Šodien vārdadienu svin Regīna, Ermīns, rītdien - Ilga
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Kolimātors

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 53 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 07.11.2019. 13:08

Valdis
Valdis
Pēdējo reizi manīts 2019-06-16 19:53
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: m/k avots.
Atrašanās vieta: kurzeme
Medību stāžs: 23
Aprīkojums: iz .ij27em.cz550 7*64.MARLIN -22WMR
Suņi: jaktis rasa.
Medību trofejas: 2
09.02.2015. 21:11
Labāks par visu ir bisei grauds (muška) ,bet ja ir tā ka rokas par īsām lasišanai un dakterim (daudziem ir katarakta arī man) tad tik tiešām par punktu labāks ir platleņķa optiskais tēmeklis ,arī tajā skatos ar abām acīm ,bet nav vienalga tas labākais,labi ka vari ar pliku plinti šaut tad protams cita redzēšana ,un nesaprotu jaunos medniekus ,vai ta gandrīz visiem redze klibo ,jeb kalimātors aizstās viņiem šautuvi treniņus???
Slēpts
09.02.2015. 21:05
papīra cūkā kāds izmanto arī to 1x vai tomēr pēc iespējas un varēšanas lielāku? Amizants būtu skats ar optiku pīles klapēt, ar sarkano punktu, ja abas acis vaļā, tad redzes lauks ir daudz lielāks kā optikai.
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-10-14 20:29
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
09.02.2015. 21:00
Māri, ja mani argumenti, Tavā izpratnē ir par vājiem, tad paskaties kā "onkuļi" šauj ar gludstobriem. Tici man, tas ir zem viņu goda, nākt šeit un strīdēties par to, kas ir labāks un kā labāk šaut... :))
[youtube::yfOySHHUOvY#t=14]
Māris
09.02.2015. 20:34
Bet pēc Tevis teiktā roadas iespaids, ka ja nevar atlauties swaro,labāk mezā neiet?

Mārci, to es neesmu teicis. Runa ir tikai par to, kas ir labāks.
Māris
09.02.2015. 20:32
Neredzu jēgu.

Ar kādiem tēmekļiem šautuvē šauj "pa skrejošo mežacūku" 35m attālumā???
Ar ko platleņķis ar 1.1-1.25X sākuma palielinājumu ir sliktāks par punktu????
Ar to, ka ir platleņķis gaišāks par jebkuru punkta tēmekli????
Ar to, ka redzeslauks ir krietni lielāks par jebkuru punkta tēmekli?
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
09.02.2015. 20:01
Platleņķi uz gludā,ar kuru šauj līdz 50 metriem? Neredzu jēgu. Cita lieta uz karabīnes.
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
09.02.2015. 19:37
Man ir vessels lērums ar stobriem cupa ar stikliem .No kuriem neviens nav nobiris ,un 16 kalibra bisīte jau nu nav īstais rīks ar ko ßaudīties pa ntajiem simtiem ßāvienu.Bet pēc Tevis teiktā roadas iespaids, ka ja nevar atlauties swaro,labāk mezā neiet? Tasko sūds vien ir,nāca bonusā GPS ierīcei,ar visiem kronsteiniem. Bija jāñem. Ja nobirs kreñkis mazs.
P.S. Es 20 sērijas treniñā nevaru pacelt.Veselības par maz.:-)
Māris
09.02.2015. 18:22
Māri, lasot jau "rokas paliek par īsām". :) Esmu no medniekiem dzirdējis, ka nevar vienlaicīgi redzēt graudu un dzīvnieku. Bet es uzsveru, ka platleņķa optika ir krietni vērtīgāka par punktu. Un vēl uzsveru - tas ir mans viedoklis, kas ir radies ilgus gadus medījot. Un vēl... es redzu, ka šeit daudzi spriež par lietām, kuras nav pat turējuši rokās. Tāpat es uzskatu, ka jauniem medniekiem ir jāsāk ar pašu vienkāršāko - gludstobru bisi. Bet... mazliet paliek žēl to jauno mednieku, kas patiešām sāk ar pašu vienkāršāko - vislētāko punkta tēmekli. Tā ir zemē nomesta nauda, jo, agri vai vēlu, cilvēkam nāks sajēga, ka uz pasaules ir labākas lietas. Mārcis te teica, ka viņam Tasco labi kalpojot - jau izšauti ap 60 šāvieni. Salīdzinājumam - es šautuvē vienā vakarā kādreiz izšauju 100-200 šāvienus.
Tas neattiecas tikai uz tēmekļiem. Īpaši tas attiecas uz medību apaviem un apģērbu. Es saprotu, ne visi var atļauties to labāko, bet tad nevajag apgalvot, ka "Vētras" šūtie apģērbi ir vislabākie, bet vislabākie apavi ir krievu vaļinki. Nu, nav tas tā....
Tas , ko es tagad stāstu, attiecas uz aktīviem medniekiem, kas katru nedēļas nogali un vasarā vakarus pavada mežā vai lauka malā. Uz tiem, kas medībās parādas pāris reizes gadā - uz tiem manis teiktais neatiecas. Tikai uz tiem, kam medības ir dzīvesveids. Uzsveru - tas ir mans - subjektīvais viedoklis. :)
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
09.02.2015. 16:49
Māri,tad Tev jāpriecājas par redzi,jo savādāk Tu nebrīnītos priekš kam vispār vajadzīgs sarkanā punkta tēmeklis. Man vēl dažus gadus atpakaļ brilles bija vajadzīgas tikai lasīšanai. Mednieka stāžs Tev ir iespaidīgs.Ja mednieks esi no 18-20 gadiem,tad nav grūti arī sarēķināt gadu ,,nastu,,. Mjā,dators arī Tev drīz dos iespēju meklēt brilles,jo pēc manas pieredzes tas notiek tad,kad vairs nevar salāgot planku ar graudu un mērķi.Tagad uz abiem stroķiem ir šīs "palīgierīces" :).
Māris
09.02.2015. 15:24
Māri, pensijā vēl neesmu.... :)) Bet mednieks esmu kopš 1982.gada.