Šodien vārdadienu svin Krista, Kristiāna, Kristiāns, Kristīne, rītdien - Jēkabs, Žaklīna
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Kada varbutiba bezlimita mezacukas atsausana nakama medibu gada Latvija

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 52 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 02.03.2013. 15:44

Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
07.02.2013. 19:19
Jāni Kārkliņ - Medību likuma 3.panta pirmā daļa:
Medības ir darbību kopums vai atsevišķas darbības, kad, izmantojot medību šaujamieročus, rīkus, metodes vai paņēmienus, tiek izsekoti vai meklēti, ķerti, sagūstīti, ievainoti vai nonāvēti medījamie dzīvnieki. Medībām pielīdzināma medību platībās klaiņojošu suņu un kaķu, kā arī izbēgušu nebrīvē turētu dzīvnieku medīšana (pēc īpašnieka rakstveida lūguma medību tiesību lietotājam). Par klaiņojošiem suņiem (izņemot šķirnes medību suņus) un kaķiem atzīstami jebkurā gadalaikā medību platībās tālāk par 200 metriem no apdzīvotām vietām vai dzīvojamām mājām brīvi klejojoši kaķi un suņi bez uzpurņa vai reģistrācijas žetona.

Kur tur ir teikts - saimnieciskā darbība? :)
Medības ir mednieku labprātīgi uzņemta dzivnieku skaita regulēšanas funkcija, kura ir nepieciešama izmainītajā vidē - kur dabiskais līdzsvars nedarbojas pilnvērtīgi (skat. iepriekš piemērus, par mežu joslu un lielām platībām ar monokultūrām, tiem, kas tankā - mežu joslā nav dabiski nedz lielas pļavas, nedz kviešu lauki). Redziet, kungi, ja te būtu dabisks viss, tad apkārt pilsētām būtu meži - barības bāze neliela, meža cūku skaits neliels, plēsoņu skaits pietiekošs, nu viss būtu dabiski. Es nesaprotu, kā to var nesaprast. Tiešām tik dziļi tankā?
Tas, ka kāds kaut ko nopelna un nemaksā nodokļus - tā ir VID problēma. Es neko nepelnu. Mani paziņas - nepelna. Esmu dzirdējis baumas, ka kādi pelna. Bet finansu atskaites - izdevumi/ieguvumi - neesmu skatījis, tā kā nezinu.
Ja jau tur tā maize bez garozas, ko tad paši nemetaties tajā "bizesā", bet spītīgi audzējat "briesmīgos zaudējumus nesošos" graudaugus? :)
Jasinska kungs - "neļaušu vairs savā smilšukastē spēlēties. Bē.." - nav tā kā laiks pieaugt? :)
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-08-04 20:33
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Ikšķiles un Ādažu/Sējas novadi
Medību stāžs: no 2002 gada dzinējs, kā mednieks no 2009 gada
Aprīkojums: Iž 58, Savage 308 win, Ata arms neo 12
Suņi: jagterjers Urga
Medību trofejas: 1
07.02.2013. 20:34
jā laba diskusija sanākusi :)
bet var just ka viedoklis ir vienpusējs, tāpēc būtu lieliski dzirdēt vismaz vienu no četriem Saliņa kunga apstrādātajās zemēs medījošajiem kolektīviem
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-06-07 12:06
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga
Suņi: Bīgli
07.02.2013. 21:10
Pēc vis spriežot, tāda nemaz nav. Vai arī viņš pats m/ties. īpašnieks, attiecīgi licenžu par maz. Varbūt ir kā saka, bet pēc pēdējā cēliena diskusijā - tā izskatās!
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-02-24 23:07
Mednieku organizācija: uz 8 nevar salasīties nekad
Atrašanās vieta: dīvāns, dators
Medību stāžs: arvien lielāks
Aprīkojums: ir
Suņi: vakcinēti
07.02.2013. 21:40
Arni - nu neesmu es no tiem , kas kašķētos vai plēstos par to ,ka nevar pasēdēt sievasmātes kartupeļos .Vienkārši es aprakstīju situāciju ar kādu var nākties saskarties daudziem Latgales m/k.Jau tagat braukājot pa viensētām ar līgumu čupu padusē nākas visādi izdabāt , lai tikai dabūtu to parakstu.Un tantiņas ,kas būs kautko ieguldījušas savos kartupeļos būs arvien prasīgākas pret medniekiem.Jau tagad svinīgi jāzvērē , ka stirniņas nešausim ,pīlītes žēlosim un lapsiņa ar ir skaista.
Edmunds
Edmunds
Pēdējo reizi manīts 2019-11-26 17:45
Aprīkojums: Vītne,gludais
Medību trofejas: 10
08.02.2013. 06:35
