Paldies, Intar. Tā jau man likās (arī par kaitīgumu :) ). Reālākie pretendenti no apsvērtajiem brendiem un modeļiem ir Docter V6 2-12x50 un Swarovski Z4i 3-12x50. Z4i-300 ir apčamdīts dzīvē, tīkliņš īsti nepatika.
Medībām līdz 300 m - pilnīgi nevajadzīga lieta. Manuprāt. Pat kaitīga :)
Arī pa lapsu uz 500 m...- vējš, temp., pļintovkas precizitāte utt. nospēlēs 10x lielāku lomu.
Slēpts
20.02.2016. 18:44
Tēma nav īsti piemērota, bet šeit apgrozās visi "spečuki", tādēļ pajautāšu šeit- kādu optiku medībām skatīties - ar paralakses "pieregulēšanu", vai bez? Tiek apskatīti Zeiss, Docter, Meopta, Swarowski (tikai modelis Z4i), palielinājumi 3-12, vai 3-15, kas nu kuram ražotājam ir piedāvājumā.
Nuuuu.. visu uz reiz gribēt nevajag.. un nevar.
Kombinētā - 223. Kāpēc - neprasi. Tā vajag:)
Plus medības uz lielajiem... Vienīgais zelta/sūdīgais vidusceļš ( kā visi vidusceļi:) - 308.
Plinte - po... bet ieteicams ar varmit stobru. Atšķirību precizitātē Mosssbergam vai Keppeleram šajā disciplīnā, ja Tu neesi Einārs :), nesapratīsi.
Diemžēl tālšaušanā ar šo "po" ir kā ir...Piedalīties var; var arī papīrā trāpīt. Bet cīnīties kaut vai par pirmo desmitnieku - pilnīgs bezcers.
Bet GALVENAIS - viss ir atkarīgs no darba, ko Tu būsi gatavs tajā štellē ieguldīt... Kā ļoti labs piemērs - Jānis Zanbergs. Ļooti īsā laikā ar budžeta plinti šauj kā "jauns dievs"...
Es šajā ziņā viņu apbrīnoju...
No savas pieredzes varu pateikt - kombinētajā/vītnē ir vajadzīgs ~ pus gadiņš aktīva darba, lai treniņos šautu 190/200. Sacensībās - tas ir drusku cits stāsts.
Man tā bija un arī ir baigā problēma. Ir bijis - dienu pirms sacenēm iešauj 198/200// sacensībās savāc 165... acīmredzot nav lemts...
Diemžēl (vai par laimi:) - kombinētajā visu izšķir šķīvīši.. Un tur, vecīt, lai šautu 23/25 ... tas ir 10x dārgāk un 10x grūtāk kā 190/200 vītnē...
Sacensības - pamatā kombinētā medību šaušana uz 100m, varbūt pēc ilgākiem treniņiem līdz 300m, virs 300 arī gribētos, bet sāk likties ka tam rīks būs jāmeklē augstākā plauktā vai jāliek kopā pa gabaliņam.
Medības pamatā lielie limitētie līdz 200m, mazajiem pagaidām domāju izlīdzēties ar bisi, vēlāk iegādāšu kaut ko no "mazlielajiem" kalibriem (.223, .222, 243. utt.)
Es varu pateikt tikai vienu - ja grib labi šaut ir jābūt vēlmei arī labi maksāt! :) Ja jau pie ieroča iegādes nav vēlme maksāt, tad jākoncentrējas uz medībām - nopērk jebkuru ieroci, kas par to naudu ir vislabākais medībām un tad, ja ir luste, brauc uz sacensībām.
Sacensībās bez naudas pat piedalīties nav iespējams, kur nu vēl uzvarēt - tas ir fakts.
Kungi, ko Jūs ieteiktu no pieejamā budžeta (līdz 1k euro) ieroču klāsta iegādāties, lai varētu gan aiziet medībās, gan pieklājīgi šautuvē un sacensībās pablēņoties?
Kādās sacensībās?
Tālšaušana 300+ metri?
Kombinētā med.šaušana 100m?
Ādažu 300-nieks?
utt.
Kādas medības?
Vajag čut konkrētāk - tad var mēģināt kaut ko ieteikt..
Slēpts
19.02.2016. 13:46
zem 1k var mierīgi ielīst un nepieklājīgi medīt, šautuvē un sačos šaut
Es piekrītu- var šaut ar jeb ko- jo ne jau šautenē ir pieklājība , bet gan trāpījumos:)
Arī pa lapsu uz 500 m...- vējš, temp., pļintovkas precizitāte utt. nospēlēs 10x lielāku lomu.
Kombinētā - 223. Kāpēc - neprasi. Tā vajag:)
Plus medības uz lielajiem... Vienīgais zelta/sūdīgais vidusceļš ( kā visi vidusceļi:) - 308.
Plinte - po... bet ieteicams ar varmit stobru. Atšķirību precizitātē Mosssbergam vai Keppeleram šajā disciplīnā, ja Tu neesi Einārs :), nesapratīsi.
Diemžēl tālšaušanā ar šo "po" ir kā ir...Piedalīties var; var arī papīrā trāpīt. Bet cīnīties kaut vai par pirmo desmitnieku - pilnīgs bezcers.
Bet GALVENAIS - viss ir atkarīgs no darba, ko Tu būsi gatavs tajā štellē ieguldīt... Kā ļoti labs piemērs - Jānis Zanbergs. Ļooti īsā laikā ar budžeta plinti šauj kā "jauns dievs"...
Es šajā ziņā viņu apbrīnoju...
No savas pieredzes varu pateikt - kombinētajā/vītnē ir vajadzīgs ~ pus gadiņš aktīva darba, lai treniņos šautu 190/200. Sacensībās - tas ir drusku cits stāsts.
Man tā bija un arī ir baigā problēma. Ir bijis - dienu pirms sacenēm iešauj 198/200// sacensībās savāc 165... acīmredzot nav lemts...
Diemžēl (vai par laimi:) - kombinētajā visu izšķir šķīvīši.. Un tur, vecīt, lai šautu 23/25 ... tas ir 10x dārgāk un 10x grūtāk kā 190/200 vītnē...
Medības pamatā lielie limitētie līdz 200m, mazajiem pagaidām domāju izlīdzēties ar bisi, vēlāk iegādāšu kaut ko no "mazlielajiem" kalibriem (.223, .222, 243. utt.)
Sacensībās bez naudas pat piedalīties nav iespējams, kur nu vēl uzvarēt - tas ir fakts.
Raivi nemaldini cilvekus nekādus sivēnus ar 223 medīt nedrīkst.
Kādās sacensībās?
Tālšaušana 300+ metri?
Kombinētā med.šaušana 100m?
Ādažu 300-nieks?
utt.
Kādas medības?
Vajag čut konkrētāk - tad var mēģināt kaut ko ieteikt..
Es piekrītu- var šaut ar jeb ko- jo ne jau šautenē ir pieklājība , bet gan trāpījumos:)