Šodien vārdadienu svin Krista, Kristiāna, Kristiāns, Kristīne, rītdien - Jēkabs, Žaklīna
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Kada varbutiba bezlimita mezacukas atsausana nakama medibu gada Latvija

Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
07.02.2013. 10:14
Jā kolēģi jūs nu sadevāt pa pilno!!!!
Man patika Puksta kungs, skaitļi un fakti un vēl gandrīz vai kā KKB vajag gandrīz vai vārdus uzvārdus, personas datus, lai varētu uz sibīriju aizvest, toč kā 50 gados. Nu nedos neviens tādus datus, jo mūsdienās var ļoti bēdīgi beigties, pats primārais sarkanais gailis labībā!!!
Es kā mednieks zinu ka rukši vairāk nomīda nekā apēd un rodas tur problēma ka ja viens ruksis iegāja laukā tad postījumi nav tik traki, ja vesels bars un ja vēl sivēnmāte ar mazajiem tad tur tie postījumi ir vēl lielāki.
Par ražu šogad pateicoties laikapstākļiem un tas ka intensīvi rukši tika trenkāti, bija iegūta mūsu platības grādiem maksimālā raža uz 1 ha un tā vidēji bija no 4.5 - 5 t/ha bet parasti ir labi ka 3 t/ha. Jo mums mūsu pusē ir mālaina zeme un gaudaugu nevēlas tā augt kā tajā pašā zemgalē kur raža vietām bija sasniegusi gandrīz 10t/ha. Tāda raža ir pateicoties labiem laikapstākļiem un medniekiem kas tupēja uz lauka gandrīz katru dienu. Bet ja rukšu skaits būtu tā kā treknajos koletkīvos ,tad tādu ražu nemūžam neiegūtu un nespētu arī nosargāt.
Stirnas, zvirbuļi un vēl nezin kādi kukaiņi mūsu LV grādos maz ietekmē, jo zvirbuļu nav tik daudz, baložu ar tāpat, pie mums rudenī labi ka 30 lielu baru saskaitīsi. Stirnas nu apēdīs kādu 1 t pa vasaru, bet vismaz nenomīdīs, jo lielākie zaudējumi tieši nāk no nomīdītās labības!!!
Es tā saprotu Puksta kungs ka jums vajag visu ar skaitļiem, faktiem un vēl tas maz būs, visu vajadzēs aiztāvēt vēl dažādās iestādēs, lai tur saliek zīmogus ka tiešām tā ir bet nevis no zila gaisa nokrituši, un laikam tikai tad ticēsiet tam kas tur rakstīts. Savādāk mūsu tautiešiem ir tā ka viena tante teica.
Tā pat diemžēl ir ar mūsu valsts vīriem, visla latvija kliedz ka vairāk ka 60% cilvēku dzīvo zemāk par iztikas minimumu, bet mūsu kalpiņiem tas nav fakts, jo nav tipa reālo skaitļu un ciparu, un pat ja ES piedāvā tos skaitļus, netic tiem, jo nevar būt mēs taču esam paraugvalsts kas pateicoties mūsu gudrām galvām izkļuvām no krīzes, bet reāli viņi tikai zikļuva no krīzes, bet pārejie vēl vairāk ieslīgst nabadzībā.
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-02-24 23:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: uz 8 nevar salasīties nekad
Atrašanās vieta: dīvāns, dators
Medību stāžs: arvien lielāks
Aprīkojums: ir
Suņi: vakcinēti
07.02.2013. 10:31
Uģi - pilsētas medniekiem kuriem nav sava kolektīva ,un tādu ir daudz ,nelimitētās m\c dotu iespēju vasarā sargāt Laura laukus . Ja m\c būtu nelimitētas arī es vasarā aizbrauktu pie kāda vidzemes lauksaimnieka pārmaiņas pēc pasargāt viņa laukus. Man sievas māte dzīvo Latgalē viņai katru vasaru m/c ielien piemājas kartupeļos un tajās retajās reizēs , kad aizbraucam ciemos lai nebūtu jāsēd un jāklausās sievu gudrības es labprāt pasēdētu viņas kartupeļos.
Tas ir mans arguments lai m\c būtu nelimitētas.
Slēpts
07.02.2013. 10:36
Edgar nesapratu tevi. Vienu brīdi irs ,ka Arnis pieprasa datus studijā,ko redz šis iedomājies reālus datus sagribējis no Laura. Vai šis vispār ko lietas labā darījis lai samazinātu to savu bēdu, KGB redz. Bet tad tūlīt čīksti par mūsu "mīļo" valdību kura redz netic 60% nabadzībai,cipari redz nekādi to pierāda, un ko gan ES jēdz ar saviem datiem. Murgs kaut kāds, izšķiries, tad vajag tos pierādāmos datus vai nē!
