Šitā tēma jau saknē būs neproduktīva,jo zvēri krīt ar jebkuras sistēmas šaujamo,un katrs tā īpašnieks deķi vilks uz savu pusi par labu sev.Viens gan man ir skaidrs -visa tā filozofēšana par acumirklīgu tēmētu otru šāvienu un augstajiem morāles principiem ātri izbeidzot dzīvnieka mokas izplēn,kad paša dzīvība būs atkarīga no izvēlētās ieroča sistēmas.Lieki piebilst,ka āfrikā uz nopietniem zvēriem neviens ar pusautomātu neiet(drīzāk,ka vienkārši nelaiž:)),bet arī pie mums sašautam kuilim negribētu patrāpīties ceļā ,ja man rokās būtu pusautomāts!
Šķiet ,ka konstruktīva diskusija varētu būt,ja tēmas nosaukums būtu "Cik labs pusautomāts ir šaušanai pa mērķi".Man,tiešam, interesētu kuri pusautomāti ir tie precīzākie,kādas ir iespējas uzlabot trāpījumu blīvumu,utt.
Aprīkojums: BROWNING BAR BOSS 30-06, IZ-58 (16k), MC 21-12, IZ-18 (32k)
Suņi: drathārs (K.)
21.08.2012. 20:54
Andiņ, lēnāk pār tiltu. Vai Tu maz lasi ar, vai kā Ļeņins - tik pa diagonāli?
PA par kloķi nav labāks. Noteikti. Galvoju.
PA par kloķi nav sliktāks. Noteikti. Arī galvoju.
Katram ir savs pielietojums - labās un ne tik labās īp. Piedevām gaume, vizuālais utt.
PA VAR, atkārtoju, VAR pielādēt klusi. Protams, ne tik klusām kā kloķi, bet var tā, lai neietekmētu medību procesu. Zobu raušana uz nummura - tas būs skaļāk, nekā es ieraušu patronu stobrā.
Kā man teica viens vecs mednieks - uz gaidi nekad par agru ierasties nevar, tikai par vēlu. Vēl lūdzu kādus argumentus vēlies?
Izlādēšana - analoģiski pielādēšanai - atvienojam aptveri un maigi izvelkam patronu, kura tik pat maigi iekrīt kreisās rokas plaukstā. Viss. Varam braukt uz medniekmāju cept aknas.
Un pēdējais, Andi.
Es runāju tikai par medībām. Par sporta, jeb tālšaušanu nav runas.
Gaides medibam,manuprat pusautomats,nav vaijdzigs,saviens parsvara ir viens,jo dzivnieks ir noverots un saviens ir precizs,bet ja vaig var ari piekloket,vai izsaut ar otru stobru,bet dzinejmedibas,cuku baram skrienot,vai alnim pa lauku ,prasitos pusautomats,manuprat.Vispar katrs sauj ar to ,kas vinam labak iet pie sirds.
[Lieki piebilst,ka Āfrikā uz nopietniem zvēriem neviens ar pusautomātu neiet(drīzāk,ka vienkārši nelaiž:)]
Nelaiž tāpēc, ka pusautomātiem lielākais kalibrs ir 9,3x62, bet uz lielajiem prasa vismaz .375.
Malumednieki to neievēro un nekaunīgi izmanto pusautomātus.
Sevišķi bīstamās situācijās pusautomātus izmanto visu valstu armijās.
...kādu laiciņu atpakaļ lasīju Lāču Andreja grāmatu par medībām Sibīrijā. pavasarī satiku citu Andreju ,kurš bija arī pabijis lāču medībās . savu lāci viņš bija sācis šaut apm 40 metros un pabeidzis ar devīto(!) šāvienu apm 3-4 m no savām kedām. trāpīti visi šāvieni ,ierocī palikusi pēdējā patrona (7,62x54R) un zobos rezerves aptvere.,...tā ka ,laipni aicināti ar kloķējamo uz bistamu zvēruļu medībām.,:)protams arī,"eiropas"aptvere un dažās pus-tomātu (piem.rema)sistēmas ir mednieka drošības šedevrs bīstamās situācijās.
Es uz bīstamām medībām noteikti izvēlētos tomātu, ja tāda opcija būtu. Gan ne Browning - aptveres nomaiņa ir tizla. Nav tizlākā ssitēma pasaulē, bet tizla. Arī pa savainota kuiļa pēdām - ja nav 2 stobrene, pusautomāts noteikti ir labāks par kloķeni.
Šķiet ,ka konstruktīva diskusija varētu būt,ja tēmas nosaukums būtu "Cik labs pusautomāts ir šaušanai pa mērķi".Man,tiešam, interesētu kuri pusautomāti ir tie precīzākie,kādas ir iespējas uzlabot trāpījumu blīvumu,utt.
PA par kloķi nav labāks. Noteikti. Galvoju.
PA par kloķi nav sliktāks. Noteikti. Arī galvoju.
Katram ir savs pielietojums - labās un ne tik labās īp. Piedevām gaume, vizuālais utt.
PA VAR, atkārtoju, VAR pielādēt klusi. Protams, ne tik klusām kā kloķi, bet var tā, lai neietekmētu medību procesu. Zobu raušana uz nummura - tas būs skaļāk, nekā es ieraušu patronu stobrā.
Kā man teica viens vecs mednieks - uz gaidi nekad par agru ierasties nevar, tikai par vēlu. Vēl lūdzu kādus argumentus vēlies?
Izlādēšana - analoģiski pielādēšanai - atvienojam aptveri un maigi izvelkam patronu, kura tik pat maigi iekrīt kreisās rokas plaukstā. Viss. Varam braukt uz medniekmāju cept aknas.
Un pēdējais, Andi.
Es runāju tikai par medībām. Par sporta, jeb tālšaušanu nav runas.
Nelaiž tāpēc, ka pusautomātiem lielākais kalibrs ir 9,3x62, bet uz lielajiem prasa vismaz .375.
Malumednieki to neievēro un nekaunīgi izmanto pusautomātus.
Sevišķi bīstamās situācijās pusautomātus izmanto visu valstu armijās.