Atbildot Valfrīdam, ir dzirdēts par viltotām licenzēm. Sistēma vienkārša:
- mednieks vai mednieku grupa saņem medību licenzi:
- minētā licenze tiek kopēta:
- nomedījot dzivnieku tiek aizpildīta kopija, kura uz aci ir vienāda ar orģinālu:
- ja ceļš mājup ir bez kontroles un šāviens nav piefiksēts, kopija tiek saplēsta,bet ja kontrole,tad mājās aizpilda orģinālu, ko arī nodod mežniecībai.
Ja pieņem, ko jaunu, tam jābūt vienkāršākam, piejamākam. SMS sistēma nav vienkāršāka un pieejamāka, jo:
- kā jau dažs minēja traucē tīklu pārklājums;
- SMS rakstīšana, it servišķi kolektīvās medībās pēc katra masta apgrūtina medību procesu;
- sūtītāja identifikācija. Tas lai kāds nevarētu no malas 2 dienu laikā norakstīt visas kolektīva licenzes;
- ir cilvēki, kuri slimības dēļ nevar un cilvēki, kuri daažādu uzskatu dēļ nelieto mobīlos telefonus.
Tāpēc esmu par papīra licenzēm + birka, vienīgi izmainot šo licenžu un medību atskaišu nodošanas kārtību mežniecībām.
Valfrīd , atšķirt jau praktiski nav iespējams. Tā saka kolektīvā esošie ceļu policisti. SMS šādu iespēju izslēgtu, kad viens pie stūres un otrs blakus ar piltspalvu, momentā gatavs, ierakstīt datumu medību atļaujā. Birku arī var pēdējā momentā savilkt. Nu tas par tiem sliktajiem , maliķiem :)
Japievienojas Aivaram Lambai, uz šo brīdi neviens no valsts isnstitūcijām pat neiepīkstas par robežām starp kolektīviem, par līgumu atcelšanu, par platību faktisko uzskaiti un t.t.. Pat paklausoties interviju ar Jāni Bāru iekrīt acis, ka šī problēma ir ļoti trausla un nevienam uzsveru nevienam nepietiek drosmes pieķerties šim tik ļoti delekātam jautājumam. Un varbūt ka nemaz nebija slikti, ka pakustināja jautājumu par tiem 2000 h., paskatietie ,kas uzreiz notika sakustējās viss mežš. Mazie medību iecirkņa darboņi uzreiz sāka taustīties lai izdzīvotu. Tā kā tas tikai parāda cik sāpošas ir problēmas.
A kas tagad šai sistēmai vainas, nu i pofig, kāds papīrs biški izlijis, vai nedaudz notriepts ar asinīm, kā nekā medības, nav baletstudijā aizpildīts! A te jau forumā veselu dienu cīnās, SMS vai birkas, argumenti gam vieniem šaubīgi gan otriem, tad kam mums te cīnīties paliekam kā ir. Vēl jau nekur naz zvanīts, ka kāds šīs mūsu idejas sadzirdēs. Pareizi Aivars Lamba saka:
Ideja kā tāda nav slikta medību likuma pilnveidošanai nākotnē,tagat jākoncentrējās uz esošo problēmu risināšanu.
man jau arī šķiet, ka noteikti ir nopietnākas lietas, kam veltīt uzmanību!
Nevajag tērēt laiku un līdzekļus ar jaunu problēmu radīšanu.Ideja kā tāda nav slikta medību likuma pilnveidošanai nākotnē,tagat jākoncentrējās uz esošo problēmu risināšanu.
Laimonis! Daudz tirgū esi redzējis viltotās medību atļaujas (vai arī ko dzirdējis)? kĀPĒC tāda pārliecība, ka birkas viltos, vai arī Jūs uzskatāt vairumā mednieku likuma nepaklausīgi? Kā mums daudziem patīk sarežģīt vēl vairāk nekā sākumā jau ir. Kaut gan tas ir tik vienkārši,nomedītam dzīvniekam piestiprini birku un nākamajā DARBA dienā paziņo kolektīva atbildīgai personai par medību un nomedīto dzīvnieku uzskaiti, kurš reizi mēnesī iesniedz mežniecībai kopējo kolektīva pārskatu elektroniskā vai rakstiskā veidā, tas arī būtu viss.
