Šodien vārdadienu svin Krista, Kristiāna, Kristiāns, Kristīne, rītdien - Jēkabs, Žaklīna
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Kada varbutiba bezlimita mezacukas atsausana nakama medibu gada Latvija

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 52 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 02.03.2013. 15:44

Lauris
Lauris
Pēdējo reizi manīts 2017-06-07 16:40
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Vietalva
Medību stāžs: no 2000g
Aprīkojums: Haenel Jager 10, iž12
Suņi: laikaRenis
Medību trofejas: 6
07.02.2013. 14:50
Vairs jau pat neiet runa par medībām klasiskā izpratnē, vienkārši, ja ar mc postījumu manā gadījumā veidojas situācija, ka iestājas force mojore, tad tiesība pat iznīcināt svešas lietas, kuru dēļ viņam būtu jābaidās pazaudēt savu paša, saprāta robežā būtu atbalstāma, bet ar to es nespekulēju
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
07.02.2013. 14:49
OK Lauri! Es tagad nedaudz atraušos no zemes, bet variants ka likums noteiktu Tavā gadījumā ļaut medīt un iedot Tev licenzi vai 10 pie atsevišķiem nosacījumiem - postījumiem pie noteikta apmēra noteiktā laikā (domāts konkrētus periodus gada ietvaros, kad ir raža vai kad posta utt) vai kā tamlīdzīgi - tas arī neder? Ir tikai nelimitēto variants?
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
07.02.2013. 14:41
1040.pants ir ārkārtas apstākļu pants, kam ar medībām nav nekāda sakara.
Šis ir interesants kāzuss, ja piemēram, dravā plosās lācis...tā kā man ir drava, tad esmu par šo tēmu domājis.
Lauris
Lauris
07.02.2013. 14:39
publiskie forumi ir tieši tā vieta, kur jāapspriež nianses, lai citi mednieki saprot problēmas to cēloņus, vienu, vai otru lauksaimnieka pozīciju. viss sastāv no niansēm. es tolerants būdams, pa nepretendēju uz zaudējumu atlīdzināšanu no kolektīviem, bet ja tā turpinās, kas zin.....
Lauris
Lauris
07.02.2013. 14:29
nedaudz neprecīzi.
likuma izpratnē, ja es pretpasākumus veicu, postījumi turpinās, iznīcināt es to esmu tiesīgs. BET, ir viens bet, medījamos dzīvniekus, to kārtību regulē speciāls likums - Medību likums, kas manu operatīvo darbību apslāpē
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
07.02.2013. 14:27
Arni es jau rakstīju ka es esmu par limitētām mc nevis nelimitētām, jo ja tādu likumu pieļaus, mūsu pusē varēs aizmirst par mc uz ļoti ilgu laiku, limitēšana vismaz otrādi ierobežo nomedīto mc skaitu, bet ja nebūs limita būs āmen.
Es esmu par to ka tur kur to rukšu ir kā tarakānu ir jāveic vismaz 90% limita izpildi nevis tā pamedās uz komermedībām no izsniegtā limita labi ka nomedī 35% un tālāk esošais bars lai vairojas bez ierbežojuma. Es runāju apr tādiem kolektīviem kur limits ir vismaz pāris simti mc, un ja nešaubos Latvijā ir tāds kolektīvs kur limits ir ap 400 mc. Ja mūsu pusē būtu tik daudz rukšu tad āmen uznāktu ļoti ātri, ticiet man, mūs zemnieki ar visiem sū.... apēstu. jo jau pie esošā skaita dažreiz konflikts uzbrien, bet kaut kādi vēl sarunājam, bet ja būs 400, tad problēmas pie tam ļoti lielas garantētas. Jo kā sargātu vienalga nenosargāsi no postījumiem, jo ēst ta gribās un pie tam visam baram. Jūs vismaz ziniek ko 30 rukšu bars var izdarīt pa nakti, es to zinu!!!!
Arnis
Arnis
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
07.02.2013. 14:27
Par atļaujām un nomedīto dzīvnieku skaitu - tas ir komunikācijas jautājums - atļaujas atrodas pie medību vadītāja. Ja medību tiesību lietotājam būtu iespēja - iedot 10 atļaujas vai maksāt postījumus, esmu pārliecināts, izvēlēsies iedot atļaujas.
Izskatās, ka ar komunikāciju starp medību tiesību lietotājiem un Saliņa kungu ir problēmas. Bet tās var atrisināt - sēžaties pie galda februāra beigās, martā izrunājiet problēmas, risinājumus, repelentu lietošanu, medības, licenču skaitu...
Nu neticu, ka tur ir kā pret sienu :) ja vien ar savu attieksmi neesat jau visiem kā nagla p.ā. Tad gan - sākt vajag ar atvainošanos, ar domu, ka gudrākais piekāpjas.
Bet šie jautājumi nudien vairs nav publiskā forumā jāapspriež - tā ir Jūsu iekšējā lieta :)
Arnis
Arnis
07.02.2013. 14:19
Uzminējāt, teikšu tikai to, ko likuma norma paredz:
ja viņam nav iespējams citādi novērst draudošo zaudējumu.

Bet iespējas, cienītais, ir ĻOTI DAUDZAS! Ir saprātīgi pretpasākumi.
Starp citu šīs tiesības ierobežo ļoti daudz dažādas citas normas, piemēram, Tev nav tiesību baidīt prom gulbju, dzērvju vai zosu baru :) NAV TIESĪBU PAT BAIDĪT PROJĀM!
Tā kā 1040.pantu te piesaukt varētu, piemēram, "svešs suns vai vilks aitās" situācijā, un arī tikai tad, ja saprātīgie pretpasākumi būtu veikti.
Lauris
Lauris
07.02.2013. 14:12
kur te deguns asinīs?
Nevēlos būt potenciāls malumednieks, ja nošauju 2 mežacūkas, bet atļauju esmu izlūdzies vienu.
Jautāšu nopietni - "Dašlo?"
Lauris
Lauris
07.02.2013. 14:09
starp citu, Arni pieminēji civillikumu, tad iepazīsties lūdzu ar 1040.pantu. jau zinu, vārds vārdā ko teiksi, bet tā ir tikai diskusija...