņi: ir
19.08.2009. 13:24
Ivaram.Ja tiek pieminēts CSDD,tad tur pastāv tāda lieta kā OCTA polise,kas gadā maksā krietni vairāk,kā šaušanas eksāmens,bet līdz ar to arī atlīdzina radītos zaudējumus.Varbūt kungi,kas aktīvi oponē šaušanas eksāmenam,labprātāk pret savām kļūmēm gribētu apdrošināties katru gadu,nekā 1 reizi 2 gados izšaut ieskaiti.
Ivar, Raimond, Joni,ko sakat?
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2025-09-04 23:06
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
19.08.2009. 13:34
Aivar, ja tas līdzētu es ar mieru x3 izšaut tās sērijas, katru gadu, bet vadot medības redzu, ka ne vienmēr kļūdās tie sliktākie šāvēji... Nu nemanu ka es aktīvi oponētu, es neesmu noliedzis būtību šaušanas treniņam, nekad, bet gribu dzirdēt pārliecinošākus argumentus, kalab OBLIGĀTI un kalab ne katru gadu vai reiz piecos, kurš tad mums te tā nolēmis, vot ka vajag tā un tieši tāa? Vienkārši principa pēc, es piemēram gribētu, lai obligāti patrenē gudriniekus, mastā vietas nemainīt, nemeklēties, kur noliek tur arī jāstāv. Kalab to tā nevar likumīgi nokārto, gan jau rastos speci, kas kursus pasniegtu un katru gadu?
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
19.08.2009. 13:37
Principā ir divas lietas, kas *šobrīd* svaru kausus noliec par labu šaušanas eksāmena nebūšanai:
1)šautuvju pārāk mazais skaits un līdz galam nedefinēts mehānisms, kā tie eksāmeni notiks; 20k medniekiem takš nelikts vienā mēnesī nokārtot? :)
2)ekonomiskā situācija pašreiz ir tāda, ka uzlikt vēl papildus izmaksu slogu daudziem var būt par grūtu nest. Teikt, ka medības, ir hobijs, negribi, nenodarbojies - ir mazliet tomēr par skarbu, jo mūsu valstī profesionāls mednieks principā nevarētu būt, pat, ja tas ir dzīves aicinājums...
Rezumējot - obligātais eksāmens kā ideja nav jāatmet, bet ir jāizstrādā pietiekoši saprātīgs mehānisms kā to ieviest, kā arī kā tālāk uzturēt, ņemot vērā visus "JA" un - ieviest, sagaidot vismaz "lieso" gadu beigas.
Bez, tam, īsti nevaru iebraukt, par ko te cepās visi "principā PRET-inieki": izsludinātajos grozījumos, kas ir vienīgais oficiālais avots un kas tiks virzīti apstiprināšanai, nekas par obligāto eksāmenu nav.
Gribu ticēt, ka tik klaju hui*u kā ielikt tos tomēr pēkšņi pirms pašas apstiprināšanas, neviens neatļausies...
Savukārt, pretiniekiem principā, gribētos ieteikt, savu enerģiju virzīt konstruktīvās sliedēs, tas ir - ģenerēt priekšlikumus, kā obligāto šaušanu ieviest pareizi un korekti, lai pēc iespējas mazākas neērtības tā radītu, nevis meklēt jebkurus argumentus kādēļ ne.
Lūk, ja būtu idejas, kā visu izdarīt korekti, tās tiktu iesniegtas, vēlams arī caur žurnālu publiskotas, bet tās neņemtu vērā - tad jā, bļaujam, ņemam siena dakšas, varbūt vēl ko un ejam pie Baumaņa...
A pašreiz - relax...
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2011-03-24 13:54
Medību trofejas: 19
19.08.2009. 13:39
Ieskaite ir jāliek protams,ik pēc 5 gadiem Ok,nevis ik pēc 2,varbūt daži vīri nenovilks tik ilgi tomēr der arī padomāt pa vecākiem ļaudīm nevis tikai es un jaunie.Cienīsim arī vecāko paaudzi,kas ir to visu uzsākuši,un veiksmīgi vēl turpina medīt,mūsu kolektīvos.
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2015-04-06 20:54
Atrašanās vieta: Ziemeļvidzeme.
Medību stāžs: 1989
Aprīkojums: ir
Suņi: ir
19.08.2009. 13:41
Ko Tu Raimond piedāvā? Vai Tavuprāt viss ir OK un nekas nebūtu jādara.Vai pašam ir kādi citi,konkrēti priekšlikumi?
Kritizēt mākam visi,bet kā ir ar darīšanu?
