No iepriekšējā saprotu,ka šie labradori netika izmantoti kā medību suņi.Tāds krutais bizness un viss.Tātad attieksmei no mednieku puses jābūt ,kā pret katru kranci,kas trenkā zvērus!!Nost un nekādu variantu!!
Medību stāžs: No 1992. dzinējos, mednieks no 1996.
Aprīkojums: IŽ-27E; Merkel KR-1 308WIN Doctor 3-12*56 ;Blaser R93 Professional Success 308 Win ar Swarovski Habitcht 6-24*50; TIKKA T3 22-250 Vixen 5-20*50
Suņi: šobrīd nav
Medību trofejas: 8
17.09.2010. 13:59
Šajā gadījumā jau vairs neko nepagriezīsi ne pa labi, ne pa kreisi. Šobrīd suņu un saimnieku, kas vēlas izstaigāties brīvā dabā ar savu mīluli paliek arvien vairāk.Suns, lai kāds viņš arī nebūtu, dziļi saknēs ir mednieks, tādēļ nav nekāds brīnums, ka sunim uznāk kāre kaut ko padzenāt. Un pēc būtības tās ir medības, vai saimnieks to ir gribējis vai nē. Kādēļ mednieks, kam medībās noklīst suns, māk sazvanīt visus apkārtējos kolektīvus, pabrīdinot, lai neaiztiek un padod ziņu par pazudēju, bet saimnieks, kam suns visu nakti nomedījies, klusē kā partizāns? Attieksme.Jebkurš meža stūrītis, pļaviņa kādam pieder vai kāds to apsaimnieko, tad nu esi tik laipns un sameklē īpašnieku un vienojies par savām darbībām nevis vaimanā, kad saimnieks cīnās jau ar (ne)darba augļiem. Tādēļ man liekas, ka būtu tikai loģiski, ka likums pieprasītu suņa īpašniekam, kas vēlas izstaigāties ar suni pa mežu vai suns ir izmucis no sētas, savu apmeklējumu vai šo suņa vizīti mežā nekavējoties pieteikt kolektīva vadītājam, kura platībās viņš to grib darīt(suņa suga , pazīmes, iespējamā atrašanās vieta , laiks utt.) 1. Kolektīva vadītājam uzreiz ir iespēja informēt medniekus, kas jau ir pieteikuši medības un arī tos, kas vēl tikai piesaka tās. 2. Sastopoties ar suni savā teritorijā, medniekam jau būs pietiekoši daudz informācijas par šo staigātāju.3. Disciplinēs saimniekus un ļaus izbēgt no daudziem nevajadzīgiem asumiem. Varbūt kāds teiks, ka tā ir absurda birokrātija, bet es teiktu, kas tas pats minimums, ko vajadzētu darīt, lai kopīgiem spēkiem sakārtotu šo suņu būšanu, jo pēc būtības taču pašam saimniekam vajadzētu būt ieinteresētam sava suņa dzīvības saglabāšanā un arī sava maciņa satura neiztukšošanā, ja nu jāsedz kādi zaudējumi.Piebildīte. Medniekam, atrodoties pie alas ar savu taksi nepieteiktu medību laikā pat bez ieroča, droši var sastādīt aktu par nelikumīgām medībam ar visām no tām izrietošajām sekām. Saimnieks ar nenosakāmas izcelsmes suni pie tās pašas alas - pastaiga!!! Tā lūk.
Šodien noteikti es nešautu pat kranci,bet ziemā,itsevišķi pagājušajā,kad bija dziļš sniegs,varētu arī nospiest. Droši vien paši redzat cik ir palicis stirnu. Mūsu pusē,manuprāt,lielākā daļa kritušo dzīvnieku ir uz suņu īpašnieku sirdsapziņas.
Par notikušo gadījumu grūti spriest,laikam jau netikai sunīši pie vainas.
Vareni te cepaties, katrs par savu, netur kāds klāt bija ne redzēja, paķēra to INFU, ko pameta, lai jautrāk būtu, lai būtu diskusija. No savas pieredzes neesmu redzējis, ka normāls medību suns būtu kādu sakodis vai uzbrucis cilvēkam (varbūt man tā sagadījies, parasti to tā labi paveic sargsuņi), ā bija gan gadījums bet tur arī nemednieks spraucās viņa teritorijā, kur dalīja medījumu. Pats bija pie vainas, bet arī neiekoda tik vien ka pabaidīja.
