Šodien vārdadienu svin Meldra, Meldris, Melisa, rītdien - Marija, Marika, Marina
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Par medību suņiem un to izmantošanu (intervijas allforhunt.com)

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 18 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 18.12.2012. 16:58
Ar medībām saistītās tēmasMedību suņi

Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2017-10-20 23:27
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Liepāja
14.12.2012. 17:39
LV nav aizliegtas vienam medniekam medības ar suni. Es mednieks suns dzinējs un aizpilda pārskatu kā dzinējmedībās, Vai tad ir noteikts cik mednieki un cik dzinēji drīkst rīkot dzinejmedības.
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-06-07 12:06
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga
Suņi: Bīgli
14.12.2012. 22:33
pareizāk, Pēteris mednieks ar medību vadītāja apliecību, dzinējs un suns. Savukārt Remesam, ja ņem Fci praksi, kad suņa darbu vērtē pēc izcelsmes valsta izstrādātajām prasībām. Vai tad literatūrā par Lv dzinēju tiešām nekas nav atrodams? Es tiešām nesaprotu, kur problēma?! Kārtojam attiecīgās sistēmas kvalifikācijas papīrus un vērtējam.
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2025-06-27 06:19
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
15.12.2012. 05:19
/pareizāk, Pēteris mednieks ar medību vadītāja apliecību, dzinējs un suns-Pēteri-tādi dudrinieki, suņu saimnieki,kuri piekopj šo praksi LV diezgan ātri tiek izmesti no mednieku formējuma vai vel trakāk,"pazaudē"suni...pat ar visu navigāciju...
/Vai tad literatūrā par Lv dzinēju tiešām nekas nav atrodams?/-nav jau tās literatūras.Pirma un pēdējā izdota 1982.g.... un tā pati kā rokas gramata medību suņa turētajam-iesācējam.
/Kārtojam attiecīgās sistēmas kvalifikācijas papīrus un vērtējam./- vērtēt tikai vērtēšanas pēc IR PLIKS P I S NES.Medību suņu darba vērtēšana ir medību suņu CILCDARBA sastāvdaļa.Diemžēl attiecībā uz Latvijas Dzinējsuni mums tāda LV nav vispār.Diemžēl tas ir arī LKF nopelns.
Jānis
15.12.2012. 15:49
Remessa jaunskunkgs, jā, man arī ir tā pati grāmata. un kāpēc uzreiz vērtēt, vērtēšanas pēc, - tad kāda vispār tam jēga? Protams, ka tāda tipa vērtēšana būs sastāvdaļa ciltsgrāmatai. Aigar, es īsti nesaprotu Tavu činkstēšanu, ka viss ir tik slikti un labi nebūs. Dibini lv dzinēja mīlētāja klubu, stājies lkf. izstrādā savu ciltsgrāmatu ar konkrētās šķirnes darba parametriem un vērtē atbilstību jau fci sistēmā. domāju, ja arī ko sākumā nezināsi un nemācēsi vēlāk apgūsi. par Pētera gadījumu, varbūt šim ir nomas līgums uz 5000 ha un tur ir noreģistrējis medību iecirkni. attiecīgi šis tur var organizēt dzinējmedības. ir mum lv budži (pārsvarā ārzemnieki, kam pieder pa 3000 ha zemes).
Jānis
15.12.2012. 15:50
Un visam pamtā būs un ir bizness vai arī pisness..
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
15.12.2012. 21:59
Katra tēma ir bezjēdzīga, jo nonāk pie viena un tā paša- LKF neko nedara utt.
Es jau agrāk citās tēmās, kuras ir te kā kloni- par vienu un to pašu,esmu rakstījusi to pašu, ko tagad uzrakstīja Jānis K. Neviens no malas neatnāks un neko mūsu vietā neizdarīs! Apnicis jau malt vienu un to pašu un kult tukšus salmus.
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-15 13:39
Lietotāja statuss: Lietotājs
15.12.2012. 23:13
Cienījamie,kolēģi ! Biki palasīju jūsu domas un palika baigi... Man ar nupat bērni uzdāvināja suni(kucēnu,latvijas dzinējs ar lieliem papīriem). Tad kā man viņu audzināt? Reālus padomus varat iedot? Šodien biju medībās,piedalījās arī arī jauns Tāds pats sķirnes suns kā tagad ir man(kādu gadu gan vecāks,bet strādāja ļoti labi,izdzina ir brieža govi ir suķi) pirmoreiz esot medībās! Ko domāt kā mācīt?
Slēpts
16.12.2012. 08:33
LV dzinējam takš tas ir gēnos, dzīs visi, labak vai sliktāk, tavam tikai vel jamacas, un jaklust pieaugusam, un jo biežāk bus medības, jo labak.
Slēpts
16.12.2012. 08:47
suni.lv vel vari ieskatities
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
16.12.2012. 08:49
Uldi! īstenībā nemaz tik baisi viss nav, kā daži te to mēģina uzmālēt ;)
Neskatoties uz to, ka mums nav speciālu nolikumu katrai medību suņu šķirnei atsevišķi, ka ciltsdarbu nevada lauksaimniecības ministrija, kā Padomju laikos, bet gan "kaķu tantes", ka tiesnešus sauc no ārzemēm, kur neviens neko nejēdz un vispār nemedī, un sazin kas vēl te mums visiem ir pārmests katrā tēmā, tomēr ar LV dzimušiem suņiem vēl ir iespējams medīt! Gan jau aizies Tavs suns, ja Tu ar viņu strādāsi!