Šodien vārdadienu svin Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis, rītdien - Sofija, Taiga, Airita, Arita
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Cik ērti ir pusautomāti gaides un dzinējmedībās?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 69 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 08.08.2016. 07:44

Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
27.08.2012. 10:51
Andi nezinu kā tev, bet man šnelers ļoooooti nepatīk, bija pāris gadījumi kad šnelers pievīla. Tāpēc tikai šauju neuzvelkot to. Labi šnelers der kad sēdi ciešā tornī kur nenotiek nekādas kustības un tu stabili pietēmē, bet man bija gadījumi kad bija jāšauj no nestabilas virsmas un tikai pieskaroties pie sprūda mēlītes tad bija šāviens, bet pietēmēt vēl pat nepaspēji. Man patīk tā ka pietēmēji un uzliki pirkstu uz sprūda mēlītes un gaidi īsto momentu ,un maigi lēni nospied to. Kā saka katram savs šaušanas veids patīk :)Kolēģis šauj tikai ar šneleri.
Piekrītu iepriekš aprakstītajam par PA un klokeni. Par PA, nezinu par visiem modeļiem, bet cik lielākoties jautāju tad pašam pusautomātu pilnīgi iztīrīt nereālli, vienalga ja notiek intensīva PA lietošana to reizi gadā būtu vēlams sūtīt pie meistara lai to pilnīgi iztīra. Kloķeni pat lauku apstākļos varu vismaz ar birstīti iztīrīt un tālāk šaut.
Vēl viens mīnus PA ka tas ir ļoti ņikīgs pret munīciju, tas ir jāpiemeklē attiecīgu munīciju lai nebūtu ar to problēmas pie pārlādēšanas. Braunings labs ierocis, bet lielākoties citi pusautomāti gan ir ļoti niķīgi pret munīciju un pienākas riktīgi paņemties lai atrastu to īsto.
Slēpts
27.08.2012. 11:35
Edgar!
TEV ir PA??????
Kā TU zini par munīciju utt??????
Un pastāsti kā lauka apstākļos TU tīri kloķeni? Birstīte TEV vienmēr ir līdzi? Un ko TU viņai tīri?????
Stobru PA iztīrīt no gružiem , skujām, sniega ir ELEMENTĀRI, droši vien pat ērtāk nakā kloķenei.
Kārtējais gudrītis: "man apsriežamās lietas nav un nav bijis, bet viedoklis ir".
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2016-10-09 12:41
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Drusti
Medību stāžs: 27 gadi
Aprīkojums: daudz
Suņi: Krievu Eiropas laikas
Medību trofejas: 1
27.08.2012. 11:53
Jā,Edgar,par šnelleri piekrītu,man arī ir gadījies ka iet vaļā vēl riktīgi nenotēmēmējot,tādēļ šāviena brīdī ir jāpiedomā.
Šaujot ar PA tālākos attālumos,man precizitāte samazinās tieši mēlītes cietā nospiediena dēļ.
Edgars
Edgars
27.08.2012. 12:27
Ivar man nav PA, bet skatoties kā citi čakarējas kaut kā sāc iedomāties vai vispār ir vērts ņemt to.
Par stobru ja tur trāpa zeme gribētos redzēt kā tu PA iztīrīsi, man dabūji čūsku pārvilki pāris reizes, iepūti vēlreiz, iztīrīji un viss vari mierīgi tālāk medīties, protams man nebija tādas lielas nepieciešamības tīrīt, bet bija tādi kolēgi kam tā gadījās un tīrīja, kur liksies.
Par to munīciju ir tā ka cita nepieņem ar plasmas uzgaļiem, vēl nepieņem ar caurumu. Kāpēc nezinu, bet piemeklējot attiecīgo munīciju tad problēmu nav. vienīgi ziemā kad jāiet dzinējos ar karabīni un trāpa sniegs pēc silta auto un tas viss aizsalsts tad gan rodas problēmas pie pārlādēšanas.
Kā saka gudrais mācās no citu kļūdām, bet muļkis no savējām. Es nevēlos ar šo te teikumu kādu apkaunot, bet ja runāt tieši par mani tad es pirms kaut ko pērku vai iegādājos uzzinu maksimāli cik var par to preci. Tāpēc paskatoties kā citiem sanāk nedaudz pačakarēties ar PA tad pagaidām pieturoes pie kloķējamā varianta. Neko nesaku sliktu par PA, bet tikai 2 reizes 7 gadu laikā bija nepieciešams PA. Un kad pieņēma to likumu ar trim patronām, tad PA zūd galvenā jēga, protams ka pirmos trīs būs labāk un ātrāk izšaut ar PA, bet ja skatīties pīļu medības tad lielas jēgas šaut ar PA vai divstobreni lielas starpības nav.
