Tēmas nosaukums - Konservi
Informācija
Šajā diskusijā piedalās 27 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 17.10.2011. 16:15Līdzīgās tēmas

Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
13.03.2009. 17:39
Andri,es domāju,ka šis nebūs tas katls par kuru runā Liene.Īsto nevarēšu nobildēt vismaz divas nedēļas-neesmu uz vietas.

Māris
13.03.2009. 22:24
Viss jau manuprāt augstāk ir uzrakstīts pareizi un variācijas gaļas sagatavošanā ir dažādas.Man pieejamā kaste ir apmēram tāda pati kā Lienei.Ja 15 puslitru burciņas(3x5),mēs praktiski redzam gabarītus.Augstumu virs burciņām jāatstāj tādu,lai ielikt var arī "negabarītu",jo dažas burciņas atšķiras.Lielākais čakars ir precīzi,uz giljatīnas sacirstas sagataves saķert precīzi kopā.Tad kad metina kopā visu šo padarīšanu tad lenķu dzelža perimetrs un vāks ar saurbtiem caurumiem un ik pēc 50mm saskrūvētam ar 6mm vai 8mm skr.un uzgr.jābūt gataviem.Var arī pa perimetru likt 4-kanti un vītnes uzreiz iegriezt ik pēc 50mm monolītā.Kā jau Liene teica kaste ir smaga. Pārējais ....1atm. un 2stundas 100grādos uz abiem gāzes rinķiem,protams ,pašiem šo procesu nevajadzētu atstāt bez uzraudzības un aiziet uz balli. SILTI,ļOTI SILTI IESAKU ŠO ELLES MAŠĪNU APRĪKOT AR DROŠĪBAS VĀRSTU.Protams termo.un manometrs arī.Visa gatavošanas padarīšana ir inerta un pirmo reizi drusciņ bail bet tad kad pakustina drošības vārstu un viņš darbojas tad tā kā drusciņ vieglāk ap sirdi.Tad kad pirmo reizi jums kautkas tajā kastē nobūkšķēs tad neraujiet no bailēm to kasti nost no plīts,tur neko tam burciņas vākam vairs nepalīdzēsi. Aāāā.,kastes apakšā vajadzētu ielikt gumiju.Nu laikam viss.

Ivars
Pēdējo reizi manīts 2009-08-26 12:11
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
14.03.2009. 12:35
Tā elles mašīna izskatās apmēram šitā

Ivars
14.03.2009. 12:39
Tas ir pie amīšiem nopērkams,bet dārgs.Esmu dzirdējis,ka mūsu pašu zelta rokas taisa šos katlus no gāzes baloniem,ja kāds zin meistaru,dodiet ziņu...Pirms gadiem astoņiem prasīja par autoklāva izgatavošanu 25ls

Māris
14.03.2009. 16:21
Vot,vot,vot.Nu šitto es saprotu.Šādu agregātu es redzu pirmo reizi.Bet es par kautko citu.Tagadiņ vīri,kuriem rokas atrodas pie pleciem nevis pie dibena,saprot, ka tā kaste ir jātaisa vismaz no 4mm bieza bleķa.Paskatoties uz Ivara bondzeli man patīk ātrums, ar kādu var aizskrūvēt un atskrūvēt vāku.Tātad taisnstūra kastei vāka izpildījums arī varētu būt ar ausīm,jo ar skrūvēm un uzgriežņiem ir pagara darīšana.Starp citu, tie, kuriem pieejams lāzera vai ūdens griežamais,sagataves uzceps vienā kuiļa rūcienā.Neaizmirstiet piemetināt rokturus.Vēlreiz par drošību.Jūs varat manis pēc nelikt manometru un termometru un vārīt to visu uz juššanu bet drošības vārstu OBLIGĀTI.Paldies Ivar par foto.Kolīdz būšu atpakaļ-cepšu augšā no 5mm loksnes.Jā interesanti, cik šī elles mašīna sver un cik ilgā laikā var dabūt augšā temperatūru.Man tā bija problēma.

Ivars
14.03.2009. 22:44
Māris!!!Esmu gatavs palīdzet tani gadījumā,ja esi Zemgales pusē,Bauska+ -,sitais ir labs variants uzreiz neapedamas gaļas ilgākai uzglabāšanai.Rezerves jāuzkrāj...,a ja nu karš:))Biku metinat maku,dzelžu lietas nav svesas!šŠovakar nomušītais bebrs ielistu tāda elles masīnā viena mierā:)))

Ivars
14.03.2009. 22:49
Starp citu,tagad cienā ari daudz citu mašīnu...piemēram atveram google.ru un meklējam visu kas saistīts ar vārdu SAMAGON,sanak daudz lētāk un labāk nekā pirkt Latvijas Balzāmā!Veiksmi!!!

Ivars
14.03.2009. 22:58
Vel viena elles mašīna,konservi varen gardi:)))

Māris
15.03.2009. 09:31
Bauskas pusē esmu regulāri, uz kantry festivāliem un caurbraucot.Pats esmu vidzemnieks bet šobrīd darbojos Latgales pusē.Latgales pusē arī izmantoju kolēģa konservu vārāmo kasti.Šai kastei sieniņas biezums ir manuprāt~3mm.Nu un tagad esmu atvēzējies uzmeistarot pats savu,tāpēc arī diskusijā iedrošinu citus, darboties gribošus kolēģus,klusajā sezonā, laiku izmantot lietderīgi.Pašiem nevajadzētu būvēt šo kasti,ja "svarka"(viņu izpratnē),ir kaut kāds metināmais štrunts.Starp citu,jāizkalkulē cena,un šīs elles mašīnas var pieražot kaudzēm(ja ir pieprasījums).Paldies visu vārdā par atsaucību.HI,hi,..aparāts pēdējā bildē man izskatās priekš tekošu un gana stipru "konservu" pagatavošanas.Ivar,paldies par piedāvāto palīdzību,jūsu pusē viņa noteikti kādam būs nepieciešama,mednieku daudz.

Ivars
15.03.2009. 09:40
Katram medniekam vai mednieku grupiņai šos abus aparātus un tad jau krīzes mums pie kājas:)))