Šodien vārdadienu svin Valija, Ina, Ināra, Inārs, rītdien - Ira, Iraīda, Irēna, Irina
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - vītņstobra patronu lādēšana/aprīkojums

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 93 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 31.10.2024. 14:36

Slēpts
08.01.2015. 08:27
Tad viņam jātaisa divi varianti, viens vienkāršais un otrs tā kā viņš to dara(paranormālais līmenis) :D
Slēpts
08.01.2015. 08:43
Kur katastrofa? Tas ka viss pa krievu "mužicki" bez dekoratīvā noformējuma? Ļoti vienkāršai lietošanai tas tiesa. Bet pa vienkāršo pižiks parāda visu procesu, tālāka detaļu slīpēšana ir katra ziņā. Piekrītu Ģirtam patīkami būtu apskatīties kā to dara mūsējie vietējie šāvēji.
Intars
Intars
Pēdējo reizi manīts 2024-10-25 18:38
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: Rīts
Atrašanās vieta: Nagļi
Medību stāžs: No 2001
Aprīkojums: Blaser F3, Blaser R8 GRS+Kahles 624i, Keppeler Benchrest 6,5x47+Nightforce 15-55/52
Medību trofejas: 2
08.01.2015. 09:18
Katastrofa tādā ziņā, ka šie video ir ielikti tjubā kā pamācība....
Manuprāt, ja kaut ko liek tad "jācērt zivs" vismaz virs vidējā... Nevis nopirku štrumus, paskatījos video (līdzīgu..), uzlādēju 50 gab - wow, sanāca :) Nu tad jāiznes pasaulei šī prieka vēsts :)
Tur ir daudz ABC kļūdu, ko var vienkārši nepieļaut.. Un po.. kāds štrumu līmenis.
No manas puses šāda video tuvākajā laikā nebūs, jo pats vēl mācos... Citādi - ar ko gan es atšķiršos no šī pižikvīriņa?
p.s.
Iespējams, ka Anrijs var sevi safotagrafēt:) Viņa līmenis to jau atļautu... Bet, domāju, ka viņam arī jautājumu ir vairāk kā atbilžu, dažreiz.. :) Tāds tas process ir..
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
08.01.2015. 09:39
Nu redz. Lai klapētu sk 100, pa lēto, ir viens tīmenis ,longšotam bišķi cits.Iespējams ,ja pirmajā reizē ierauga kā lādē nopietni tālšāvēji, šāvējam -parastajam var pazust interese par šo nodarbi.Bet sākums taču apmēram tāds jau ir.Un droši ,ka šī pižikvīriņa končiņas nav sliktākas par standarta S&B ar ko klapē 1/2 latvijas mednieku.:)
Slēpts
08.01.2015. 09:47
... Citādi - ar ko gan es atšķiršos no šī pižikvīriņa?