Raimonds
Raimonds
19.08.2009. 13:44
Arni, ar to tad arī noslēdzam!
Raimonds
Raimonds
19.08.2009. 13:58
Aivar, okei par šaušanu, tad davai, katru gadu, ar normālām atlaidēm grupām (koletīvam) virs 30 vīriem, varbūt var samazināt punktu skaitu pēc vecuma iedalījuma, mans skatījums, ka ne tikai par cūku vai alni, bet arī šķivjos. Pa sliktu tur neko nesaredzu, bet punktu skaitu nu teiksim 1 reizē pieticigāku, bet ar katru nākamo vai reizi, vai gadu ne mazāk kā iepriekšējā, tagad datoru ēra, viss iespējams. Man jau gan liekas, ka tas ir tomēr kolektīvā vairāk aktualizējams.
Valstiski iznāk, ka nu piemēram es savos 20 mednieka gados, neko nesaprotu un nemāku vairs! Paskatījos arī es jauno mednieku jautājumus, nu teikšu ar vienu daļu arī es savā praksē neesmu saskāries, značit nederu, izkritis, tas par teoriju! Bet vai talab var ielikt = zīmi starp manu pieredzi un jaunizceptā karabīnista prasmi stendā šaut? Vari teikt demagoģija, bet darīt tikai darīšanas pēc, lai nav pa vecam, tad labāk nedarīt neko! Talab tagad - kā jau Arnis sacīja RELAX!
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2017-01-12 13:25
Atrašanās vieta: Straupe
Medību stāžs: 12 gadi
19.08.2009. 14:11
Kungi, viens elementārs piemērs. Mūsu kolektīvā atšaušanās notiek katru gadu pirms dzinējmedībām un statistika ir nepielūdzama. Kopš sākām eksaminēties pūdeļu skaits ir nokrities krietni un šobrīd no visiem šāvieniem dzinējmedībās vairāk kā 50% šāvienu sasniedz savu mērķi. Piekrītu ka vecākiem medniekiem vajadzētu atlaides, piemēram no atbalsta pa stāvošu mērķi.
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2018-04-26 12:08
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: ir
Aprīkojums: Runga
Suņi: nu jau 2 X Kvaukšķis
19.08.2009. 14:26
Protams, ka ir šautuvju lobēšana un centiens ar mednieku naudu papildināt valsts kasi, jo pašlaik eksis maksā 10 Ls(kas nonāk valsts kasē) + ieroča īre un munīcija, ja ar savu ieroci tad gludstobram 2-4 ls sērija spicajam 5-7 ls sērija, rēķinam paši. Manā gadījumā Rajonā šautuves nav tuvākā ~70km uza vienu galu. Bet tas ir tikai Viens skatupunkts nauda! Protams ka lielākā daļa mednieku apmeklē kādu karjeru un šauj pa stāvošu mērķi, kaut gan 90% gadijumos dzinējmedībās tas lopiņs tomēr kustas. Šautuvē tomēr cilvēks iemācās arī pa kustošu mērķi šaut, rodas vismaz kaut kāda sajēga ko viņš var ko nevar. šaušanas eksis vismaz atsijās tos kam plintes ir janodod metāllūžņos, jo zinu eksemplārus kam lai trāpītu tur, kur grib ir jātēmē pus metru pa labi un pus metru uz augšu un plinti netaisās ne mainīt ne remontēt, kaut gan diezgan bieži aizšauj garām. Protams ka eksi varētu arī kartot mazliet savādāk, Piemēram, mednieks vai klubs dodas uz licenzētu šautuvi, viņam pieņemamā laikā un šauj, ja savāc nepieciešamos punktus tad šautuves instruktors, saimnieks, jo parasti tās arī seko vai laiž to ruksi lai skrien, iespiež zīmogu sezonas kartē,mednieka apliecībā vai tam speciāli paredzētā vietā tādā veidā nebūtu jāmaksā valsts kasē 10 ls, tāpat diezgan daudz mednieku apmeklē šautuvi gada laikā vismaz vienu reizi, tātad šiem cilvēkiem izmaksas nepalielināsies (protams ja var savākt nepieciešamos punktus). Tākā esmu viens no tiem medniekiem kas šautuvi gada laikā apmeklē vienu reizi 2 mēnešos eksāmenu atbalstu. Tas ka esāmenā būs stress nav attaisnojums, jo mežā kad nāk dzīvnieks tomēr arī adrenalīns dara savu, rokas dreb abos gadījumos. Un ja 35 metros ar gludo 2 stāvošos un 8 skrejošajos nevar savākt 40 punktus tomēr savas šaušanas prasmes ir jāizvērtē.