Anrij,gribēju pajautāt,vai tas čaulīšu trimmeris no sinklaira griež ģeometriski perpendikulāri čaulītes asij.Neesmu pārliecināts ka tikai ar čaulas kakliņa centrēšanu pietiek.Protams varbūt Jums klubiņā tas skaitās supper,bet tehniski tas ir garām!Varbūt vnk.pajokojāt?!
Jā, Mārci. Precīzāk sēdinas pleci. Un vienmērīgāks lodes satvēriens kaklam. Sēdinot ar arbor tipa presīti, to jūt visu. Ja kapseļu ligzdas neplestos, čaulas būtu gandrīz mūžīgas.
Ja atklāti, man tas viss voodoo ir kopā visam vienā čupā, grūti jau tā izcelt vienu fišku un teikt, ka tā ir lieta, kas nes laimi :)
Mīnusi ir tādi, ka pēc annealinga ultrasonikā jāmazgā čaulas, jo kakla iekšpusē veidojas kaut kāda ne visi slīdīga kārtiņa. Sēdināšanas spēks jūtami pieaug un pieaug gatavo patronu šķībums. Grafīta pūderis baigi daudz nelīdz.
Anrij, man viena" žagata" pastāstīja ,ka tu ik pēc pāris cikliem atlaidini čaulas? Tā ir? Es paprovēju. Nekāda vaina. Vieglāk formējas. Pēc laidināšanas gan uztaisīju pilno formēšanu. Uz maniem attālumiem un ieroci starpību nejūt.
Šāviena brīdī vara/cinka sakausējums "uzpūšas" kopā ar patrontelpas tēraudu. Kad spiediens krītas, dzelzs atgriežas savos izmēros, savukārt čaulas materiāls līdz galam nē. Respektīvi, taisot tikai necksize, korpuss ar katru reizi aug plašumā. Protams, ja šauj salīdzinoši saudzīgus lādiņus, tad ar necksize var izdzīvot ļoti ilgi.
Pie vainas Lee :))) Jox :)
Šo jautājumu izvērstāk un kompetentāk varēs paskaidrot Anrī.. Mans vairs centīsies negudroties, jo pār plecu skatās daudz gudrāki (pieredzējušāki) vīri :)
Cik noprotu, Latvijā lielākā daļa mednieku-lādētāju izmanto Neck sizing matricu. Kas nav labākais risinājums... Protams, lētākais un vienkāršākais:) Pareizais ceļš (arī medībām) ir Full lenght die, BET BET BET - tad tai jābūt labas kvalitātes; kā arī "jānoregulē" tā precīzāk:)
Ja atklāti, man tas viss voodoo ir kopā visam vienā čupā, grūti jau tā izcelt vienu fišku un teikt, ka tā ir lieta, kas nes laimi :)
Mīnusi ir tādi, ka pēc annealinga ultrasonikā jāmazgā čaulas, jo kakla iekšpusē veidojas kaut kāda ne visi slīdīga kārtiņa. Sēdināšanas spēks jūtami pieaug un pieaug gatavo patronu šķībums. Grafīta pūderis baigi daudz nelīdz.
Šo jautājumu izvērstāk un kompetentāk varēs paskaidrot Anrī.. Mans vairs centīsies negudroties, jo pār plecu skatās daudz gudrāki (pieredzējušāki) vīri :)
Cik noprotu, Latvijā lielākā daļa mednieku-lādētāju izmanto Neck sizing matricu. Kas nav labākais risinājums... Protams, lētākais un vienkāršākais:) Pareizais ceļš (arī medībām) ir Full lenght die, BET BET BET - tad tai jābūt labas kvalitātes; kā arī "jānoregulē" tā precīzāk:)
Pleci un sānu diametri. Ja tikai necksize, tad pēc vēl kāda laika nevarēs vispār aiztaisīt aizslēgu. Jo lielāks lādiņš, jo drīzāk tas notiks.