Šodien vārdadienu svin Persijs, Vaida, Klaudija, rītdien - Magnuss, Maigonis, Mariuss
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - oppā

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 41 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 21.09.2009. 23:00

Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2014-02-11 12:32
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mālpils
Medību stāžs: 10
19.08.2009. 14:29
Labi, tad tā:
Cik ir autovadītāju, cik bieži izmanto mašīnas un brauc????
Latvijā ir vairāk nekā 800 000 aktīvo autovadītāju... Pie tam 90% brauc ikdienā...
Cik ir LV aktīvo mednieku?? Ap 20 000 (40 reizes mazāk) pie tam medī - labi, ja reizi nedēļā! Pie tam šauj, labi, ja reizi mēnesī! tātad pavisam aptuveni un rupji rēķinot - 700 reižu jānotiek uz ceļa traģiskiem atgadījumiem, lai varētu vienādot... ;)
Zinu katru gadu ap 1-3 gadījumiem, kad pašu draugi mediķi lāpa medniekus, kas nekur neparādās... :(
Šaušanas prasmes ir DRAUSMĪGAS....
Nu kaut viens pasakiet, kādēļ nevajag eksi???? "Es negribu" principus nevajag! ;)
Un nafig vecajiem atlaides???? Lai ir atlaides, bet medī tikai ar gludo un tikai ar skrotīm, ne rupjākām par Nr.5! OK?!?!?!
A te 90% bļāvēju arguments ir viens - nafig, es negribu, es mežā pašaušu!!! PILNĪGI RIEBJĀS...
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2024-06-19 18:05
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz, ,blaser R8
Suņi: viens boksers
19.08.2009. 14:30
...Oskar Š. , redz,ir plintes arī ar diviem stobriem,gadās tā, ka ieliek vienā stobrā patronu,bet spiež otru mēlīti,šamā gandrīz taisna atlocīta. bet ,tā glupā plinte nešauj. man arī tā gadījās,pabraukāju uz šautuvi patrennējos,tagad lieliski orientējos kuram stobram kura sprūda mēlīte atbilst.,D.
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2018-04-26 12:08
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: ir
Aprīkojums: Runga
Suņi: nu jau 2 X Kvaukšķis
19.08.2009. 14:35
Man gan liekas ka vecajiem medniekiem atlaides vienīgi finansiālā ziņā! Pārējā uzskatu ka esam vinlīdzīgi, protams izņemot dzīšanu, kā es tā viņš šaus pa dzīvnieku un apiesies ar ieroci tātad arī esāmena normatīvi vienādi.
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2025-09-04 23:06
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
19.08.2009. 14:47
Andri, davai godīgi, vai virs 70 gadiem tik pat labi šausi, kā šodien, par to esi tik pārliecināts un reakcija būs tik pat asa? Bet ja kas tad tā vienkārši pateiksi es vairs nebūšu mednieks, es tagad iešu dabā bez plintes paskatīties, lai šauj jaunie, gan jau ka arī savos gados kolektīvā esi daudz laba paveicis un padarījis, nebūs OBIDNO??? Un vai tas nebūs CŪCISKI???? Nezinu kā citiem, man tā būtu??? Talab arī savā kolektīvā pret tādiem nu cenšamies nedaudz attiekties ar cieņu un reizē jau drošības ziņā atlaides nedodam!
Aivar, un vari tagad apzvērēt, ka tas nekad neatkārtosies???? varbūt!
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2018-04-26 12:08
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: ir
Aprīkojums: Runga
Suņi: nu jau 2 X Kvaukšķis
19.08.2009. 14:56
Raimond līdz 70 gadiem vispirms ir jānodzīvo, Un arī ~70 gadīgos zinu kas ir par eksāmenu un spēj ielikt kloķi dažam labam jaunajam medniekam. Klubā ir pensionāri aktīvisti kuriem, ja piedāvā braukt uz šautuvi tad 80% gadijumos arī brauc un nečīkst ka dārgi.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
19.08.2009. 14:59
Sākās vecā demagogja!
Jā šaušanas eksis ir vajadzīgs, un tas ir nepieciešams reizi 5 gados kā tas bija vecajos laikos.
Otrs cena, jo kā zināms no sākuma kad ievieš cenas ir mazas, bet ar laiku tās izaug kā sēnes pēc lietus, diemžēl tāda prakse Latvijā ir jau piedzīvota.
Treškārt tas eksis vienalga nedos 100% ka šāvējs šaus labi ka 90% tieši pa mērķi.
Mums ir viens stendinieks kas pa stendu moči un salasa katru reizi ap 90 un vairāk punktu, bet dzinējmedībās kaut kā pašvaķi iet, jo pieradis pie stenda. Bet ir vēl viens kas pa stendu labi ka salasa ap 30, bet dzīvē pa skrienošu dzīvnieku 90% trāpa.
Jā stenda šaušana dot poņu apmēram kur kā jātēmē, bet dabā ir nedaudz savādāk citi ātrumi, attālumi un vēl dažādi faktori. Daudz ko dot pieredze.
