kas Latvijā nodarbojas ar suņu lietām:
LKF - Latvijas Kinoloģiskā Federācija. Starptautiskā piederība: FCI (Fédération Cynologique Internationale)
LKA - Latvijas Kinoloģiskā Apvienība. Nav precīzas informācijas par starptautisko piesaisti.
LKBA - Latvijas Kinoloģisko Biedrību Asociācija pārstāv IKU - International Kennel Union
LSAA - Latvijas Suņu Audzētāju Apvienība, pārstāv Dog Alliance Worldwide vai Alianz Canine Worldwide
LMKA - Latvijas Mednieku Kinoloģiskā Apvienība
IUCB/SSAA - International Union of Cannine Breeders/Starptautiskā suņu audzētāju apvienība
Vakar saņēmu jauno MMD žurnālu un biju pārsteigts, ka ar augstāk minēto sarakstu vēl ir par maz.
N.Vargānovs ...ŠITAS LMKA DARBONIS IR LIELĀKAIS LMKA KAUNA TRAIPS.... Mintauta Kalniņa,Armanda Cirša visatļautības produkts....
Bet nu šis kauna traips ir radījis vēl vienu brīnumu- "LMMKKA"- pat ar Mintauta Kalniņa vārdu. Vai darbības arī sekos M.K. stilam, vai kas tas būs par brīnumu?
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
05.02.2013. 11:09
Normāla sabiedrisko organizāciju evolūcija. Piemērs - savulaik tam visam izgāja cauri arī neskaitāmās meža īpašnieku biedrības, apvienības, kooperatīvi, utt. Laika gaitā vājākie dabiskā ceļā apmira, bet spējīgākie/saprātīgākie apvienojās zem viena karoga - Latvijas Meža īpašnieku biedrības (MĪB). Jo saprata, ka neskaitāmiem maziem veidojumiem nav nākotnes dēļ niecīgā fin.apgrozījuma un spējas ietekmēt apkārtni sev vēlamā virzienā. Līdzīgas norises pašlaik notiek ar medniekus pārstāvošajām organizācijām un arī ar suņu lietu ļaudīm. Notiek, bet tikai lēnākos tempos. (To var paātrināt tikai konkrēto jomu salaižot dēlī līdz bezjēdzībai - padarot to ļoti sāpīgu un attiecīgi aktuālu, tādējādi stimulējot uz apvienošanos un virzīšanu atpakaļ normālās sliedēs. :D ) Prognozēju, ka nākotnē kādā brīdī (pēc x gadiem) paliks viena medniekus pārstāvoša organizācija un maksimums divas ar suņu lietām strādājošas - ar LV apjomiem vairāk pēc skaita nespēj izdzīvot. Protams, laika gaitā nevar izslēgt to iespējamo skaldīšanos un dalīšanos, tad atkal apvienošanos, utt.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
05.02.2013. 12:32
Juri Bērziņ sen. - ar suņiem būs smagāk, trakākais ir tas, ka ZM... caur MSAF... turpina FINANSĒT STARPTAUTISKI NEATZĪTU MEDĪBU SUŅU CILTSDARBU....TAS MUMS VISIEM IZMAKSĀS Ļ OO T I DĀRGI.Jau tagad kaimiņvalstis ,neizpratnē, vēro notiekošo....A afēristi staigā augsti paceltu degunu, JO REDZ, VIŅUS ATBALSTA VALSTS.
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
05.02.2013. 14:36
Te nu es piekrītu Aigaram. Ar suņiem tas ir smagāk, jo katrs saimnieks savu suni slavē, un izvēlēsies klubu, kurā viņa suns būs ja ne labākais, tad viens no labākajiem! Jo zemākas prasības, jo pieprasītāks klubs. Kā piemēru varu minēt gadījumu ar vienu no maniem kucēniem- staigāja viņš pa izstādēm LKF sistēmā, gāja viņam ne jau baigi slikti, bet ne spoži, vērtējums bija "ļoti labi" un par izstādes uzvarētāju viņš divos gados ne reizi nekļuva, turējās tā ap ringa vidu. Godīgi sakot, tāds viņš arī bija- normāls vidusmēra suns. Vienu reizi viņu uzaicināja uz Favorīta izstādi, kur viņš uzreiz saņēma vērtējumu "teicami", kļuva ne tikai par šķirnes labāko pārstāvi, bet arī novinnēja visu izstādi!!!! Nu un tagad 3 reizes variet minēt- kurā klubā tad saimnieki izvēlējās palikt ;)
Kamēr būs klubi, kuros suns ar eksterjera vērtējumu "labi" un III pakāpes darba diplomu varēs likumīgi radīt pēcnācējus, tikmēr tur būs cilvēki! Kamēr būs iespējas iegūt darba diplomus visādos mistiskos veidos, piemēram, uzrādot kinologam beigtas lapsas (iespējams uz ceļa nobrauktas!) fotogrāfiju, tikmēr ko mēs varam runāt par kaut kādu ciltsdarbu!