Jūs man pasakiet kāda starpība - SMS vai Papīra licenze? Nu nekāda, tie kas gribēs teiks - nav zona, batereja cauri un t.t., bet papīra rakstīšanā sasalusi tinte, slapšs laiks un t.t. Manuprāt stāsts ir par godprātīgu atieksmi pret noteikumu izpildi nevis sevis ataisnošanu neizdarības, negribēšanas dēļ. Nu iekāp tai autiņa un aizpidi to papīru un tad brauc pakaļ tam nomedītam zvēram, jo tikuntā iesiet pēc autiņa. Nemeklējiet ataisnojumus neizdarībām.
Diezin kā tad tas mednieks kuram nav telefona tiek uz medībām. Jo ir taču jāpiesaka medības kolektīva vadītājam.Laikam sūta pa pastu?:) Kāpēc daudzi baidās no kaut kā jauna? Diemžēl rācijas arī izmanto kā sakaru līdzekli. Un vai tad tā būs, ka ne neviens nekur un ne ar ko. Ja nav pietiekamas zonas, īzziņa paliek sūtīšanas rēžīmā un aizsūtās tiko parādās zona. Telefonu jau sen izmanto ne tikai zvanīšanai.
Slēpts
24.01.2011. 15:14
Par viltošanu - kas gribeja tas viltoja un viltos uz savu risku. Par birkas viltošanu vienkarši, ja inspektoram ir aizdomas par viltošanu tad sastada protokolu un izniem birku uz parbaudi un tad tam viltotajam bus lielas ziepes...
Pret SMS - esmu tapec ka pats mediju latgales puse un ar zonu tiešam ta ir ka ir, un pierobežas zona latgales puse vel švakak. Un tiešam gadijuma kad nau tikla parklajuma vai vel kas... tad sedi medijumam blakus kamer paradisies zona savadak, busi malikis.
Medijot individuali, nošaujot cuku teiksim pl.04 no rita jasuta SMS un jatramda cilveku kuram jaregistre... domaju nevisai patikami. Jo patss pieņemu medibas un atskaites par to norisi un ja man zvanis pa naktim es nebušu priecigs...
Par birkam nu cena ir tiešam smiekliga - santimi, braukt vajag vienu reizi sanemt mežnieciba, tapat jabrauc uz limita sadali un pie reizes sanemsi, nekadas liekas braukšanas. Manuprat arzemes tas sen izstradats un problemu tiešam nekadu, tas mans personigs viedoklis.
- mednieks vai mednieku grupa saņem medību licenzi:
- minētā licenze tiek kopēta:
- nomedījot dzivnieku tiek aizpildīta kopija, kura uz aci ir vienāda ar orģinālu:
- ja ceļš mājup ir bez kontroles un šāviens nav piefiksēts, kopija tiek saplēsta,bet ja kontrole,tad mājās aizpilda orģinālu, ko arī nodod mežniecībai.
Ja pieņem, ko jaunu, tam jābūt vienkāršākam, piejamākam. SMS sistēma nav vienkāršāka un pieejamāka, jo:
- kā jau dažs minēja traucē tīklu pārklājums;
- SMS rakstīšana, it servišķi kolektīvās medībās pēc katra masta apgrūtina medību procesu;
- sūtītāja identifikācija. Tas lai kāds nevarētu no malas 2 dienu laikā norakstīt visas kolektīva licenzes;
- ir cilvēki, kuri slimības dēļ nevar un cilvēki, kuri daažādu uzskatu dēļ nelieto mobīlos telefonus.
Tāpēc esmu par papīra licenzēm + birka, vienīgi izmainot šo licenžu un medību atskaišu nodošanas kārtību mežniecībām.
Pret SMS - esmu tapec ka pats mediju latgales puse un ar zonu tiešam ta ir ka ir, un pierobežas zona latgales puse vel švakak. Un tiešam gadijuma kad nau tikla parklajuma vai vel kas... tad sedi medijumam blakus kamer paradisies zona savadak, busi malikis.
Medijot individuali, nošaujot cuku teiksim pl.04 no rita jasuta SMS un jatramda cilveku kuram jaregistre... domaju nevisai patikami. Jo patss pieņemu medibas un atskaites par to norisi un ja man zvanis pa naktim es nebušu priecigs...
Par birkam nu cena ir tiešam smiekliga - santimi, braukt vajag vienu reizi sanemt mežnieciba, tapat jabrauc uz limita sadali un pie reizes sanemsi, nekadas liekas braukšanas. Manuprat arzemes tas sen izstradats un problemu tiešam nekadu, tas mans personigs viedoklis.
Ar tiem sakariem ir kā ir un paļauties 100% nevar.