Jā, arī .30-06Spr. kalibram ir Hornadi Light Magnum ar ātrumu 944m/s. Tiesa tos gan nedrīkst lietot visos ieročos, pusautomātiem tie nav paredzēti. Un Jura teiktajam par šaušnas kļūdām var tikai piekrist, plus vēl viena, šāviena sasteigšana, arī tādēļ bieži tiek norauts.
Juri O.,Tu tiešām laikam nejēdz(sorry, ja Tev lasīt prasme pieklibo) izlasīt katras tēmas virsrakstu vai uzdoto jautājumu!!!!!
Te cilvēks runā par 2vu veidu kalibriem,tu atkal kā jau katrā jautājumā kaut ko gudru māci.Nu ja tev nav nekas cits sakāms,varbūt vienkārši palasi tikai,ko citi veči raksta un nebāzies "visām pudelēm par korķi"!!!Paldies
Man pašam ir 308 un pagaidām,ko šauju,tas krīt, ir bijis,kad suns jāpiek lietā-ļoti reti,bet par 30-06 nemāku spriest!
Arī esmu palicis tieši pie 308win kalibra un visādi ir mēģināti un daudz. Un tāpat viss krīt ļoti labi. Vienkārši negribējās tieši sākt savējo kalibru slavēt. Varbūt labāk bija parunāt par izvēles kritērijiem.
Nu, tos, pēc kuriem nevajag izvēlēties jau nosaucu. Tad var sākt konstruktīvi domāt - patronas cena, plašāks ložu piedāvājums, munīcijas svars, pat īsākas čaules priekšrocība, kas dod stobra garumam +1cm, šāviena troksnis, uguns, atsitiens. Skaists šāviens, pēc kura šāvējs saglabā spēju dzirdēt lodes atsitienu mērķī:) Mūsdienās tiek lietoti visādi kompensatori, kas 308 kalibram dod lielāku efektu, jo gāzu apjoms mazāks. Tie bija mani kritēriji.
Te cilvēks runā par 2vu veidu kalibriem,tu atkal kā jau katrā jautājumā kaut ko gudru māci.Nu ja tev nav nekas cits sakāms,varbūt vienkārši palasi tikai,ko citi veči raksta un nebāzies "visām pudelēm par korķi"!!!Paldies
Man pašam ir 308 un pagaidām,ko šauju,tas krīt, ir bijis,kad suns jāpiek lietā-ļoti reti,bet par 30-06 nemāku spriest!