Par šaušanu, katrs gadījums taču individuāls, ko te mutes dzisināt... vai tiešām mednieki nu ies skaitīt tos nalaimīgos metrus.... un tad kirdigts. Varbūt, tad jāsaka, ka mūspusē tādu "asu" nav. Normālās teritorijās, normālos kolektīvos nu aptuveni mūsējais - zinām kur kādās mājās, kas par suņiem, ko dara, kur sagrēko, kur varbūt ar saimnieku jāparunā...
Mans viedoklis par šo gadījumu, tur daudz jautrākas lietas droši, ka paslēptas... kā saka kaimiņa būšanas!
Piekrītu Kaspara teiktajam... Liela daļa forumiešu būtu "jāizravē"" no mednieku rindām. Tie ir "mednieki", kam jāšauj pa visu, kas kustās un, jo vairāk dzīvības paņems, jo vairāk leposies.
Vakar lasīju rakstu, kur VMD informē, ka ir atrasti daudz medījamie dzīvnieki, kuru nāves cēlonis ir nevis slimības vai klaiņojošo suņu izdarītie ievainojumi, bet gan mednieku šāvieni. Tās ir sekas lielībai, ka buku var šaut no 200m attāluma. Protams, pēc tam sunim "lietu piešūt" ir ļoti vienkārši... Kā iziet no šīs situācijas??? Klaiņojošu suni var nošaut, bet, ko darīt ar "klaiņojošu mednieku"???? Cik noprotu tādu vīreļu-snaiperu te - forumā ir gana daudz..
No seit esossajiem komenteetajiem es ar paaris cilveecinniem aizietu uz mediibaam...:)Ar paareejiem 98%man buutu bail iet,jo es ar esmu sunnuka iipassnieks...Man jau patiik ne tur kaads klaat bija-ne zin visus apstaakllus, bet katrs pa savu taisniibu ar duuri galdaa..Gribeetos tomeer pateikt-nessausim koptus sunus mediibu vai nemediibu...Padomaajam kaa mees justos ja muusu mediibu sunss piemeeram tagat noilgojies pec mediibu sezonas-ierauga pie maajas bucinnu un aizlaizz tam pakall...Kautkaads idiots ierauga ka triec un blaac sunnukam....Varbuut piemeers gluzzi ne tas bat nu kautkaa liidziigi-diezvai kaadam no mums sunnu iipassniekiem sirds nesarausies idzirdot peec ssaaviena sunnuka smilkstienus.......Domaajam ko daram...........
Pēc visa spriežot, izskatās, ka suņi ir bijuši tikai starpnieki kaimiņu attiecību kārtošanai. Distancējoties no ētikas un morāles labs advokāts noliks visu pa vietām, bet pārlasot visus komentārus, nākas secināt, ka pēdējais laiks Latvijā ieviest linča tiesu, kur zarā var uzvilkt bez tiesas un apstākļu noskaidrošanas, kā to darām mēs šeit forumā! :)
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
17.09.2010. 00:40
Ziniet, vairāk par suņa bojāejas faktu mani šokē dažu ^mednieku^ attieksme... Tāda sajūta, ka šeit daļa ir nolasījušies nevis mednieki, kuriem būtu jāsaprot ko nozīmē kārtīgs medību suns, bet kaut kādi dzīvnieku nīdēji...
Par notikušo gadījumu grūti spriest,laikam jau netikai sunīši pie vainas.
Par šaušanu, katrs gadījums taču individuāls, ko te mutes dzisināt... vai tiešām mednieki nu ies skaitīt tos nalaimīgos metrus.... un tad kirdigts. Varbūt, tad jāsaka, ka mūspusē tādu "asu" nav. Normālās teritorijās, normālos kolektīvos nu aptuveni mūsējais - zinām kur kādās mājās, kas par suņiem, ko dara, kur sagrēko, kur varbūt ar saimnieku jāparunā...
Mans viedoklis par šo gadījumu, tur daudz jautrākas lietas droši, ka paslēptas... kā saka kaimiņa būšanas!
Vakar lasīju rakstu, kur VMD informē, ka ir atrasti daudz medījamie dzīvnieki, kuru nāves cēlonis ir nevis slimības vai klaiņojošo suņu izdarītie ievainojumi, bet gan mednieku šāvieni. Tās ir sekas lielībai, ka buku var šaut no 200m attāluma. Protams, pēc tam sunim "lietu piešūt" ir ļoti vienkārši... Kā iziet no šīs situācijas??? Klaiņojošu suni var nošaut, bet, ko darīt ar "klaiņojošu mednieku"???? Cik noprotu tādu vīreļu-snaiperu te - forumā ir gana daudz..