Šodien vārdadienu svin Klāvs, Einārs, Ervīns, rītdien - Maija, Paija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - VMD RĪKOJUMS Nr.156. 16.09.2014

Jānis
Pēdējo reizi manīts 2024-09-25 12:02
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Medību trofejas: 1
02.10.2014. 21:06
B..d, es zinu - trakumsērgas arī nav. Un, tā suņu potēšana ir tikai bizness. Veči, nepotējiet savus suņus - trakumsērgas nav!
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
02.10.2014. 21:30
Es nedomāju, ka mēra nav,es redzu, ka viņa nav!

Apbrīnojami, ka 21.gadsimtā dzīvo tādi tumsoņas...
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2024-08-17 14:54
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: www.logitev.lv
Medību stāžs: 1993 g.
Aprīkojums: Medībām Latvijā pietiek
Suņi: Hanoveras dzinējs Klifs
Medību trofejas: 13
02.10.2014. 22:04
Es jau reiz teicu - būtu es Dūklava vietā, Jūs visi raudādami medītu vai arī nemedītu vairs vispār! Nevis gudri spriedelētu netā ir vai nav ĀCM Latvijā.

Tevi Arni nevar laist pie tiem puikām ar šlipsēm, Tev tie lozungi kaut kādi-ja jūs ne ar mani, tad pret mani.Bieži kaut kādas fiksās idejas vajag ātri sabalsot- ja nesanāk, tad visi lohi.Pats uz cūkām piķi pelnīji. Neesmu dakteris, bet aizej vismaz kā minimums uz baznīcu.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
02.10.2014. 22:44
Es negrasos neko šēit aiztāvēt, bet tie kas netic ka mēris ir lai netic tālāk, bet rukšus atrod pamazām kritušos, un jau atkal atrada Biķerniekos 4 kriušos. Pie mums arī var būt kaut kur guļ, bet tākā nenotiks dzinējmedības tad reali atrast to ruksi līdzināsies meklēt adatu siena kaudzē, jo platības lielas, rukšu blīvums videjs salīdzinot ar citiem kolektīviem tāpēc noteikt kurā vieta guļ kādsruksi ir pagrūti. Bet tagad veči sāka intensīvi braukāt uz gaidi, redzes var būt arī kāds saodīs kaut ko!!!!
Bet reāli sūdi vagā jo mēris nav šoreiz diemžēl izdoma bet reāla lieta un tas nav tikai pie mums bet jau visā krievijas pierobežā, iegāja igaunijā un visā balkrievijā, ieiet Ukrainā, polijā un leišos. Ja gribiet neticiet, bet realā situācija būs zināma pēc kāda gada kad rukšus vairs neredzēsim!!
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
03.10.2014. 08:35
Uldi, wtf? Kas tieši Tev nepatīk? Tas, ka apkārt idioti, kuri pat šodien var pateikt, ka mēra nav, kaut gan pastaigājot pa platībām reāli smird? Domā, man nav jūtu? Domā, tas ir forši - apzināties, ka ilgais darbs apsaimniekojot meža cūku populāciju (atkārtošu - ilgstoši esam 99,9%-100% limita izpildījuši, zemnieki kopumā apmierināti, lauki nosargāti) tagad ir kaķim zem astes?
Kr4, vienalga, vairs tāpat tur neko nevar darīt un, kas ir pats bēdīgākais, neviens arī neko nemaz negrib izdarīt. Bet varēja. Un, to, ko rakstīju par "raudādami medītu" - es to nopietni. Varbūt tāpēc patiešām man nav tur vieta - tajā amorfajā masā.
Slēpts
03.10.2014. 11:59
Es jau reiz teicu - būtu es Dūklava vietā, Jūs visi raudādami medītu vai arī nemedītu vairs vispār! Nevis gudri spriedelētu netā ir vai nav ĀCM Latvijā.

Es šim pievienojos- nu ir mūsu valstī demokrātijas un tiesību par daudz. stipri par daudz.
Atceros peltos krievu laikos- čomi izdomāja bišķi papelnītes pie moču bodes Daugavgrīvas ielā- pārdot kaut ka'dus akumulatoros , paštaisītās ķiveres, augstās stūres utt.
Kaut kā sanāca, ka tomēr milicija noķēra- aizvilka uz iecirkni- tur sastādīja protokolu, piesprieda naudas sodu un palaida mājā.
Un protokols bija BEZ tiesībām pārsūdzēt.
Čomi samaksāja sodu un pat nedomāja cīnīties par savu iedomāto taisnību.
Mūsdienās šads proces noteiktu vilktos gadiem... un tas NAV pareizi..
Normunds
Pēdējo reizi manīts 2022-06-26 20:35
Lietotāja statuss: Lietotājs
03.10.2014. 13:30
Atceros peltos krievu laikos- čomi izdomāja bišķi papelnītes pie moču bodes Daugavgrīvas ielā- pārdot kaut ka'dus akumulatoros , paštaisītās ķiveres, augstās stūres utt.

