Aigar Jums šķiet, ja likumā nav definēts, medību šķirnes suns tad ar suni medīt drīkst un Jūs nesodīs. Un es iepriekšējā komentārā arī mēģinu pateikt to ka nevajag precīzāk nodefinēt medību šķirnes suni.
Jo Jusu prāt medību šķirnes suns ir:
ar ciltsrakstiem līdz 4 paaudzei,
ar darba pārbaudēm(dabā,mākslīga) šķirnei atbilstošām,
ar izstāžu eksterjera vērtējumu,
un krietnu kaudzīti ar dažādiem dokumentiem.
Es tikai vēlos pateikt: "Nevajag aiztikt medību noteikumus tajā vietā kur noteikts ar kādiem dokumentiem suns drīkst piedalīties medībās."
Varbūt tagad apskaidroju ko es vēlējot iepriekš pateikt.
Ja šajā tēmā tiek aspriesta lēmuma būtība tad nevajag jaukt šeit definīcijas iekšā.
Jāni tu vari pastaigāties ar "pa pēdu" rejošu bežškirnes suni un savās domās tev liksies ka nēsi medībās, jo arī medību pārskatā tu nebūsi reģistrējies. Domāju, ka tie, kas pilda medību uzraudzības funkciju, to traktēs mazliet savādāk un izrādīsies, ka vainīgs vien tu būsi.
Aigar-neatceros kuram, bet uzdevu jautājumu vienam no vieslektoriem medību vadītāju seminārā par to, kas tad īsti ir medību suns? Teorētiski jebkurš sugas suns, galvenais lai būtu potēšanas pase un laikā sapotēts. Varu kļūdīties, bet manuprāt pērle bija no LMS.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
23.09.2014. 20:00
Int - dzīvnieku klasifikācija LV ir atrunāta Dzīvnieku aizsardzības likumā. Tur bija jābūt arī MEDĪBU SUŅA definīcijai...bet nav.
Pa lielam medību suns ir tas suns, kurš izrāda interesi par medībām. Es nu nekad neesmu ieteicis vai teicis ,ka uz medībām jāstiepj līdzi suņa raduraksti....Tu mani ar kādu jauc.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
23.09.2014. 20:10
Teorētiski jebkurš sugas suns, galvenais lai būtu potēšanas pase un laikā sapotēts. Varu kļūdīties, bet manuprāt pērle bija no LMS.
Raimond - visiem suņiem ir viena suga - canis lupus familiaris.....
Pa lielam medību suns ir tas suns, kurš izrāda interesi par medībām
Man šādu jautājumu uzdeva LMS rīkotajā seminārā šogad Ropažos, un es atbildēju ar tādu atbildi , kādu saņēmu, uz tādu pašu jautājumu no Krievijas Fed. galvenā medību suņu kinoloģa proti - medību suns ir tas suns, kurš izrāda interesi par medībām.
"Pa lielam medību suns ir tas suns, kurš izrāda interesi par medībām"- ja runā par medību suni parasto tad tā viņš varētu būt, bet ja runā par ŠĶIRNES medību suni, tad tas ir tāds suns, kurš speciāli veidots , selekcionēts kādām konkrētām medībām un tādam jau jābūt ar ciltsrakstiem, darba vērtējumiem un izstādēm.
Es tikai vēlos pateikt: "Nevajag aiztikt medību noteikumus tajā vietā kur noteikts ar kādiem dokumentiem suns drīkst piedalīties medībās."
Varbūt tagad apskaidroju ko es vēlējot iepriekš pateikt.
Ja šajā tēmā tiek aspriesta lēmuma būtība tad nevajag jaukt šeit definīcijas iekšā.
Int - dzīvnieku klasifikācija LV ir atrunāta Dzīvnieku aizsardzības likumā. Tur bija jābūt arī MEDĪBU SUŅA definīcijai...bet nav.
Pa lielam medību suns ir tas suns, kurš izrāda interesi par medībām. Es nu nekad neesmu ieteicis vai teicis ,ka uz medībām jāstiepj līdzi suņa raduraksti....Tu mani ar kādu jauc.
Raimond - visiem suņiem ir viena suga - canis lupus familiaris.....
Man šādu jautājumu uzdeva LMS rīkotajā seminārā šogad Ropažos, un es atbildēju ar tādu atbildi , kādu saņēmu, uz tādu pašu jautājumu no Krievijas Fed. galvenā medību suņu kinoloģa proti - medību suns ir tas suns, kurš izrāda interesi par medībām.