Šodien vārdadienu svin Sindija, Sintija, Elfrīda, rītdien - Margots, Igors, Ingvars
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Mednieks Andris Actiņš - šķirnes suņu slepkava?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 55 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 28.12.2011. 08:59

Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2026-04-25 20:36
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
16.09.2010. 13:10
pārbraucu mājās, paņēmu ieroci,un kaimiņa sētā nošāvu jau piesieto kranci, un viss, basta.

Cilvēciski saprotama reakcija, bet faktiski tu uz vienu likuma pārkāpumu atbildēji ar otru, smagāku! Ja tavs kaimiņš būtu nūģis, tad viņš tevi tā izdrāztu (juridiski protams), maz neliktos.... Uzskati ka paveicās, jo droši pats arī jutās vainīgs.
Vispār jau tā saka ka visīstākā demokrātija esot valdījusi mežonīgajos rietumos un vārds viņai esot bijis 45 kalibra Kolts...
Bet man pie sirds tomēr vairāk Ala Kapones dziļdomīgais teksts: Visu vienmēr var atrisināt ar laipnu vārdu, ko nevar atrisināt ar laipnu vārdu, var atrisināt ar laipnu vārdu un pistoli!
....tieši šādā secībā, un nevis apgrieztā....
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2012-12-03 11:41
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: olaines pagasts
Aprīkojums: pcp ar 2078 ,kakene
Suņi: friidis ,traks gailis,5 kaki
16.09.2010. 12:26
sajaa gadijumaa pa purnu vajag sunu iipasniekiem kuri noveda dziivniekus liidz to bojaaejai.
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
16.09.2010. 12:23
Raiti seku nebūtu arī tajā gadījumā, ja šis bezadbildīgais saimnieks savāktu savus suņu, kā to dara godprātīgi mednieki un suņu saimnieki - atkal parādās princips, ka uz dažiem suņu saimniekim likumi mazāk attiecās nekā uz citiem - kāpēc mans suns neiet apkārt pa pasauli - elementāri - es viņu uzpasēju un nodrošinu, lai viņš neklaiņo... Nevajag te "maukt" vienos vārtos - protams arī piekrītu, ka medniekam ir jāizvērtē par visiem 100% sava rīcība un rīcības sekas, bet būsim loģiski - neviens no šiem apstākļiem nenotiktu, ja saimnieks savāktu savus suņus...
Laimonis
Laimonis
Pēdējo reizi manīts 2024-10-21 13:32
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: ilgs
Aprīkojums: pamatīgs
Suņi: trīs
Medību trofejas: 1
16.09.2010. 12:22
Sākumā aizsvilos tik par to , kā viens mednieks var izķengāt otru mednieku ,bet ja pa suņiem, tad kā Arnis teica - suns ir LIETA . Gadu atpakaļ mana meita, pirmklasniece nāca mājās no skolas un viņu sakoda kaimiņa suns. Mana rīcība- aizvedu bērnu pie ārstiem , (5 šuves), pārbraucu mājās, paņēmu ieroci,un kaimiņa sētā nošāvu jau piesieto kranci, un viss, basta. Un lai tik man kāds vēl būtu ko iepīkstējies , pa purnu.
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
16.09.2010. 12:22
Arnim P.
Sava posta beigās es SPECIĀLI (priekš tiem, kas iepriekšējā dzīvē ir bijuši praporščiki) uzrakstīju, ka tas ir uztverams ar zināmu humora pieskaņu ;)
Vispār mēs te esam sajaukuši kopā zupu ar mušām. Ir divas dažādas lietas- suns, kas bez saimnieka klātbūtnes (vai saimnieks to nespēj vadīt)parkā uzbrūk bērnam un medību šķirnes suns mežā. Nejau likumdevēji par velti ir pieļāvuši medību šķirņu suņu atrašanos mežā!!!
Raitim un Lailai +100
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
16.09.2010. 12:06
Raiti - ir arī trešā nometne. Un tā ir - netiesāsim citus, zinot tikai žurnālistu pasniegtās informācijas druskas.
Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2022-02-06 12:32
Lietotāja statuss: Lietotājs
16.09.2010. 11:59
Tie kas ir passi sunnu saimnieki tie situaaciju noveertee daudz atbildiigaak pirms nospiezz gaili-tiem kad sunni nekad nav bijussi tie arii domaaju mazaak saprot kaadas sekas var buus peec ssaviena.Es personiigi nessauju arii parastos sunnus ja vinni ir kopti peec izskata un redzu vinnus pirmo reizi-varbuut sunnu laiks varbuut ...........utt..Jaabuut lloti lielam iemeslam lai es paveerstu stobru pret suni... Nerunaajot jau nemaz par sskkirnes sunniem...
Raitis
Raitis
Pēdējo reizi manīts 2014-05-24 20:41
Atrašanās vieta: Starp Skrundu un Zemgali
Medību stāžs: Kopš šī gadsimta 1. gada
Aprīkojums: 2stobrene bez vītnes, 1stobrene bez vītnes un 1 stobrs ar vītni, saujiņa patronu. Nazīt's arī ir.
Suņi: Nav
16.09.2010. 11:57
Lasu un brīnos, foruma tēmas komentētāji sadalījušies divās nometnēs. Ja pieturamies pie Latvijā spēkā esošās likumdošanas (neredzu iemeslu, lai tā nebūtu), tad skaidri un gaiši likumdevējs ir noteicis, ka medību suņu šķirnes suņi nav šaujami. Ir arī noteikta procedūra, kā jārīkojas dažādās situācijās, manuprāt šāviens varētu būt galējais līdzeklis kaut vai tā paša šķietamā vai reālā uzbrukuma gadījumā, taču aprakstītā situācija vairāk izskatās pēc vendetas - ak tad manam kombainierim uzbruka? Nolikvidēšu! Situācija bija jārisina savādāk, kā jau cienījamais Andris Zariņš minēja - pieaicinot VMD un VP darbiniekus, kuri ir kompetenti izvērtēt situāciju un attiecīgi rīkoties. Uzskatu, ka mednieks šādi rīkojoties ir pārkāpis virkni Latvijas likumu. Vietā teiciens - septiņreiz nomēri un tad nogriez. Šobrīd vienkārši tiek apspriestas notikušā sekas un izteikti minējumi no sērijas "kā būtu, ja būtu" vai arī minējumi kā paglābt mednieka - neveiksminieka ādu. Katrā ziņā šo seku nebūtu, ja mednieks tik pārsteidzīgi nebūtu rīkojies. Nodarījuma smaguma un atbildības pakāpi lai nosaka tiesībaizsardzības iestādes, būtu interesanti uzzināt šīs lietas atrisinājumu.
Dainis
Dainis
Pēdējo reizi manīts 2019-02-20 22:59
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Bolderāja
Medību stāžs: 1987
Aprīkojums: TOZ34E 12/70,MP153 12/76,Mannliher 30-06
Medību trofejas: 9
16.09.2010. 11:49
Ieraugot mērķi ir jāspēj atbildēt uz daudziem jautājumiem sekundes laikā,pretējā gadijumā maksā skādi un kārto eksāmenus pa jaunu.
Ieraugot stirnveidīgo - nosaka dzimumu,vecumu,atļauja ir?droš šāviens?šāviens.
Ieraugot suni - nosaka šķirni,kur saimnieks?droš šāviens?šāviens.
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2026-03-30 21:22
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: No 1981.g.ar papīriem
Aprīkojums: pietiekams
Medību trofejas: 5
16.09.2010. 11:25
Diskusija uzskatāmi parāda, ka tādam suņumīlim pilnīgi viss ir pie kājas. Viņš redz un saprot tikai un vienīgi to savu mīluli. Vispār tādi cilvēki ir sabiedrībai un dabai bīstami. Līdz laikam, kad pats sāku staigāt ar meitiņu pa parku, arī plaši mīlēju suņus. Pēc tam man viņi visi šķiet bīstami un neprognozējami un it īpaši viņu saimnieki.
Tāpat kā saucamie "Zaļie". Ko viņi paši ikdienā apindē ar savām veļasmašīnām, traukumašīnām un urbāno dzīvesveidu, kur pat glāzi ūdens pērk apkrāsotā bleķa bundžā - to viņi uzskata visu par ideālu. Bet, kad mednieks nošaus vārnu - tad brēka būs neiedomājama. Jo vajag taču sajusties labākam un pareizākam par citiem, vismaz tādā veidā.