Aha, un vēl pie viņiem varēja nopirkt par trīskāršu cenu JAWAi dakšinas ātrumkārbai (un ne tikai), jo veikalā reti kad uz letes bija.
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2024-08-17 14:54
Atrašanās vieta: www.logitev.lv
Medību stāžs: 1993 g.
Aprīkojums: Medībām Latvijā pietiek
Suņi: Hanoveras dzinējs Klifs
Medību trofejas: 13
04.10.2014. 00:41
Kr4 ,wtf, tas laikam lai baigi kruta skan, bet doma bija tāda, ka LMS to suņu lietu paņēma un izdarīja nevis taisīja zibakcijas. Man arī šī problema skar diezgan tuvu. Mēs vienās platībās vairs nevaram dzīt, bet otrās vēl vismaz vienas dzinējmedības vēl varam. Mēs limitu pildam par 70-80% , jo fiziski mums nav tik daudz,cik dod.
Bet ja godīgi, tad Arni Tev tās akcijas arī ir tādas- no sākuma intriga, tad pēkšņi balsojam un nakamajā dienā jau viss, man neko nevajag, jo jūs neesat sabalsojuši vajadzīgo daudzumu. Ja kaut kur kļūdījos,tad palabo, bet no malas man tiesi tā arī izskatās.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
04.10.2014. 02:19
Uldi, es nesaprotu, ko pie Velna Tu gribi? Man ir gatavs apstrīdēšanas iesniegums - viena pilnvara un uz mēnesi varēsi dzīt visās platībās. Gribi to? Pilnvaro. Saproti/nesaproti?
Ko LMS panāca es nezinu - jo tiesiskā veidā panākt varēja caur apstrīdēšanu. Bijusī amatpersona, iespējams, sakomunicēja savādāk - rīkojums 156 bija prettiesisks. Rīkojums 165 - ir drusku tiesiskāks, bet tik un tā - pilnvaro un varēsi dzīt. Bet - es negribu, un zini kādēļ? Tādēļ, ka tad, kad ĀCM neglabjami būs visā LV, tad varēs kādu vainot. A šoreiz nē - man bija priekšlikums ko darīt - izmisuma solis, bet tā bija vienīgā iespēja. Tagad Dievs vien zina, cik mēris ir tālu - bet viņš noteikti ir krietni tālāk par "pēdējo kritušās vietu".
Cūku skaits samazināts masveidīgi netiks, tas, ka kāds viens vai daži to dara - nemaina faktu, ka šogad ir pēdējais meža cūku gads Latvijā uz diezgan ilgu laiku. Kad sāks krist pie Jums - sapratīsi.
Ir bijušas situācijas, kurās man vienalga, ko saka vairums, esmu panācis nakts optiku atļaušanu uz lapsām un jenotsuņiem, diemžēl ondatras un Amerikas ūdeles dažu muļķu dēļ(OK, atzīstu, šoreiz viņi izdarīja pareizi, ka suņi ir atļauti, apstrīdēšana šo panāktu daudz sarežģītāk - bet tikai muļķis tic, ka tur pietika ar vienu atklātu vēstuli un ka tur nebija aizkulišu spēlītes, kā nekā, visa dziesma mainījās, kad suņu liegums skāra paša Mr.B. medību platības :))) ) nācās izņemt. Bet šī nav tā tēma:) ja būtu vairuma atbalsts - tad jā, bet kur nu - ir starp medniekiem daudz muļķi, kas saka, ka ĀCM nemaz nav, nepastāv :) nu tad saņemiet, pēc pilnas programmas. Man ir vienalga par šo. Ir citas lietas, uz ko koncentrēties. Latvijas meža cūku populācija vairs nav glabjama. Viss tika un tiek darīts ačgārni un sekas būs - nākošgad šajā laikā sus scrofa LV būs ar uguni jāmeklē.
Ja kļūdos, atgādini 2015.gada 1.oktobrī, uzsaukšu alu un kastīti patronu (kas nu Tev par kalibru ir...).
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
04.10.2014. 21:14
būtu es Dūklava vietā, Jūs visi raudādami medītu vai arī nemedītu

Piekrītu... Bet es teiktu - medītu, piespiestu medīt, piespiestu samazināt blīvumu, jo tikai tad ir cerība, ka kāda cūciņa saglabāsies un pārcietīs mēra laiku. Savukārt, tie mednieki, kas to negrib saprast, tiem būtu jāatvadās no medību iecirkņiem piespiedu kārtā.