Tyu esi viņu lietojis? Man šķiet ka tāds bija vienam uzņēmumam LV, kas to lietoja regulāri. Pēc izbeigšanās nopirka otru tādu pašu, jo viss apmierināja. Labradars viņiem nederēja dēļ šautuves uzbūves.
Slēpts
10.05.2023. 08:51
Kur, izņemot Hubertu, tagad ir nopērkamas SR kapseles? Vislabāk CCI 41, vai kas cits, cietāks par CCI 400.
Nupat divas patronas izšāvu, Hornady ECX parādīja 735 un 737 m/s apakšā bija 540 vv 41,4 graini, jaudu vajadzētu lielāku bet cik daudz var piemest ogles.
Slēpts
10.05.2023. 13:05
Kāds kalibrs? Man 308win Barnes TTSX 165gr 798ms iet ar 43.5gr N540. Var celt līdz 45.3, bet pieaug atsitiens. Bet tā ir Barnes, Hornady parasti lielāks spiediens.
.308 win..ECX ir jauna lode diez vai kur gatava recepte būs, nav veikti nekādi dižie eksperimenti, nezinu cik muļķu droši ir visi lādēšanas manuāļi vai tas pats QL, lielos netaisos pa 500 m apšaudīt bet jaudu vienalga vajag pacelt, hronogrāfu pirku tīri dēļ tā lai var kalkulatorā ielikt reālo lodes ātrumu lai tālāk pa lapsām var šaut.
Slēpts
10.05.2023. 13:55
Es lietoju GRT. 308win rāda precīzi. Bet tās lodes tur nav, vajag nomērīt.
Slēpts
10.05.2023. 14:29
ECX jau nav tā lode ar kuru tālu šaut 200m max un jau būs ieverojams gan ātruma/jaudas kritums, gan trajektorija būs ļoti līka.
Ja lādē pats, tad jau būtu jāzin kā tikt līdz galam ;)
Neesmu Anima libra lodes mēģinājis, tās arī Hubertā šķiet ir, Gmx nebija sliktas bet tās laikam vairs neražo, tagad izdomājuši ECX kluci. Ja viss velk uz svina aizliegumu tad nav ko ar viņu ķēpāties, bezsvins un cauri.
Lādēšana ir tikai tādā līmenī, lai nevajadzētu maksāt par bleķi un krāt kastē, labāk viņu kādas reizes 10 pastaipīt.
Medību stāžs: kopš mana cilts parādijās uz plakanzemes
Medību trofejas: 1
10.05.2023. 18:33
Pa lielam ja lietotu bezsvinu,tikai priekš galas lopa un pa krūšu kurvi viss!lapsām pārejiem vins neder,lapsai vispār vjg v max tipu,ļoti sīksta fmj pa kurvi,var neparādit trāpijumu un nolikt karoti pec 10min kautkur dziļi mežā!
Slēpts
10.05.2023. 20:21
Labi trāpīta lapsa arī no bezssvina nekur neskrien. Tiesa, iznācis izmēģināt tikai ar 308win, kas lapsu padara diezgan nelietojamu ādas ieguvei.Domāju ka 243win ar 1000ms noliks lapsu pie vietas bez problēmām. Tiesa, vai arī tad āda būs lietojama - visdrīzāk ka nē. Nupat iepirku slovāku FOX Classic Hunter bezssvinu priekš 223Rem. Par rezultātu pastāstīšu. Ja veiksies -arī par rezultātu buku sezonā (ja nesamedīšu visu ar 243win, kas man ir iemīļotākais buku kalibrs).
.308 win..ECX ir jauna lode diez vai kur gatava recepte būs, nav veikti nekādi dižie eksperimenti, nezinu cik muļķu droši ir visi lādēšanas manuāļi vai tas pats QL, lielos netaisos pa 500 m apšaudīt bet jaudu vienalga vajag pacelt, hronogrāfu pirku tīri dēļ tā lai var kalkulatorā ielikt reālo lodes ātrumu lai tālāk pa lapsām var šaut.
Neesmu Anima libra lodes mēģinājis, tās arī Hubertā šķiet ir, Gmx nebija sliktas bet tās laikam vairs neražo, tagad izdomājuši ECX kluci. Ja viss velk uz svina aizliegumu tad nav ko ar viņu ķēpāties, bezsvins un cauri.
Lādēšana ir tikai tādā līmenī, lai nevajadzētu maksāt par bleķi un krāt kastē, labāk viņu kādas reizes 10 pastaipīt.