Ai, veči, beidziet strīdēties savā starpā. Vieni pakāsīs medību līgumus, otri izputēs no postījumiem un ieradīsies tie, kas mācēs ir sargāt, ir saimniekot. Nu varam mēs paši būt saimnieki savā valstī, varam... Ne jau vienmēr valdība vanīga pie visa, pašiem arī jāsadarbojās. Man liekās, kas Puksta kungs tīri konstruktīvi piedāvāja tikties ar Saliņa k-gu un kopīgi pasēdēt tornītī un apspriest, kas lietas labā darāms. Forumā jau visu patiesību neredzēsi... Mums, latviešiem, IR PAVEICIES ar savām medību iespējām. Pat tāda brīnumzeme kā ASV nestāv klāt - Āmen! Nepakāsīsim to, kas labs. Kašķēties mums patīk, un lai nu tā arī būtu, bet strīda beigās nedrīkstam pagriezt viens otram muguru un nēsāt kašķi viens uz otru - citiem par apsmieklu un par izdevību. Nu, jūs sapratāt uz ko velku :)
Arnis
Arnis
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
08.02.2013. 08:33
Strīdu nav! Ir diskusija!
Jo nevar ļaut vienam kungam paust teju vai Svēto rakstu aksiomu, ka vai nu meža cūkas nelimitētie, vai gals klāt... :)
Tā jau ir kā Jānis raksta ar tām tantēm...bet tās "stirniņas", kad apēd kādu dzīvžogu ziemā - tad gan uzreiz varot ņemt zemē kaut nesezonā (iz dažas sarunas). Un lapsiņa, kad aiznes "kaķīti" vai kādu gaili, arī uzreiz no "tik skaista" kļūst par iznīcināmu tautas ienaidnieku. Viss ir relatīvi un mūsu - mednieku - galvenajai īpašībai jābūt spējai piemēroties, izprotot mūsu līdzcilvēkus (bet neļaujot, protams, kāpt uz galvas).
Lauris
Lauris
Pēdējo reizi manīts 2017-06-07 16:40
Atrašanās vieta: Vietalva
Medību stāžs: no 2000g
Aprīkojums: Haenel Jager 10, iž12
Suņi: laikaRenis
Medību trofejas: 6
08.02.2013. 09:12
Esmu back!
Jāni Cimmer, patin dažas lapas atpakaļ, palasi ko raksta Guntars Igaunis, Jānis Lucs, kurš starp citu ir viena kolektīva biedrs, kas medī manos kviešos. Bet patiesība jums žulti rauj ārā, skumji, to jūs ignorējiet.
Arni, tiešām uztaisi vizīti personīgi pie manis saimniecībā, iespējams apgaismības mirkļi ieplaiksnīs tavā apziņā.
Man ir ierosinājums!
Smalkajiem nelimita oponentiem. Nopērciet vienkopus 2000ha, nodibiniet iecirkni, iežogojiet (pamatīgi),būs jums tur arī tīrumi (30% noteikti), audzējiet kviešus, būs jums subsīdijas (haļava taču), būs jums savas cūkas, licences, bla,bla,bla.
Bet nē!!! Tas nekam neder, tas ir dārgi! Ar putām uz lūpām - sistēmu mainīt nedrīkst, jo labi tā kā ir.
Beidziet ņirgāties par svrīgu tautsaimniecības nozari
Arnis
Arnis
08.02.2013. 09:37
Brīdī, kad diskusija aiziet pa apli, to turpināt nav vērts.
Saliņa kungs, palasiet diskusiju vēsturi. Jūs atkārtojaties un demagoģējat.
Jau vakar tapa pierādīts - Jūsu problēmas ir risināmas esošā normatīvā regulējuma ietvaros. Un lielākā daļa Latvijas to arī sekmīgi dara.
Jūs nevienu pašu reālu argumentu nesniedzat, kādēļ esošais regulējums nedod iespēju risināt problēmu. Vienīgais arguments - uz vienu atļauju nevarot medīt vairākas cūkas. Bet kad tiek norādīts, ka atļauju iegūšanas iespējas ir komunikācijas problēma, tā viss, klusējam :)
Respektīvi, aicinu izbeigt šo diskusiju tiem, kas saprot drēbi. Ir skaidrs, ka Saliņa kunga apsēstība ir ideju "meža cūkas-nelimitētie" ir ar attiecīgo kungu saistīta aksioma, iekšēja un filozofiska pārliecība.
Saliņa kungs - veiksmi Jums saimniekošanā, varbūt kādā brīdī čakras atvērsies un problēma tiks risināta ar reālām, nevis utopiskām idejām.
Lauris
Lauris
08.02.2013. 10:14
Puksta kungs.
mēs pat viens otru nespējam saklausīt. man ir apgrizti proporcionāls viedoklis par jums - ko gribu to saklausu, kas smeldz to nē, tā ir muļķa zemnieka komunikācijas problēma. Mani argumenti ir izklāstīti ļoti daudz, izlasiet tos, iepazīstieties ar tiem, tie ir vairāk nekā pamatoti. Salīdzināt manas dislokācijas vietas problēmas ar visu Latviju ir mazākais nekorekti (jau izmalām par nenormālo blīvumu).
Nejau Puksts ar savu harēmu (meža cūkas) noteiks man vai turpināt lauksaimniecisko darbību vai nē. Visās problēmās senšos novērst cēloni, nevis bombīties ar sekām.
Bet paldies par novēlējumu, arī jums veiksmi!
p.s. vakar nosēdēju uz gaidi, tā ari mellie neiznāca, nekas šodien atkal iešu
Lauris
Lauris
08.02.2013. 10:26
M/c nelimitēšana nav negāda utopija vai velosipēds.
Tā ir normāli saimniecisku attīstītu valstu ikdiena un pieredze, tikai Latvijā nesaimnieciskums izsenis ņem virsroku, jo atkārtošu pacmito reizi - tā taču ir ērti.