Šodien vārdadienu svin Meldra, Meldris, Melisa, rītdien - Marija, Marika, Marina
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Vai norakstisim licences ar SMS?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 68 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 09.02.2011. 23:23

Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2026-04-25 20:36
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
24.01.2011. 10:38
Valfrid! Man protams pirmais jautajums ir par to ar ko medibu lietvediba pec butibas atskiras no parastasietvedibas ? :))) Attieciba uz sistemas drosumu... Nu mes varam Ari internetbankas pasludinat par nedrosam. Piekritu ka tas butu daziem iespejams parak straujs attistibas leciens, bet domaju ka galvenais krenkis butu cilveku galvas Nevis tehnologijas nepilnibas.
Tomer gribetu velreiz un velreiz apsvert tiri ekonomiskos ieguvumus. Birkas Ari protams butu liels solis progresa virziena, bet nokurinata degviela un pateretais laiks tiek ietaupits tikai elektronisko licencu gadijuma!!!!!
Valfrīds
Valfrīds
Pēdējo reizi manīts 2011-02-06 20:01
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
24.01.2011. 10:21
Medību atļauja SMS formātā ir nedroša, neērta, un vispār neatbilstoša forma medību lietvedībai. Ar telefonu medību platībās var notikt daudz tehnisku problēmu, kuras uz vietas nevar atrisināt (nav zonas,izlādējies,samircis ūdenī,mehāniski bojāts,pazaudēts u.c.) Daudziem cilvēkiem rakstīšanai nepieciešamas brilles,ar kurām var arī notikt jebkas,rokas nosalušas, problēmas ar identitāti u.t.t.....Esmu pret šo formu, bet vēlētos ,lai tiktu ieviesta birku sistēma. TV raidījumā "OHOTA I RIBALKA" daudz ir rādīts, un praktiski visur pielieto "birkas" gan individuālajās ,gan kolektīvajās medībās jebkuros laika apstākļos. Velosipēds(lasi birkas) jau ir izgudrots -vajag tikai rullēt!
Slēpts
24.01.2011. 10:18
Andri, iniciatīva ir ļoti apsveicama.
Visiem ir pilnīgi skaidrs, ka esošā atļauju saņemšanas, norakstīšanas un nodošanas sistēma ir novecojusi un mūsdienu tehnoloģiskajos apstākļos iespējami efektīvāki, ērtāki, ātrāki un arī lētāki risinājumi. Šis tiešām ir viens no primāri risināmajiem jautājumiem.
Kas attiecas un Tevis izklāstīto risinājumu, tad tādā formā, kā tas ir definēts, es to neatbalstu, jo tā būtu pārāk strauja un, lielam vairumam mednieku, nepieņemama pāreja.
Mans piedāvājums lielā mērā sakrīt ar iepriekš paustajiem viedokļiem par plastikāta birkām, tikai ar to atšķirību, ka es piedāvāju apvienot abas lietas - birkas + elektroniskais reģistrs. Birkas tiek izsniegtas sezonas sākumā un izmantotas tulīt pēc dzīvnieka nomedīšanas. Pārskats tiek aizpildīts kā līdz šim norādot izlietotās birkas numuru. Lai nebūtu mēneša laikā jābrauc uz mežniecību nodot izmantotās atļaujas, sūtam SMS kaut kādā, iepriekš atrunātā, periodā (vai 24h vai nedēļa, vai tuvākā darbadiena....)un informējam mežniecību par izmantoto atļauju. Sezonas beigās klubs iesniedz dokumentu papīra formā par izlietotajām atļaujām un pretī saņem atļaujas jaunajai sezonai. Tātad, ir tikai viens brauciens uz mežniecību. Atkrīt neskaidrības par medījuma transportēšanu, ja nav klāt atbildes SMS, atkrīt iespējamās tehniskās problēmas ar telefoniem un nemācēšana rakstīt sms.
Šis varētu būt pārejas variants no vienas sistēmas uz otru, kas dotu iespēju medniekiem pierast pie digitalizācijas ienākšanas medību jomā.
Ir pilnīgi skaidrs, ka es šajos dažos teikumos neesmu izklāstījis visu sistēmas būtību un nianses. Pie tā visa būtu jāstrādā, bet mans redzējums ir tāds, ka jāapvieno taustāms atļaujas formāts ar digitālu.
Ilmarsons
Pēdējo reizi manīts 2013-04-12 22:01
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Jēkabpils raj.
Medību stāžs: >20
Aprīkojums: Savage 308win
Medību trofejas: 1
24.01.2011. 10:14
Daudz neskaidrību.Es tik eju medībās, kapāju rukšus un tik sūtu SMS. kolēģis nokapā, aizsūta SMS, bet tur atnāk atbilde, ka limits jau cauri, ruksis nelegāls.
Kaut kādiem licenžu kodiem jābūt katrai licenzei, vai arī katram kolektīvam. Ja es nomedīju, tad sūtu to kodu, kurš man elektroniski piešķirts. Kaut kā tā.Par to pārvadāšanu- nomedī viens, nosūta SMS, pārvadā cits. Un kā tur ar vecumu, dzimumu, svaru, trofejas parametriem, tas atkrīt?
