Šodien vārdadienu svin Meldra, Meldris, Melisa, rītdien - Marija, Marika, Marina
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Par medību suņiem un to izmantošanu (intervijas allforhunt.com)

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 18 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 18.12.2012. 16:58
Ar medībām saistītās tēmasMedību suņi

Māris
Pēdējo reizi manīts 2013-04-29 10:43
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību stāžs: 11
Aprīkojums: Bise
Suņi: Laikas
17.12.2012. 11:43
Raidījumā uz meža takas viss tika darīt korekti un prezi, ar Jāņa suni. Tur notika medības ar dzinējiem, kurās piedalījās arī suns, kuru gribēja izvērtēt pa alni. Bet alnis tur nebija!!!
Dalderi varētu izglītot cilvēkus, bet redz to nedara, jo nav kur mācītes un kopīgu valodu ar domubiedriem, kas ar grib apmācīt medību suņus, kopīgu valodu nevar atrast :(
skumji - ka cepamies... un cepamies... un cepamies...
Māris
Pēdējo reizi manīts 2013-04-29 10:43
Medību stāžs: 11
Aprīkojums: Bise
17.12.2012. 12:19
mazliet aizskāra, ka mednieki nerūpējoties par saviem medību suņiem!!!
un tas ka notiek neplānotas lecināšanas, jā ir dzirdēts par tām... un tomēr nevajag to attiecināt uz visiem - ciltsdarbam ir jābūt!!!
http://www.../lv/gallery/vija-...
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2025-06-27 06:19
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
17.12.2012. 13:46
Māri-"Dālderi" strādā un izglīto,ari tikko atnācu no aploka,lai Žannai atbildētu, nu jau kadu, piekto reizi uz vieniem un tiem pašiem jautājumiem, bet pa vidu jau viģiks ar Klučinieces kundzes interviju.Nu ko es teicu par LKF???
/Tu taču zini LKF struktūru, bet pieļauju, ka daudzi no klātesošajiem to nezin
http://www.dogs.lv/index.php?m... TAD KAM IR INTERESE PARUNĀTIES,DROŠI...KAMĒR NEESAT LKF BIEDRS...
/Tu biji LKF Medību suņu klubā Valdē, ja nemaldos? Kas Tev liedza bīdīt jaunus pārbaužu nolikumus vai pilnveidot esošos?/-Latvijas Medību Suņu Klubs, PAMATĀ ,ir putnu suņu klubs....medību suņu šķirņu, kurām nav praktiskās pielietošanas LV ATBILSTOŠI ŠĶIRNES STANDARTAM,ko tu gribēji ,lai es tur izdaru????A, par pārejo manā vietā atbildēja LKF vadītāja...
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
17.12.2012. 13:54
Man vairs nav spēka atkārtot vienu un to pašu... Nu vai nu es vispār nevienam neko nespēju iestāstīt, vai nu mani vispār nedzird.
Nevar kļūtpar ārstu vai kodolfiziķi, ja nemāk lasīt un rakstīt, tāpat nevar kļūt par medību (vai kādu citu) kinologu, ja nav apgūti PAMATI. Saucam to par pamata izglītību, un tikai tad, kad tā ir iegūta, varam iegūt kaut kādu specialitāti (medību vai dienesta suņu kinologs, vienalga).
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
17.12.2012. 13:57
Nu tad varēji izveidot LV dzinēju klubu vai laiku klubu un strādāt!
Aigars
Aigars
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
17.12.2012. 14:40
Žanna- Medību suņu kinologs sākas ar izpratni par medībam,TĀTAD NO SAKUMA JABŪT M E D N I E K A M.....N E S A N Ā K medību suņu kinologi uz dekoratīvo suņu kinoloģijas pamatiem,pati redzi ka nesanāk...
/Nu tad varēji izveidot LV dzinēju klubu vai laiku klubu un strādāt!/-esmu jau izveidojis uz "Dālderu' bāzes un sāku strādat,bet kā jau teicu iepriekš, TAS ir tīri mans.LV mednieki-medību suņu turētāji VĒL nav nobrieduši nopietnai medību suņu kinoloģijai, par to liecina arī šaja foruma paustie viedokļi,viedokļi kurus pauž mednieki-medību suņu turētāji par kinoloģiskajām organizācijām,medību suņu cilcdarbu kaut gan.....paši nav nevienas organizācijas biedri.Tāpēc jau arī daudzi nesaprot par ko runā Aigars,Žanna,V.Klučeniece...Nezinu cik zemu vel būs jānokrīt ,lai atjēgtos.
Maris
Maris
Pēdējo reizi manīts 2013-06-10 10:19
Atrašanās vieta: Tukums
Medību stāžs: 13
Aprīkojums: 308win.
17.12.2012. 19:11
Tātad ja pareizi saprotu, ka Dalderi ir izveidoti personīgo intrešu realizēšanai!
Tad KMC Dalderi pastāvēs ar vienu vadītāju, vienu biedru, vienu kas noteiks kas un kā būs...
Kad notiks medību suņu piesaistīšana Dalderie, medību suņi, kuri būs tur reģistrēti?
kas tad būs tie biedri, kinologi Dalderos?
cik izskatās Dalderi eksistēs vienas personas veidolā, kaut kādi suņi tur varbūt būs, bet citiem, kaut kādiem biedriem, jeb kādam citam aktīvistam kas gribēs iesaistīties Dalderos, nekāda teikšana nebūs :(
Var teik no LMKA - aizgāja divi suņu mīļi un izveidoja savas kinoloģiskās apvienības!!!
Vispirms Dalderi un tad sekoja arī LMMKA.
Juris
Pēdējo reizi manīts 2017-02-01 21:45
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: 25
Aprīkojums: Losene
Suņi: foksis
17.12.2012. 19:29
Cienījamai Žannai taisnība, sakarā ar izglītību. Ja viens piķieris var stāstīt, ka viss būs kārtībā, ja suņu turētu cūķi nevajag piedurt, bet gan piešaut, un tad viss būs OK, tad te ir vaina tikai izglītībā vai pieredzes trūkumā, kā daudziem šai portālā.
Aigars
Aigars
17.12.2012. 19:41
Māri-nolaidies no mākoņiem.Ne manis veidotie "Dālderi",kuri ir izveidoti 1996.g., ne es,personīgi, nekad nav bijuši 2000.g. dibinātajā LMKA....KURU PERSONĪGU INTEREŠU REALIZĀCIJAI DIBINĀJA 11.privātpersonas,kā pieradījums personīgo interešu realizācijai ir V.Gubareva darbība, kurš pats vērtēja savus suņus...14.g.garumā.M.Kalniņš to darīja rafinētāk,lai Tev N.Salmiņš pastasta kā M.K. taisīja darba čempionus.... .
/Kad notiks medību suņu piesaistīšana Dalderie, medību suņi, kuri būs tur reģistrēti?
kas tad būs tie biedri, kinologi Dalderos?/-1.Reģistrēti Man piederošie suņi,2.No Manīm iegādatie suņi,3.Citam privatpersonam piederoši suņi, kuriem būs pieņemami KMC"Dālderi" medību suņu audzētāju sekcijas cilcdarba nolikums.Kinologi-ko Tu saproti ar terminu kinologs???
Aigars
Aigars
17.12.2012. 20:28
Māri-izlaidu vienu vārdu - biedrs - teikumā/.Ne manis veidotie "Dālderi",kuri ir izveidoti 1996.g., ne es,personīgi, nekad nav bijuši 2000.g. dibinātajā LMKA B I E D R I.../