Patik Tava nostāja par tiem jenotiem un lapsām Ivar? Bet vai ārpus ši foruma arī savu viedokli un nostāju esi šai jautājumā paudis? Vai Tevi kā personību (neiesaistoties nevienā organizācijā) kāds vēl izņemot mūs te foruma muldētājus ir dzirdējis?
Slēpts
17.10.2012. 15:38
Tāpēc jau es savā kolektīvā biju PRET iestāšanos kolektīvu organizācijā, jo tādā organizācijā jau kopš PSRS laikiem parastie biedri tiek iepazīstināti tikai ar lēmumiem. Es VĻKJSS biju- nu nekādi nevarēju ietekmēt kongresu gaitu un izvirzīt savus priekšlikumus:)
Painteresējos pie otras puses- lauksaimniekiem- no viņiem info, ka šo "IELABOJA" mednieki- esot paranoja, ka visur spīdinoties un VIŅU cūkas šaujot:)
Interesanti- Bērziņa kungs ir 0nline- vai tiešam nav drosmes paskaidrot šo murgu?
A varbūt LMS uzskata , ka jenotu un lapsu pie mums ir par maz un cik var pa gaismu nomedīt ar to pietiek?
Nu labi, Ivar, saprati taču domu - runā ar paziņām. Noteikti kāds būs kolektīvā, kas ir LMS biedrs. Es neticu, ka vairums LMS biedru piekrīt redakcijai, kāda tā ir šobrīd :)
Slēpts
17.10.2012. 15:07
Arni!
Nu neesmu es no Kurzemes :) Jelgava vakar bija Zemgalē , arī medību kolektīvs ir Zemgalē un nav LMS biedrs:)
Bet aprakstītā situācija ir reāla - es tiešām ješkas medīju- un ja pa cūku tumsā var iztikt bez luktura- jo siluets ir lielāks un karabīnei optika ir labāka, tad ješka ir mazs un to nevar korekti saskatīt- kur nu vēl pārliecināties, ka tas ir jenots vai kaķis:) Pie esošās likumdošanas bez problēmām- uz masenes lukturis- ieslēdz apskaties īzšauj un gaidi ruksi tālāk...
Ivar, Tu esi no Kurzemes. Prasi paziņām/kolēģiem/draugiem - kā tad īsti ir. Gan jau kāds arī ar šo nebūs mierā un būs pastarpināti pārstāvēts LMSā (kolektīva biedrs)...
Protams, ka tas, ko apraksti ir idiotisks absurds...
Slēpts
17.10.2012. 14:17
Intersanti kāds ir LMS viedoklis??
Pašlaik izskatās izcili stulbi- gaidē uz cūku es varu nobruņoties ne pajokam- karabīnei naktenieks virsū un citi lukturi. Ar karabīni ieslēdzu apgaismojumu - redzu trīs jenotus- paņemu maseni un neredzot neko caur optiku- un nolieku to malā.
Arī ar karabīni- izgaismojot jenotu - NEDRĪKST šaut!!- nav jau cūka...
Tik lielam progresam vēl nav gatavi arī tie, kas nakts optiku atbalsta...
Tā kā pietiek demagoģēt. Lūdzu pie lietas! Pieprasiet tagad savu organizāciju vadībai, kādēļ šādu te kāzusu radījuši. Konkrēti - LMS, kas vienīgais piedalījās PĒC DARBA GRUPAS STADIJĀ. Punkts.
No savas puses - mēs darīsim visu, lai NO/lukturi būtu uz visām 5 sugām.
Slēpts
17.10.2012. 14:08
A termālos kapēc neatļāva? ja reiz daudzi te par progresu un jauno tehnoloģiju ienākšanu medībās
Ivar O. Tu taču saproti, ka ja reiz es (šajā gadījumā, medniekiem.lv) esmu absolūti par nakts optiku uz visām atļautajām sugām, tad tieši tāpat esmu arī par lukturīšiem šām pašām sugām! :)
Par citām organizācijām un viņu atbalstītajiem redakcionārajiem grozījumiem pēdējā etapā (atgādināšu - no darba grupas likumprojekts izgāja ar visām 5 sugām un nakts optikām+lukturiem uz tām) - prasīt atbildi no viņiem.
Ģirt V. kā reizi to viņi (tie, kas atstāja tikai cūkas) arī ir panākuši, jo likuma grozījumi tuvojas maģiskai % barjerai, kuru pārkāpjot jāizstrādā jauns likums. Respektīvi, vēl vienu apakšpunktu pielikt principā nevar :)
Slēpts
17.10.2012. 13:58
pieļauju, ka tika izdarīts speciāli, neļausiet šaut ar naktenieku lapsas, tad ar lukturi ne tik nešausiet.
Painteresējos pie otras puses- lauksaimniekiem- no viņiem info, ka šo "IELABOJA" mednieki- esot paranoja, ka visur spīdinoties un VIŅU cūkas šaujot:)
Interesanti- Bērziņa kungs ir 0nline- vai tiešam nav drosmes paskaidrot šo murgu?
A varbūt LMS uzskata , ka jenotu un lapsu pie mums ir par maz un cik var pa gaismu nomedīt ar to pietiek?
Nu neesmu es no Kurzemes :) Jelgava vakar bija Zemgalē , arī medību kolektīvs ir Zemgalē un nav LMS biedrs:)
Bet aprakstītā situācija ir reāla - es tiešām ješkas medīju- un ja pa cūku tumsā var iztikt bez luktura- jo siluets ir lielāks un karabīnei optika ir labāka, tad ješka ir mazs un to nevar korekti saskatīt- kur nu vēl pārliecināties, ka tas ir jenots vai kaķis:) Pie esošās likumdošanas bez problēmām- uz masenes lukturis- ieslēdz apskaties īzšauj un gaidi ruksi tālāk...
Protams, ka tas, ko apraksti ir idiotisks absurds...
Pašlaik izskatās izcili stulbi- gaidē uz cūku es varu nobruņoties ne pajokam- karabīnei naktenieks virsū un citi lukturi. Ar karabīni ieslēdzu apgaismojumu - redzu trīs jenotus- paņemu maseni un neredzot neko caur optiku- un nolieku to malā.
Arī ar karabīni- izgaismojot jenotu - NEDRĪKST šaut!!- nav jau cūka...
Tā kā pietiek demagoģēt. Lūdzu pie lietas! Pieprasiet tagad savu organizāciju vadībai, kādēļ šādu te kāzusu radījuši. Konkrēti - LMS, kas vienīgais piedalījās PĒC DARBA GRUPAS STADIJĀ. Punkts.
No savas puses - mēs darīsim visu, lai NO/lukturi būtu uz visām 5 sugām.
Par citām organizācijām un viņu atbalstītajiem redakcionārajiem grozījumiem pēdējā etapā (atgādināšu - no darba grupas likumprojekts izgāja ar visām 5 sugām un nakts optikām+lukturiem uz tām) - prasīt atbildi no viņiem.
Ģirt V. kā reizi to viņi (tie, kas atstāja tikai cūkas) arī ir panākuši, jo likuma grozījumi tuvojas maģiskai % barjerai, kuru pārkāpjot jāizstrādā jauns likums. Respektīvi, vēl vienu apakšpunktu pielikt principā nevar :)