Slēpts
27.08.2012. 12:48
Edgar.
PA es tīrīšu tieši tāpat kā tu - ar čūsku- un tikpat ātri, ja ne ātrāk. tā kā arguments ir pilnīgi bezjēgā...
Arī es uzskatu, ka no citiem ir jāmācās un parasti es uzklausu to cilvēku viedokļus , kas paši lieto, un zin ko runā.
Bet saklausīto nodot tālāk kā vienīgo patiesību- tas atgādīnas viena tante teica.
Bet tas jau šim forumam ir raksturīgi- Pietiek atvērt tēmu par optikām- pašam nav , bet es zinu:)
Jā arī manam PA ir problēmas ar pārlādēšanos- bet vaina ir aptvērē- no 2 patronīgās , ko nopirku papildus, lādē ideāli ar JEBKURĀM patronām, bet ar oriģinālo 4 patronīgo ir problēmas ar VISĀM patronām..
Edgars
Edgars
27.08.2012. 13:01
Labi stobru tu iztīri tik pat ātri kā kloķējamai, bet ja mehānismā trāpīja netīrumi, zāle, skujas tad kā tavā gadījumā tu rīkosies, man nav problēmu izņemu aizslēgu pārslauku ar lupatiņu pārvelku ar pirktu kur aizslēgs ievietojas un viss ar to beizdzās. Aizslēgu bija reiz nepieciešamība tīrīt, jo biju reizi pakritis.
Nu tavā gadījumā tas bija aptvere, citiem gan nezin kāpēc viena veida munīciju nepieņema, otru pieņēma. Tā kā nav man PA nevaru pateikt kāpēc tā viņam bija. Jo viņš baigi neinteresējās iegādājās viena vieda munīciju ko pieņem un miers mājās.
Par to viena tante teica, var sacerēt pasakas milzum, pat vairāk nekā 1000 un viena nakts :)
Kā jau minēju neko daudz sliktu nevaru pateikt par PA, bet man tas nebija tik daudz vajadzīgs. Ja būtu pie mums tādi rukšu bari pa 50 gab un patstāvīgi trāpītos tādi bari jā, bet ja tev tāda izdevība gadās labi ka pāris reizes 5 gados tad lielas nepieciešamības nav tajā PA.
Vēl jautājums kā tu tīri iekšā mehānismu, tas ir kā tu veic pilno ieroča apkopi, vai tikai daļēji to vari izdarīt.
Slēpts
27.08.2012. 13:33
Mehānismu netīru- tikai izjaucu tik cik var- noslauku, saeļļoju un noslauku un viss- jo pa gadu izšauju max. 40 patronas. pagaidām nekādas problēmas nav novērotas un tēmas autoram es varu atbildēt no savas personīgās pieredzes- IR ērti:)
Un kā viens no plusiem ir tas, ka ierocis pēc šavienauzreiz atkal ir pielādēts. Ir noderējis, kad man nezināmu iemeslu pēc netrāpīju bukam, varēju bez lieka ielādes trokšņa veikt nākamo šavienu.
Par dzinējmedībām 3 šāvieniem - nu nezinu nevienu, kam būtu PA un kurš teiktu , ka kloķējamā ir labāka:):)
Un izlādēt/ielādēt PA ir daudz ērtāk , nekā tiem kloķētājiem, kam atvere neizņemas:)
Vienīgais mīnuss dzinējmedībās, salīdzinot ar parastu divstobreni- ja nāk lapsa, tad it kā negribas to ar 30-06 kalibru šaut...
Slēpts
27.08.2012. 13:50
Kā nu kuram, viens no iemesliem kādēļ savulaik nopārdevu Browning PA bija tieši nevajadzīgā patronas ievilkšana stobrā pēc šāviena un cimperlīgs pret munīciju ar pārlieku bija.Kas nu kuram tuvāks,neuzskatu par vajadzīgu pēc veiksmīga šāviena čakarēties ar izlādi. Normāls kloķis šauj tik pat ātri pēc nelielas patrenēšanās.
Rūdis
Rūdis
Pēdējo reizi manīts 2024-12-04 22:16
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Latgale
Medību stāžs: Papīri kopš 2009.gada.
Aprīkojums: 12,6,5x55,30-06
Suņi: Takši,Austrumsibīrijas laika.
Medību trofejas: 15
27.08.2012. 14:24
Valerij B a ko tu gribēji no PA,ka viņš tev nevilks to patronu iekšā? :D
Slēpts
27.08.2012. 14:35
Valērij!
Varēji taču uz gaidi ejot ielādēt tikai vienu patronu:)