Pēc manām domām jābūt apmēram tā ka obligāto šaušanu jāpāriet reizi 5 gados, plus vēl kolektīvs patstāvīgi katru gadu rīko stenda šaušanu. ir jāmaksā tikai par stenda lietošanu un patronām, bet nevis vēl nezin kādi nodokļi valstij, jo tā pat jau daudz par ko maksājam šajā valstī.
Un arī šautuves jābūt pieejamā vietā, bet nevis tā ka lai atšautos ir jādodas 100 km uz vienu pusi un 100 atpakaļ. Sanāk ka vesela diena būs dibenā iebāzta. Vēl būtu labi sadalīt datumus pa kolektīviem tas ir katrs kolektīvs noteiktā datumā veic šaušanu, tiem kas nevar drīkstētu kārtot ar citu kolektīvu.
Bet godīgi sakot, mēs te varam veidot riktīgu demagogiju par to un šo, bet lēmumus par likumiem mūsu dārgie valsts vīri arī bez mūsu demaģogijas pieņems, lai cik aktīvi mēs tē nerakstītu.
Jā eksis ir vajadzīg, bet ne šobrīt, ne šajā valsts situācijā, bet tad kad jau būsim kaut cik uz kājām pacēlušies, tā pat bez šiem vēl pietiek visādu jaunu nodokļu ko ieviesa, vai vēl grasās ieviest!
Slēpts
19.08.2009. 15:00
Andi Anspok!
Par atlaidēm piekrītu- atlaides nevar būt nevienam- jo ja arī vīrs gados grib kļūt par mednieku - neviens neskatās uz viņa vecumu prasības ir vienādas.
Pasaku latviski kāpēc nevajag- tāpēc , ka tās ir papildus izmaksas Latvijas republikas pilsonim, kura hobijs ir medības. Protams vērtējot eksāmena ietekmi birokrātiski var nopelnīt tikai plusus- vajadzēs jaunu uzskaites sistēmu- šautuvēm būs darbs, varbūt vajadzēs sertificētus eksāmenu pieņēmējus, vai arī VMD būs vairāk darba. Ak jā ari valsts kasē naudiņa ienāks- var pievienoties lozungam SASILDĪSIM LATVIJU.
A pasaki man , kāpēc man, kas ir nokārtojis eksāmenu šogad- uzreiz pēc divi gadi jāiet pāršaut- es ko būšu visu aizmirsis???? Es neesmu nopircis eksāmenu šogad! un kāpēc termiņš divi gadi?- nevis gads - nevis trīs un nevis pieci????
Nu nebūs argumenta par termiņu:)) Agrāk medkomisijas notieca cik bieži jāpārbauda veselība un tās tiešam ir vajadzīgas- lai nebūtu tā , ka redzes nav ar tik un tā turpinam braukt ar mašinu un nesājam ieroci.
tomēr ekonomisko labumu vairāk dotu CSDD eksāmens katru gadu:)))
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2011-03-24 13:54
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Medību trofejas: 19
19.08.2009. 15:18
Labāk tā medkomisija,UZ 5 GADIEM,VAI 3 GADIEM + eksis šaušanā,un miers.
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2025-09-04 23:06
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
19.08.2009. 15:20
Te baigi izskatās, ka katrs velk deķīti uz savu pusi, bet reizēm der padiskutēt, un arī padomāt, ka ne vienmēr būsim karognesīji! Taču izskanēja daudz pareizu un atbalstāmu versiju, vismaz man tā škiet!
Andis Bricis - viens vienīgs jautājums, cik ilgi esi mednieka statusā un cik daudz esi savā formējuma labā paveicis? vari arī neatbildēt, vienkārši baigi izskatās, ka esi pie paaudzes "MAN ŠODIEN TE, UZVIETAS"! Bet varbūt kļūdos! A kļūdīties taču cilvēcīgi! Viss man apnika! Šaujat garām, vakara cukā!
Arturs
Arturs
Pēdējo reizi manīts 2017-11-28 09:47
Medību stāžs: no 1999.gada
Medību trofejas: 32
19.08.2009. 15:20
....Sen nebiju te neko rakstījis....
MANS PRIEKŠLIKUMS SITUĀCIJAS RISINĀJUMAM:
1. LEGALIZĒT ŠAUŠANU KARJERĀS...
2. 1X VAI 2X GADĀ M/K SAVĀCAS, PIEMĒRAM UZ APRĪĻA SĀKUMU UN VEIKTU SAVU MAZU ŠAUŠANAS EKSĀMENU, KAS TIKTU UZRAUDZĪTS NO MEŽINIEKU PUSES, PROTI, MEŽZINIS VAI MEŽSARGS.... UN PĒC VEIKSMĪGAS "SAŠAUŠANAS" MEŽZINIS IZSNIEDZ SEZONAS KARTI... UN VAKARĀ VĒL M/K BIEDRI KĀRTĪGU TUSIŅU UZTAISA UN VISI LAIMĪGI:))) ŠINĪ GADĪJUMĀ, MANUPRĀT,ŠAUTUVES NETIKTU LOBĒTAS....