Mūsu kolektīvā pārsvarā ir 30-06.Skaidrs ir viens tiem kuriem ir 308 nemainīs pret 30-06 un kam ir 30-06 nemainīs pret 308(nav lielas jēgas).No pieredzes varu teikt ka 30-06 nav skaļāks par 308(trāpijumu var labi dzirdēt),atsitiens nav jūtamāks(12 kal.bisej daudz stiprāks).Jocīgi ka te daudzi karabīnej piesauc kā galveno lai krīt plecā,nu uzliksi optiku un vairs nekritīs ko tad un ja ņem bez atvērtā tēmēkļa kā saprast krīt vai nē.
30-06 ir garāks ;)
Dainis laikam būs īsto vianu atradi, kādēļ dažiem piemetas kompleksi un uznāk niknums, ja ko ne pa spalvai par to kalibru pasaka. Tak nieka 1,2 cm vien starpība, nav ko tā pārdzīvot. :D
Daini, tā ir kā Tu saki, ka bez optikas nevar zināt kā kritīs plecā. Tāpēc pērkot paņem līdzi draugu, paprasi turpat bodē kādu tēmekli un lai draugs patur kur jau nu viņš apmēram būs. Tūlīt redzēsi vai zods nepaliek gaisā un vai laide nav par īsu.
Daini - es esmu .30-06 īpašnieks, kas pie pirmās [tas ir, tad, kad atkal treknie gadi pār Latviju velsies :)] izdevības to nomainīs pret .308 :) pēc tam kāds laimīgais par samērā mazu naudiņu varēs tikt pie mana Browning bara uz .30-06 :D ; nevajag teikt, ka visi ir tādi, ka paliks pie sava.
Bet par to plecā krišanu un optiku - tas bija korekti. Bez tam, tā "krišana" pa lielam ir svarīga dzinējmedībās; sēžot tornī uz gaidi krišanai nozīme ir krietni mazāka, tur parasti laika normāli ieplecot, normāli atbalstīties, mierīgi notēmēt un pārliecināti izšaut ir krietni vairāk; bez tam sēdus pozīcijā un stāvus pozīcijā "krišana" ir atšķirīga; pat laides formas mēdz būt vairāk derīgas sēdēšanai vai stāvēšanai...
man ir vēl garāks, 7x64mm - pa 0,1cm ;) un arii gaidu treknos gadus lai paarietu uz .308, taapeec man cemme uz .308 apliceejiem - deelj vinjiem (un vinju aizspriedumiem - ko te vareeja atkal palasiit) pirms gadiem nepienjeemu optimaalaako vairantu.
bet par to shautenes plecaa krishanu ar vai bez optikas - 100% taisniiba + veel vareetu iereekjinaat mediibu apgjeerbu un pa visam cita "krishana" kaa pirms tam veikalaa peerkot....
30-06 ir garāks ;)
Bet par to plecā krišanu un optiku - tas bija korekti. Bez tam, tā "krišana" pa lielam ir svarīga dzinējmedībās; sēžot tornī uz gaidi krišanai nozīme ir krietni mazāka, tur parasti laika normāli ieplecot, normāli atbalstīties, mierīgi notēmēt un pārliecināti izšaut ir krietni vairāk; bez tam sēdus pozīcijā un stāvus pozīcijā "krišana" ir atšķirīga; pat laides formas mēdz būt vairāk derīgas sēdēšanai vai stāvēšanai...
bet par to shautenes plecaa krishanu ar vai bez optikas - 100% taisniiba + veel vareetu iereekjinaat mediibu apgjeerbu un pa visam cita "krishana" kaa pirms tam veikalaa peerkot....