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
24.01.2011. 10:02
Esmu viennozīmīgi par šādu sistēmu,jo
1. tehnika strādā ātrāk un kļūdās retāk nekā cilvēks.
2. katru gadu licences tiek izgatavotas arvien prastāk un ir viltojamas daudz vienkāršāk.
3. plastmasas birka būtībā ir tāds pats mēsls kā papīra licence, kam vajadzēs tas viltos.
4.tas ,ka var nebūt zona ,beigties bača vai tml ir prasta atruna (turklāt vēl pastulba,ja vajag suni pa pēdu vai večus ,kas palīdz alni no purviņa izvilkt sakari atrodas.)
Kas šāva pa malu tas šaus.Muļķākie iekritīs ,apķērīgākie izšmauks. Turklāt šī elektroniskā sistēmā izslēdz iespēju veikli un slepus aizpildīt licenci pēc tikšanās ar pārbaudītājiem.Smieklīgi taču izskatīsies ,ja piemēram briežu bullis būs nomedīts Rēzeknes benzīntankā pulksten 13.00 un licenze būs pieteikta Ugāles, jeb Valmieras medību kolektīvā.
Un vēl ,cik reizes gadā ,godātie kolēgas, Jūs medību laikā satiekaties ar kādu no " atbildīgajiem" un padomājiet kāpēc? Es esmu mednieks 6 gadus. šo 6 gadu laikā ar "atbildīgajiem" esmu saticies 1 reizi un tad pat mums tika pieteikta šī vizīte.
Tāpēc novēlu veiksmi šī projekta virzīšanā, jo neskatoties uz to ,ka piedāvājat izstrādāt un uzturēt to par biedrības līdzekļiem šķēršļi būs lieli,jo ir viena " mednieku" kategorija ,kam tas traucēs. NE PŪKU!
Slēpts
24.01.2011. 09:15
Viss ok ,es tikai par, bet kā mežā to inspektori kontrolēs, jo ar telefoniem vienmēr nostrādā "zakon podlasti", kad vajag tad izdziest. Viktora variants par plastmasas birkām ir reāls, nu neticu, ka tā birka vairāk izmaksās par parasto savilcēju.
Andris
Andris
24.01.2011. 09:01
Viktor! Tas plastmasas birkas ari maksas kadas naudinas! Un vinam vienalga bus jabrauc pakal. Par vinam tapat bus jaatskaitas. Vislabakais butu atrast iespeju zinamam parejas laikam kura abas sistemas funkcione paraleli, lai mednieki var pierast un pariet uz modernaku un vienkarsaku sistemu.
P.S. Pie internetbankam tacu mes galu gala pieradam?!
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2018-09-18 15:19
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
24.01.2011. 08:58
Sveicināti šajā diennakts laikā! Neesmu pieredzes bagāts mednieks, bet šajā sakarā gribu pateikt savas domas. Ir viena dzīves aksioma:viss sarežģītais ir ģeniāli vienkāršais. Šādu elektronisku iespēju paredzēt var, bet vai to vajag realizēt dzīvē? Pagājušā gada dabas untumi parādīja, ka neskatoties uz mūsdienu vispārējo tautas elektrifikāciju un informāciju tehnoloģiju attīstību, viens striprāks vēja pūtiens (augusta vētras) un šīs ziemas sniega pārbagātība mūs ar visām elektroietaisēm atmet atpakaļ 20gadsimta sākumā pie skalu un svecīšu gaismas.Tāpēc visā šajā procesā, pēc manām domām:
1.tiešām noderētu plastikāta viereizējās birkas, kādas ar labām sekmēm lieto ārzemēs. Nomedīji, birka klāt, velkam līdz mašīnai un tad jau tur mierīgi sarakstām pārskatu, ko vēlāk nodod attiecīgajai personai.;
2.medību pārskats jāatstāj, dokuments paliek dokuments, kurā tad ieraksta birkas datus līdzīgi kā tagad licenzes Nr.
3.medību pieteikšanu - vai ar SMS, tel.zvana formā, personīgi vai kā, bet kolektīva vadītājam un tā ir iekšējā lieta. Kurš māk, tas raksta SMS, kurš nē, tas runā.
Jācenšas viss veidot pēc iespējas vienkāršāk, tad labi i medniekiem (nav liekas birokrātijas), i kontroles institūcijām.
Andris
Andris
24.01.2011. 08:57
Ir ari butiski tiri Ekonomiski argumenti! Cilveki parasti vel mak sarekinat nobraukto degvielu, bet savu laiku ieklaut kalkulacijas finansialaja dala nemak... Ar SMS sistemu pa visu Latviju tiktu ietaupita reala kaudze ar naudu. Nenokurinata degviela un laiks ko atbildigie medibu kolektivos varetu izmantot noderigak, neka vizinoties uz VMD reizi menesi (minimums)!!!
Janis
Janis
Pēdējo reizi manīts 2023-08-01 13:22
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: Pie Mednieku ugunskura
Atrašanās vieta: Salaspils
Aprīkojums: Tikka M695 30/06, Toz 34 E
Suņi: Dvorterjers, spalvainos ņem!
Medību trofejas: 11
24.01.2011. 08:50
Pusautomatiem 2+1 it seviski putnu medibas tiesam lieks...!