Vouu un vēl Jūs te cīnāties.... mjāa jautri rakstu gabali, bet no tā ka te cits citu apzākājāt, nerezdu tam risinājumu, un kā jau iepriekš tika teikst - būz zemnieki bļauri un mednieki nīduļu, un tā tas turpināsies... līdz kāda spalvaina rociņa nosvērs svara kausus uz vienu vai otru pusi! Mans subjektīvais viedoklus, ka mums tāda mānija, visu ko tik var sačakarēt, izmainīt no pašiem pamatiem, labi, slikti vai kā, bet lai reorganizācija un strukturizācija - galvenais, lai nav kā līdz šim.... bet ne vienmēr tas izrādās produktīvi, tas pats tagad ap šim tēmām, nu tukšu salmu kulšana, šinī kompānijā, kuri te rakstām... smieklīgi bļaustāmies. Es, cik sevi atminos no sava stāža medniekos, pēdējos 10 gadus, kopš reāli slēdz līgumus ši lieta tiek malta un stumdīta. Un vairāk, kā savtīgu cilvēku biznesa intereses, šinīs 3ha medību platībās nesaskatu, sorry, ja kadam tas nepatīk!
Un kas precīzi jālasa??? Un kalab??? Mani jautājums pēts būtības neinteresē, vienkārši iesaistījos diskusījā! :::))))))))))))) Un Jurka var mierīgi arī bez CAPS LOKS!:::)))))))))))
Man personīgi par šo tēmu vairāk nav ko piebilst,te ļoti labi var redzēt,kurš ko elpo.Un vēl, es pašķīru atpakaļ, ja nekļūdos 16.novembri un līdz gada nogalei,nu tā,salīdzināšanas pēc.Varbūt arī jūs būsiet pārsteigti, bet paskaitiet cilvēkus,cik piedalījās šīs tēmas "apmuļļāšanā". Jā,saulīt,arī man pietiek ar kolektīvo medību porciju.
Māri Markov, speciāli tev! Man domāt, ka minimālais platības ierobežojums vajadzīgs tikai lai būtu, kur piesaistīt maksimālo nomedījamo dzīvnieku skaitu, tipa atļaujas. Medībām uz cūkām tie krustu, šķērsu savstarpējie medību tiesību nomas līgumi nafig nav vajadzīgi. Tolka ta no tiem? Jāzin tikai mednieku skaits uz noteiktu platību: platību īpašnieki - mednieki, platību nomnieki - mednieki. Tad tie arī to zvēru skaitu arī regulē uz laukiem un mežiem. Valstij piederošajās medību platībās varētu būt cita kārtība.
Īstenībā tā tēma ir atsevišķas un padziļinātas diskusijas vērta. Bet ar noteikumu - tikai par tēmu un bez savstarpējas apdiršanās.
Atvainojos par prasto muti!
Es esmu zemgalietis. Tāpēc ar vārdu "zemnieki" saprotu īstos zemkopjus, nevis tos, kuri skata pēc kaut ko iesēj. Nevajag spriest par tēmām, kur nojēga maza. Katra sēšana maksā lielu naudu. Zeme jāsastrādā, jāmēslo, jāsēj, jāmiglo, jākopj, galu galā kaut kas arī jānovāc. Tāpat mežmalā, lai, kaut ko nošautu sēj tikai āksti nevis zemnieki. Iespējams, ka aizskāru sāpīgas vietas, bet nu vairs neko darīt. Starp citu cūkas, lai paēstu, apmeklē arī tos laukus, kuri ir 1 - 2 km tālu no mežmalām.
Jāni Lūsi, cūkas barības meklēšanā var pat desmitus km aiziet no patstāvīgās dzīves vietas :)
Jāni Vītol, un tāpēc arī mednieki ķerstīs šo zemnieku par tādām izdarībām, protams ja tikai viņš nav šī kolektīva biedrs.
Īstenībā tā tēma ir atsevišķas un padziļinātas diskusijas vērta. Bet ar noteikumu - tikai par tēmu un bez savstarpējas apdiršanās.
Atvainojos par prasto muti!
Jāni Vītol, un tāpēc arī mednieki ķerstīs šo zemnieku par tādām izdarībām, protams ja tikai viņš nav šī kolektīva biedrs.
Interesanti,cik daudz jābut meža cūkām lai noēstu tādu lērumu skābbarības!?