Šodien vārdadienu svin Valija, Ina, Ināra, Inārs, rītdien - Ira, Iraīda, Irēna, Irina
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - vītņstobra patronu lādēšana/aprīkojums

Sandis
Sandis
Pēdējo reizi manīts 2019-02-11 18:10
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: MMSK "Daugulieši"
Atrašanās vieta: Ogre
Medību stāžs: Iesācējs
Aprīkojums: IŽ 12 un vītņots 3006 ar stiklu
Suņi: uz Jūs
Medību trofejas: 1
08.01.2015. 13:01
Cerams, ka Tev izdosies pieķerties šai pamācību veidošanas lietai. Tas tiešām būtu interesanti.
Saprotams tas prasa laiku, un var un vajag rakt pašiem, taču varbūt var iztikt bez liekām kļūdām.
Anrijs
Anrijs
Pēdējo reizi manīts 2023-05-25 16:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
10.01.2015. 01:38
Sandi, traki, bet citu veidu es neatradu, kā sistematizēt un apkopot lietas. Tāda pilvērtīga bloga medniekiem.lv nav, forums ar vienu bildi ziņojumā arī tāda pakliba forma.
Es negribu nevienam zagt tēmu vai ļaunprātīgi izmantot resursu pašreklāmai, bet laikam šis būs links, kur es centišos savākties un kaut kā sistematizēt domas. Var piekrist vai nepiekrist, bet nu solīts ir, jādara.
http://rloading.blogspot.com
Rakstnieks neesmu, redzēs, kā ies ar laikiem un varēšanu.
Intars
Intars
Pēdējo reizi manīts 2024-10-25 18:38
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: Rīts
Atrašanās vieta: Nagļi
Medību stāžs: No 2001
Aprīkojums: Blaser F3, Blaser R8 GRS+Kahles 624i, Keppeler Benchrest 6,5x47+Nightforce 15-55/52
Medību trofejas: 2
10.01.2015. 14:25
Anrij - pa smalko. Bloga formāts ir ļoti pat piemērots. Rosina domāšanas procesus gan lasītājos, gan arī pašam autoram...
Tāds kā radošs process sanāk...
p.s.
Kaut kas ar šo tēmu forumā notika.. Admins ? Cerams, ka papīpēs... un tad atlaidīs :)))
Anrijs
Anrijs
10.01.2015. 15:22
Izskatās, ka viss ok. Ir redzama.
Kaspars
Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2020-04-30 11:58
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: LV
Suņi: RS Laika
Medību trofejas: 1
11.01.2015. 07:37
Mjā..., atlika tikai nedaudz palasīt Anri izklāstītās domas lai saprastu, ka kļūdas pieļauju jau pašā sākumā...:(
Tā kā medībās EOD ķiveri nelietoju, būs vien "pareizi" apspiestās čaulas jānaxr....:)
Anrijs
Anrijs
11.01.2015. 09:08
Tur vienkārši jāskatās, vai jau vizuāli ir redzama tā potenciālā plāninājuma vieta. Ja ir, tad es nešautu Ja vēl nav - var izšaut un tālāk jau pareizi sēdināt.
Slēpts
11.01.2015. 19:28
Anri, domāju, ka ļoti prātīgi Tev būtu uzcept jaunu tēmu ar atsauci uz savu blogu jau pašā tēmas ievadā. Šeit to adresi ne gluži atrast ne kā īpaši izcelt , pēc brīža jau būs aizmirsta un mals vien vecos jautājumus uz riņķi.
Dzintars
Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
11.01.2015. 19:54
Anrij,ļoti uzmanīgi izlasīju Tavu blogu un izpētīju arī skices,domāju ka ir mazas neprecizitātes kuras attiecas uz čaulītes stiepšanās vietu.Pirmkārt primāri čaula pieguļ aizslēga spogulim,tur viņu notur izvilcēja zobs,patronām ar ranti,rantes sēdvieta.Tālāk fizika,jebkurai darbībai ir pretdarbība,šāviena brīdī čaulīte tiek piespiesta pie spoguļa un stiepe notiek tieši plecu rajonā un kakliņā,jo tur ir visplānākas vietas un deformācija primāri sākas tur un tieši šis moments ir tas ka pleci noblīvē patrontelpu lai gāzes neizrautos atpakaļ!Tā pārrautā čaulīte ir pavisam cita procesa rezultāts!Tā parasti notiek ar vecu munīciju kurai no nitropulvera ir izgarojuši stabilizatori un palēninātāji,rezultātā pulveris nedeg bet detonē.Otra iespēja ir ar pārāk mazu pulvera devu veidojas reversīvā detonācija(tas gan nav pareizais termins) un šis moments tieši tādā pat veidā pārrauj čaulīti!Protams tā nav zinātne,tā ir tikai mana praktiskā pieredze!
Intars
Intars
Pēdējo reizi manīts 2024-10-25 18:38
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: Rīts
Atrašanās vieta: Nagļi
Medību stāžs: No 2001
Aprīkojums: Blaser F3, Blaser R8 GRS+Kahles 624i, Keppeler Benchrest 6,5x47+Nightforce 15-55/52
Medību trofejas: 2
11.01.2015. 20:08
:) Smags gadījums...
Slēpts
11.01.2015. 20:32
Dzintar, Varbūt varētu lūdzu paskaidrot kāda cita procesa rezultāts? Man, piemēram kā iesācējam, interesē visi aspekti.
Citādi man šķiet, ka iekšs LV šāviena procesi ir savādāki... :)