Šodien vārdadienu svin Meldra, Meldris, Melisa, rītdien - Marija, Marika, Marina
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Par medību suņiem un to izmantošanu (intervijas allforhunt.com)

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 18 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 18.12.2012. 16:58
Ar medībām saistītās tēmasMedību suņi

Līga
Līga
Pēdējo reizi manīts 2013-10-04 11:43
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: MK "Pociems"
Atrašanās vieta: Limbaži
Medību stāžs: 12 gadi
Aprīkojums: IŽ-27EM
Suņi: Bavārijas asinspēdu dzinējs suns - III.pak. pa m/c
13.12.2012. 13:37
Aigar!
cik nu es esmu sapratis no Tevīm, specializēto alņu sunu Tu esi izvēlējusies izskata pēc,nevis darba specifikas pēc...tas taču, ir tas pats,kas automobīli izvelēties tikai pēc krāsas
(smaidiņš)
Man nav aļņu suņa... (un atkal smaidiņš), bet nenoliegšu, ka mani fascinē Norvēģu aļņu suns, nevis zviedru aļņu suns.
Vēl joprojām esmu kopā ar bavārieti - gan medībās, gan sadzīvē. Tik tiešām kā medniece nenožēloju, ka esmu izvēlējusies šīs šķirnes pārstāvi. Tomēr dzinējmedībām sniega apstākļos tik tiešām ir nepieciešams suns, kuram ir biezāks kažoks (jau atkal smaidiņš!)
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
13.12.2012. 13:40
Aigar, kopš kura laika bavārietis ir specializēts alu suns??? :0
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
13.12.2012. 13:46
Krievi taisās par obligātu visām laikām pieņemt diplomu pa vāveri. Kā papildus- mednis un lācis...
Jagdterjeriem un takšiem Vācijā obligāts ir zaķis...
Varam, protams, pieņemt, ka ciltsdarbā izmantojam un medījam tikai ar suņiem, kas atbilst izcelsmes valsts prasībām... tikai ar ko tad mēs medīsim?
Ir jau, ir atsevišķi fanātiķi, kuri brauc uz ārzemēm uz mačiem, tikai cik viņu % ir no kopējā mednieku- medību suņu īpašnieku skaita?
Ja man dikti uzspiedīs, aizbraukšu to garausi nokārtot, un Aigars aizbrauks nokārtot vāveri, bet pēc tam mums visādi Rebļi atkal brauks augumā, ka pelnam naudu ar kucēniem :(
Dainis
Dainis
Pēdējo reizi manīts 2019-02-20 22:59
Atrašanās vieta: Bolderāja
Medību stāžs: 1987
Aprīkojums: TOZ34E 12/70,MP153 12/76,Mannliher 30-06
Medību trofejas: 9
13.12.2012. 13:49
Līga , Alņu suņi ir domāti individuālam medībām un 5-6 stundas , suņa darba ir normāli arī mūsu mežos.
Līga
Līga
13.12.2012. 13:55
Aigar!
LV FCI SISTĒMĀ esošajam ekspertam jāiziet atestācija pārbaudāmās medību šķirnes suņu izcelsmes valstī, Šķirnes Nacionālajā klubā,biedrībā, ko apstiprina vietējais FCI kantoris... .
Šo es nesapratu...
Jautājums: Kurā valstī instruktoram jākārto atestācija, lai viņš varētu rīkot pārbaudījumu uz mākslīgu asinspēdu un piedalīties tajā kā eksperts?
Atbilde: Nevienā!
Nepiekrītu tam, ka lai vērtētu laiku darba pārbaudi uz meža cūku aplokā, ekspertam ir bijusi jākārto atestācija Krievijā (kas ir šīs šķirnes izcelsmes valsts). Tādā gadījumā, lai vērtētu somu špica darbu - jākārto atestācija Somijā?!
Nedzen nu velnu!
Slēpts
13.12.2012. 13:55
Man savu laiku kādreiz bija grūti dabūt no koka nost, kur bija atradis vāveri - bez speciālas mācīšanas- laikam tomēr gēni:)
Līga
Līga
13.12.2012. 14:06
Daini!
Medību noteikumi - 79.punkts. Aļņu, staltbriežu, mežacūku un stirnu individuālajās medībās šķirnes medību suni atļauts izmantot tikai ievainotu dzīvnieku atrašanai.
Ja ņem vērā augstāk minēto, tad...Latvijā aļņu suns drīkst tikt izmantots tikai un vienīgi dzinējmedībās. Tātad arī darba pārbaudē brīvā dabā Latvijā, tas ir jāņem vērā! Citādi tikai atliek aploki un aplociņi!
Manuprāt, tiem dzīvnieciņiem, kuri tiek turēti iežogotās teritorijās, attieksme pret suni ir daudz savādāka kā tiem īpatņiem, kuri dzīvo savvaļā. Reizēm darba pārbaudē aplokā suns eksāmenu nokārto, taču reālās medībās - uzcītības nekādas. Esmu saskārusies arī ar pilnīgi pretēju suņa rīcību. Meža cūka aplokā interesē visai maz, tomēr praktiskajās medībās tiek parādīts fantastisks darbs.
Līga
Līga
13.12.2012. 14:16
... turpinot tēmu par meža cūku aplokā. Redzēju TV sižetu...Suņi aplokā strādā pārī, meža cūka tiek dzīta te uz vienu pusi, te otru. Suņi pagurst, ruksim arī sāk suņu uzmācība piegriezties. Suņu īpašnieks priecīgs - smaida, mute līdz ausīm vaļā. Pasākums beidzās ar to, ka ruksis pameta suņus un taisnā ceļā raitā riksī devās pretī suņu saimniekam. Šis, protams, steigšus no aploka laukā, līdzi saucot abus suņus. Gatavais cirks!!! Sakiet nu vēl, ka meža cūkas nav slīpētas un gudras!
Dainis
Dainis
Pēdējo reizi manīts 2019-02-20 22:59
Atrašanās vieta: Bolderāja
Medību stāžs: 1987
Aprīkojums: TOZ34E 12/70,MP153 12/76,Mannliher 30-06
Medību trofejas: 9
13.12.2012. 14:17
Līga es to zināju , bet laikam Latvijas galvenie menieki to nezin un vel rada pa TV.
Gribējās uzpīt intrigu :)
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2022-12-21 15:30
Atrašanās vieta: Liepājas raj.
Medību stāžs: No 1993g.
Aprīkojums: Benelli Comfort 12 kal.
Suņi: Latvijas Dzinējs brunčos, vārdā Gunta,
13.12.2012. 14:38
Tad jau iznāk nelikumīgu medību reklāma TV.
Bet ar bezšķirnes suni drīkst.
;-)))