Par šo gan nepiekrītu, cik lasu forumos pieeja šim procesam Jums ir kardināli atšķirīga no pižika :) . Par pārējo gan var sākt garu bezjēdzīgu diskusiju, jo gaumes un prasības atšķirās.
Slēpts
08.01.2015. 09:49
Noskatījos pižikvīriņu.
manuprāt - kategorijai "mednieks parastaīs" kas domā par lādēšanu šie video ir gana labi- jo tur praktiski tiek parādīts kā to dara.
Es pats sāku lādēt, paralēlajā forumā skatoies bildes un lasot aprakstu.
Jo sākotnējais mērķis jau nav medīt susļikus, bet iegūt munīciju, kas ir gan lētāka, gan piemērota konkrētam ierocim.
Un arī es pievienojos pulciņasm , kas gaida video no mūsu pašu viedajiem!
Anrijs
Anrijs
Pēdējo reizi manīts 2023-05-25 16:07
08.01.2015. 10:21
Noskatījos 3 minūtes no pirmā video. Necksize, matricas ieregulēšana, kontrēšana ar stelatslēgu, apgalvojums, ka necksize ir panaceja dabūt vienādas trajektorijas - tas viss vēl ok. bet kad sekoja ieteikums smērēt čaulas pirms necksize, palika dīvaini. Uzsvars uz tālšaušanu un smāķis uz kakliem iekšpusē. Īpašs lepnums bija uzsvērt, ka matricā tiek bāztas čaulas, kas citēju - mētājās, kur popalo. Un nav jau tā, ka tīrīšana ir piemirsta. Kad netiras čaulas ir apspiestas, tad arī sekoja tirīšana :) Tas Birchwood case cleaner ir domāts kosmētiskai čaulu uzspodrināšanai, bet principā neko reālu tas nedara, ko arī var redzēt. Reāli patika, ka čaulu garināšana un lodes sēdināšana bija reāli uz aci. Principā kā arī pati pulvera svēršana. Tas, kā viņš dod knipjus dozatoram, viņš dabū +/- pusgreinu."Precīzie" svari tikai nezin kāpēc tika nolikti malā. Šie video ir ok ar izslēgtu skaņu, lai redzētu, kā darbojas prese. Bet vispār divaini - Amerikas krievs, bet pat normāls kapseļu ligdzdu tīrāmais nav pieejams. Pat Aļaskā nav problēmu, toties Vargetu dabūjis.
Es ceru, visi saprot, ka es to nekitizēju no paranoidālās lādēšanas pozīcijas sporta vajadzībām...? Šeit ir fundamentālas problēmas, ne ar aprīkojumu, bet ar veidu, kā un ko tu dari.
Sandis
Sandis
Pēdējo reizi manīts 2019-02-11 18:10
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: MMSK "Daugulieši"
Atrašanās vieta: Ogre
Medību stāžs: Iesācējs
Aprīkojums: IŽ 12 un vītņots 3006 ar stiklu
Suņi: uz Jūs
Medību trofejas: 1
08.01.2015. 10:31
Nu ieskatam video derēja, lai uzskatāmi redzētu, kas un kā. Jo interesantāk, ka LV tālšāvēji pakomentē.
Pievienojos tiem foruma biedriem, kas vēlētos palūgt Jūs kungi uztaisīt video ar pamācību. Pamācību
tautai vienkāršajai, tas tiešām būtu jauki.
p.s.ja paši vēl nevēlaties, tomēr padalieties ar tīmeklī pieejamiem plus, mīnus kvalitatīvajiem video!?
Juris
Pēdējo reizi manīts 2021-01-27 21:17
Lietotāja statuss: Lietotājs
08.01.2015. 11:07
Sveiks, Anrij!
Es arī pievienojos pie tiem foruma biedriem, kas lūdz kādu video. Protams, ka vieglāk ir uzrakstīt un palūgt par to, bet uztaisīt video cits...
Pieļauju, ja tāds video būs, mednieku, kas lādē sev munīciju, būs vairāk. Tai skaitā arī es:)
Anrijs
Anrijs
Pēdējo reizi manīts 2023-05-25 16:07
08.01.2015. 11:33
Vēlmei te nav nekāda sakara. Tāds video prasa ne tikai daudzmaz sagatavotu pieeju filmēšanai, bet arī jābūt pareizai mācību priekšmeta pasniegšanas metodikai. Uztaisīt runājošu selfiju un neko īsti neparādīt arī nav variants. Drīzāk tam būtu jābūt shēmu, zimējumu foto un aprakstu veidā, jo katrai mehāniskai manipulācijai ir sava teorija apakšā. Es varētu pa brīviem brīžiem kaut ko tādu koncentrētā formā sākt taisīt. Ja vien tas nav domāts humors, guru, viedo un senseju šeit nav. Kas attiecas uz mani, ir ļoti daudz kas jau sarakstīts šeit, paralēlajā forumā ir ļoti jēdzīga savulaik Jukox uzsākta tēma. Es personīgi nekad, uzsveru NEKAD neesmu nevienam nepazīstamam cilvēkam atteicis parunāties par lādēšanu ne pa email, ne pa telefonu. Motivācija ir vienkārša - atbalstīt derīgu lietu pirmkārt, un otrkārt cilvēks jau tāpat aizraksies līdz tam, tikai mani viņš atcerēsies kā nevaļīgu kretīnu. Praktiskā lādēšana mehāniski ir tiešām ļoti vienkārša, kas obligāti jābalsta uz tikpat vienkāršas un nelielas teorijas. Nelabais slēpjas detaļās un sīkumos. Intara pieminētā jautājumu un atbilžu attiecība - jā, ir tāda, bet tas skar sarežģītas lietas un parādības, kas pierāda vai sevi apgāž tikai ilgtermiņā krājot gan savu, gan svešu statistiku. Par vienkāršām lietām diskusiju protams nav.