Es nekādā gadījumā negribu saukt par afēristiem cilvēkus, kurus personīgi nepazīstu, jo zinu, ka LMKA arī ir daudz zinošu un godīgu cilvēku! Bet visvisādi zilganzaļi brīnumi, ko nācies dzirdēt mani patiešām satrauc.Un mani galīgi neapmierina fakts, ka tas viss tiek atbalstīts no mūsu visu kabatām!
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
05.02.2013. 18:02
Tur jau tā lieta, ka sabiedriskās organizācijas to visu var darīt savu iekšējo dokumentu ietvaros. ;)
Ja rīt es ar pāris citiem izveidošu klubu, kurā audzēsim laikas ar ļekām ausīm un pieņemsim šādu standartu, neviens mums neko nevarēs padarīt ;)
05.02.2013. 18:05
/Ne ZM, ne arī MSAF rīcībā nav pierādījumu (tiesas spriedumu) par nelikumībām LMKA darbībā..../??????? Vai tad šo nepietiek-LMKA MEDĪBU SUŅU CILTSDARBS NAV STARPTAUTISKI ATZĪTS. Neatzīts tāpēc, KA KAUTKAS NAV KARTĪBĀ.... KO VĒL VAJAG??????
06.02.2013. 09:11
/Es nekādā gadījumā negribu saukt par afēristiem cilvēkus, kurus personīgi nepazīstu, jo zinu, ka LMKA arī ir daudz zinošu un godīgu cilvēku!/ - Žanna- cik noprotu,Tu runā par to LMKA ATZĪTO MEDĪBU SUŅU EKSPERTU DAĻU ,kura savu kvalifikāciju ieguvusi līdz 1993.g. , bet viņi ir tikai LMKA ATZĪTIE,tad ir "eksperti" kuri savu kvalifikāciju ieguva laka posmā no 2000.g.-2008.g.,kurus atestēja M.Kalniņš, apejot LMKA nolikumu par ekspertiem.Ar tiem arī puslīdz kārtībā....un tad nāk tādi kā N.Salmiņš,A Čoičs ,kuri sev kategoriju piešķīrūši...PAŠI...neviens viņus tā īsti atzinis nav...nu tad atradušī Vladimiru Gubarevu, kurš kopš 2005.g. ir mūsdienu franču aktiera Depardjē prātiņā....lai šīs šiem apstiprina kategorijas...Kā Tu domā-ar ko tas beiksies???? Nebūtu lieki atgādinat faktu , ka 11 LMKA dibinātaji, tā arī nevienu biedru NAV PIEŅĒMUŠI, SAVĀ BIEDRĪBĀ...
Aigar apniki jau. Kapēc kad tu biji LMKA tad šos jautājumus nesakārtoji? Vienu brīdi arī vadiji LMKA kāpēc tad tev viss bija labi? Tagad tev sākas problēmas. Ja pats būtu bez grēka tad es vēl tevi saprastu, bet tu tur biji iekšā un nejau īsu mirkli. Tapēc nevajadzētu publiski norādīt arī uz savām neizdarībām.
LKF - Latvijas Kinoloģiskā Federācija. Starptautiskā piederība: FCI (Fédération Cynologique Internationale)
LKA - Latvijas Kinoloģiskā Apvienība. Nav precīzas informācijas par starptautisko piesaisti.
LKBA - Latvijas Kinoloģisko Biedrību Asociācija pārstāv IKU - International Kennel Union
LSAA - Latvijas Suņu Audzētāju Apvienība, pārstāv Dog Alliance Worldwide vai Alianz Canine Worldwide
LMKA - Latvijas Mednieku Kinoloģiskā Apvienība
IUCB/SSAA - International Union of Cannine Breeders/Starptautiskā suņu audzētāju apvienība
Vakar saņēmu jauno MMD žurnālu un biju pārsteigts, ka ar augstāk minēto sarakstu vēl ir par maz.
Bet nu šis kauna traips ir radījis vēl vienu brīnumu- "LMMKKA"- pat ar Mintauta Kalniņa vārdu. Vai darbības arī sekos M.K. stilam, vai kas tas būs par brīnumu?
Kamēr būs klubi, kuros suns ar eksterjera vērtējumu "labi" un III pakāpes darba diplomu varēs likumīgi radīt pēcnācējus, tikmēr tur būs cilvēki! Kamēr būs iespējas iegūt darba diplomus visādos mistiskos veidos, piemēram, uzrādot kinologam beigtas lapsas (iespējams uz ceļa nobrauktas!) fotogrāfiju, tikmēr ko mēs varam runāt par kaut kādu ciltsdarbu!
Es nekādā gadījumā negribu saukt par afēristiem cilvēkus, kurus personīgi nepazīstu, jo zinu, ka LMKA arī ir daudz zinošu un godīgu cilvēku! Bet visvisādi zilganzaļi brīnumi, ko nācies dzirdēt mani patiešām satrauc.Un mani galīgi neapmierina fakts, ka tas viss tiek atbalstīts no mūsu visu kabatām!
Ja rīt es ar pāris citiem izveidošu klubu, kurā audzēsim laikas ar ļekām ausīm un pieņemsim šādu standartu, neviens mums neko nevarēs padarīt ;)