Šodien vārdadienu svin Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis, rītdien - Sofija, Taiga, Airita, Arita
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Cik ērti ir pusautomāti gaides un dzinējmedībās?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 69 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 08.08.2016. 07:44

Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
27.08.2012. 15:44
Ivar, ja nešaubos, kad lasījos par pusautomātiem tad tieši reizi gadā vēlams būtu pilnīga mehānisma tīrīšana, un uzināju ka to reāli tajā laikā varēja izdarīt tikai Talsos. Respektīvi kādas 2 nedēļas gadā bija jābūt bez karabīnes.
Otrs par to ka izlēdēt un pielādēt kloķējamo bez apvteres ir neliels čakas, bet es tā pieradu ka man pat nevajag aptveri, jo pirmkārt aptveri nekad nepazaudēsi, otrkārt jau visu daru automātiski, vienīgais citiem tas var sagādāt neērtības, bet kad pierodi tad viss ir čikeņiekos un tas neprasa daudz laika.
Jā no vienas puses tas ir labi ka pēc šāviena nākamā patrona jau atrodas patrontelpā, bet gadās arī tā ka ierocis kaut kāda iemesla dēļ nav pielādēts. Man ir tā ka ruksis vai buks vēl nepaspēj saprast no kuras puses tika veikts šāviens kad jau ierocis automātiski tiek pārlādēts. bija tādi gadījumi praksē ka izskrien viens buks šāviens gar zemi, automātiski pārlādē un otrs gar zemi. Tas sekundes daļa. protams treniņš un treniņš, pusautomāts atvieglo šo te procesu viennozīmīgi.
No sākuma ar bija ļoti liela vēlēšanās iegādāties pusautomātu Brauningu vai Kahleri, bet izanalizējot visu zināmo info tomēr paliku pie kloķējamās. Jā ja būtu lieka naudiņa protams vēl 10 stobrus sapirku, bet tā kā budžets ir ierobežots tad izvēlējos universālu variantu, pie tam CZ karabīnēm ar Mauzer aizslēgu ir ļoti labs aizslēgs kurš pat iestrēgušu patronu izvelk.
Slēpts
27.08.2012. 16:23
Edgar!
Izskatās , ka mēs varam vienoties, ka jebkura plinte medībās noder- gan gludstobra, gan kloķējamā vītne , gan pusautomāti:)
Galvenais ir saprast , kas pašam patīk, un lietot to ar prātu.
Arī man gribētos, kādu foršu kloķējamo nopirkt , tad satrennēties pa papīru un Anspoka kungu uz papīra dueli izsaukt:):):)
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
27.08.2012. 16:24
Edgar - neesmu tīrījis NEKO vairāk kā stobru, aptveri un netīrumus savam nu jau vairāk kā 4 gadus. Izšauti ir ap 1500+ šavieni. Medībās, protmas, līdz 100. Pārējie - piešaujot, eksperimentējot, izšaujot vecos munīcijas krājumus (patronas, kuras vecākas par 2 gadi, medībās nelietoju). Viss joprojām strādā :)
Esmu gan nobriedis, šo nopietni izjaukt un iztīrīt. Cerams, ka tā nav ķīniešu ābece - izjaukt Browning PA. Pirms tam noteikti pameklēšu Youtubē video par šo tēmu.
Vispār Youtūbē var atrast visu ko - esmu iemācījies atvērt mašīnas bez atslēgas :)
Edgars
Edgars
28.08.2012. 08:55
Arni!
Nu var arī auto 4 gadus no vietas neveikt tehnisko, ar nekā taču slikta taču nenotiks vai ne :)
Jā tas ir labi ka 4 gadi ierocis kalpo ideāli, bet nebrīnies ka kādu dienu var būt tā ka ierocis var pievilt vai nu vispār kājas atstiept. Tāpēc arī lasījos ka pie intensīvas šaušanas ierocim būtu vēlams vismaz reizi gadā veikt arī iekšējā mehānisma tīrīšanu un eļlošanu.
Es savam ČZ karabīnei aizsēlgam divas reizes gadā izjaucu pārtīru ar lupatiņu iztīru netīrumus un ieeļoju, jo vienu gadu biju nedaudz paslinkojis un neticēsiet cik visādu mēs.... es no turienes sadabūju, kā arī rūsa jau vietām bija iemetusies kaut arī no ārpuses tika iepūsts balistols. Jo nezinu kā tu, bet man ļoti daudz reizes gadās ka medies lietainā laikā, vai sniegotā laikā :)
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
28.08.2012. 09:07
Jā, droši vien pret ieroci tas ir ļauni. Labošos :D
Bet - tas ir pierādījums, ka nekas tur nav tik trausls kā te daži (kuriem PA tā īsti nekad nav bijis) mālē ;)
Slēpts
28.08.2012. 09:27
AR-15 teorētiski varu izjaukt jebkurā brīdī, pagaidām gan baidos no izjaukshanas līdz elementārdaļām.
Toties plānos koferis kurā likt šamo sadalītu 2-ās daļās - tā lai īsāks...
Edgars
Edgars
28.08.2012. 09:41
Pēteri daļēji tu vari jā izjaukt, bet pilnīgo izjaukšanu tur gan jābūt pārietai kādai praksei un jāzina savi knifiņi.
Piemēram es pirnīgi pat ar aizvērtām acīm izjaucu kalašu, M-16 tagad jau izjaukšu pie tam pilnīgi, izņemot šaujammehānismu, jo tur jāklapē viss vaļā, bet pilnīgo izjaukšanu bez problēmām, un ja nezinātu pāris knifiņus tad arī nevarētu to pilnībā izjaukt, tā pat ir ar pusautomātiem. Labāk palasīt ja ir tāda info vai pajautāt palīdzību kas to patstāvīgi dara, jo lai nebūtu tā ka salasi un paliek lieka kāda detaļiņa :)
Slēpts
30.08.2012. 18:03
Edgar ja paliek pāri tad priecājies,galvenais lai nepietrūkst. :D
Nauris
Pēdējo reizi manīts 2018-01-09 20:07
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: vidzeme
Medību stāžs: no 2003. gada
Aprīkojums: Tika T3 3006, Browning Long Trac 3006, CZ455 22Lr, MC 21-12
Suņi: ir
08.09.2012. 19:33
Seši gadi Bruning PA bez mehānisma tīrīšanas un iet kā smērēts, cik zinu neviens no čomiem kam ir Bruniņi arī neko nau tīrījuši!
Kārlis
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2014-12-07 23:55
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: LMS
Medību stāžs: 11 gadi
Aprīkojums: Browning Gold Fusion
12.09.2012. 10:56
Seši gadi Bruning PA bez mehānisma tīrīšanas un iet kā smērēts, cik zinu neviens no čomiem kam ir Bruniņi arī neko nau tīrījuši!

Šāda attieksme pret ieroci ir augstākā mērā nolaidīga, bet vairāk gan diagnoze - slinkums (viegli teikts), kurš visbiežāk rezultējas ar atbildīgā brīdī noklemmējušu mehānismu, savainotu dzīvnieku vai pazaudētu trofeju! Protams, katra paša izvēle, bet tapēc nevajag to popularizēt kā normu vai krutuma pazīmi! nau Bruning nau party :)