Un dīvaini ,vai tiešām šeit neviens nav no kolektīviem kas tur reāli medī? Varbūt pakomentējiet ko vairāk par šo īpašo gadījumu, citādi info stipri vienpusējs.
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2025-06-27 06:19
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
07.02.2013. 10:42
/ pilsētas medniekiem kuriem nav sava kolektīva /...???? Vot šito Es nesaprotu...
Jānis
07.02.2013. 10:51
/ pilsētas medniekiem kuriem nav sava kolektīva /...???? Vot šito Es nesaprotu...

Kas tur ko nesaprast - ir daudz jauno mednieku kuriem tikt kādā no kulektīviem bez pazīšanās ir nereāli .
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2025-06-27 06:19
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
07.02.2013. 10:58
Bet tā - / ir daudz jauno mednieku kuriem tikt kādā no kulektīviem bez pazīšanās ir nereāli ./- ir bijis vienmēr. Nu nevar laist homosapiens ,kurš tikko ieguvus mednieku apliecību,patstāvīgi sargāt sievasmātei kartupeļus...TAS IR BĪSTAMI APKĀRTĒJIEM HOMOSAPIENS UN meža iemītniekiem...
Lauris
Lauris
Pēdējo reizi manīts 2017-06-07 16:40
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Vietalva
Medību stāžs: no 2000g
Aprīkojums: Haenel Jager 10, iž12
Suņi: laikaRenis
07.02.2013. 11:02
Interesanti - kādēļ izcils meža destruktors lapsa ir nelimitēts medījamais dzīvnieks, un izcils postītājs meža cūka limitēts. Te nav absolūti nekādas kopsakarības starp lietām
Nu pasakiet taču beidzot atklāti - nosakot meža cūku kā nelimitēto, "smalkajiem" medību klubiem pazudīs priviliģētas tiesības rīkot mc komercmedības un par to organizēšanu nemaksāt valstij nodokļus. otrs ir - nebūs noteikšanas pār ierindas medniekiem, jo viņi varēs postītāju medīt, piesakot medības vadītājam, nevis lūgties ceturtdaļatļauju. Tā ir vēl padomju domāšana
Edgaram Kecam ir absolūta taisnība, vienkārši man bij slinkums gari izklāstīt.
Kāda nodarbošanās ir Arnim Pukstam, jo cilvēkam domu gājiens, šķiet, aizgājis ekscentriski
P.s. Izmantoju es replentus, bet cūkai kvieši ir kā narkotika, tie maz līdz, absolūti katru nakti apbraucu daudzus laukus, mētājot petardes. Ko jūs te murgojat par žogiem? Esiet reāli?
Arni , postījumu akti ir man vesela mapīte. Saimniecības datus pat spņos neredzēsi, nav tava tiesība.
Kopumā ņemot, pateicoties šiem postījumiem, apdraudētas ir manas satversmē noteiktās tiesības uz īpašumu. Agri vai vēlu kādam par to jāatbild būs,
Efektīvāks aizsardzības pasākums, tam atvēlot daļu postījumu zaudējumus - honorāri izciliem juristiem.
Jānis
07.02.2013. 11:05
Un kur tāds mednieks uzkrās pieredzi? vai mazāk bīstami , to likt uz med.līnijas ? vai ja viņš staigā ar pielādētu plinti gar Daugavu? Nebūsim taču skaudīgi.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
07.02.2013. 11:29
Saliņa kungs.
Pierādiet, ka neesiet prasts *irsējs, lūdzu sniedziet informāciju, lai varam Jums palīdzēt un pierādīt, ka ne jau limits/bezlimits meža cūkām Jūsu situācijā ir problēmas sakne.
Cik tur tā darba - ieskanēt dokumentus, aizkrāsot attiecīgas vietas un pievienot šeit. Jeb gudri *irst nav malku cirst?
Mēs (domāju, pieslēgsies vēl daži) patiešām vēlamies izprast Jūsu argumentus, situāciju un palīdzēt. Bet izskatās, ka ne jau tas Jums ir vajadzīgs, vai ne? :)
Jānis
07.02.2013. 11:32
Sen zināms ,ka veselīga konkurence veicina izaugsmi. Un ja kādam no Vietalvas ar skaudību nomocītam vietējam medniekam nenāks miegs (zinot to ,ka Laura laukā sēž svešs mednieks ) un gribēsies pašam skraidīt apkārt laukam un svilpot,tas nāks tikai par labu Laura ražai.