Šodien vārdadienu svin Sindija, Sintija, Elfrīda, rītdien - Margots, Igors, Ingvars
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Mednieks Andris Actiņš - šķirnes suņu slepkava?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 55 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 28.12.2011. 08:59

Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-09-18 16:44
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Talsi
Medību stāžs: 21
Aprīkojums: Izh-27EM (12), MP-251 (12/308win, 12/12, 308win/308win), Benelli Crio (12)
Suņi: Taksis, bīgls
Medību trofejas: 5
17.09.2010. 00:11
"Suņus nav viegli nomedīt, bet esmu nomedījis ne vienuvien"
Tik jāņem vērā, ka "Dzīvnieku aizsardzības likuma" 45. pants nosaka, ka "Dzīvnieku atļauts nogalināt tikai ar dzīvnieka īpašnieka atļauju". Diez cik no to 'ne vienuvien' saimniekiem ir devuši atļauju nomedīšanai.
Vispār jau tajā rakstā nelikumības smird pa gabalu. Sākumā suņu nošaušana tiek traktēta kā pašaizsardzība, bet jau nākamajā rindkopā kā klaiņojoša suņa medības. Šķirnes medību suns pēc likuma nevar būt klaiņojošs suns. Pēc suņa nogalināšanas pašaizsardzības nolūkā, nepieciešams par to paziņot policijai, bet medību gadījumā, vai medības vispār bija pieteiktas, vai medījums ir atzīmēts sezonas kartē? Tas tiešām būs dīvaini, ja šis 'mednieks' tiks cauri bez sankcijām. Tik cerams, ka šādu 'mednieku' būs pēc iespējas mazāk, jo tikai kārtīgam medniekam ir skaidrs, cik daudz laika un līdzekļu tiek patērēti, lai izaudzētu medību suni. Tak cik reizes ir gadījies, ka no kaimiņu kolektīviem ir pieklīduši medību suņi, bet neviens nekad nav ticis ar svinu pabarots. Stāsta morāle: ar kaimiņiem ir jāsadzīvo, nevis jāapšauj to suņi.
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2026-03-08 10:07
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: LV
Medību stāžs: IR
Aprīkojums: Merkel RX Helix 270win., Zeiss V8, Dedal, Merkel 12 cal 1953.g.
Suņi: Tobis
Medību trofejas: 8
16.09.2010. 23:47
Jā! Te daudziem pat koka rungu nevajadzētu dot rokā, kur nu vēl ieroci.
Ja neņemās būt par soģi šim pasākumam, tad es kārtējo reizi pārliecinos par to, kad diemžēl sabiedrība kļūst arvien agresīvāka, cilvēki ļaunāki.
Mans arī bija baigais nezvērs, vinš uzbruka cilvēkiem kopā ar maniem bērniem, Lieldienās!
http://www.tvnet.lv/zala_zeme/...
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
16.09.2010. 22:53
labradori skreeja spilgtaas vestees ar uzpurniem un no alaam izspruka [kaarteejo reizi[Actina mezaa pie vinus gaidosaa kombaina un vinus sastapa sunu terminators-Actins...ee likuma sargi-ielejiet man arii,pat caur inetu peec snabja velk,,,

Kam Tev šņabis? padalies, kur šito zāli ņēmi?
Žanna
Žanna
16.09.2010. 22:51
Jurim K.
Domāju, ka bildes likt vairāk nevajaga, šeit ir nolasījušies cilvēki, kas šādus skatus, diemžēl, ir redzējuši reālā.
Runa jau nav par to.
Žanna
Žanna
16.09.2010. 22:49
Raitim F.
Visiem Taviem postiem +100
Žanna
Žanna
16.09.2010. 22:46
Raivim S.
Mani suņi iet pārsvarā uz alām. Bet piedalās arī dzinējmedībās un iet asinspēdu.Pīles es nemedīju. Alā veste nav vajadzīga, parasti tur sēž lapsa vai jenots (āpšu alās suņus cenšos nelaist), nevis Andris Actiņš ar stobru, kas varētu suni nošaut pašaizsardzības nolūkos :)))) Turklāt alā jebkuras uzpariktes ir bīstamas,kā jau Jūs to pieminējāt. Runa bija par medībām virszemē, kurās bieži tiek izmantoti alu suņi, piemēram mūsu kolektīvā pārsvarā ir jagdi, bet uz alām iet tikai divi mednieki no kolektīva.Es savā postā biju domājusialu suņus kā šķirņu kopu, nevis konkrēti medības uz alām.
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2011-03-24 13:54
Medību trofejas: 19
16.09.2010. 20:36
Šeit ir bilde,kur vazankas Suņi kož uz nebēdu,un te vēl ir jādomā šaut nost vai nē.Pilsētniekiem jau patīk,paņemt kucēnu,un kad paug,tad nu nē tas ir pa lielu dzīvoklim,tad palaiž vaļā uz laukiem,un tad sākas,kož nost aitas,teļus,utt.Ja vajag varu vēl ielikt bildes.
Juris
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2026-04-25 20:36
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
16.09.2010. 19:40
Un vēl maza piebilde visiem tiem, kas tā piesauc VMD, VP un bla bla bla.

Tiesa kas tiesa saja zina mums viss nav ideals, tacu no savas pieredzes zinu ka viss ir atkarigs no ieprieksejas pieredzes un sadarbibas. Ja sadarbiba ar VMD ir pastaviga (ka tas butu normali) Un nevis formala, tad problemas nebus. Ja VP parstavis vai VMD parstavis jau ieprieks ir veiksmigi sadarbojies ar Jusu MK tad ari nakosaja reize vins bus atsaucigs! Galvenais pasiem janak ar konkretu situacijas redzejumu.
Slēpts
16.09.2010. 19:20
Mans skatījums ir tāds ka mednieks ir izdarījis kļūdu šaujot pa tiem suņiem.Un jo vairāk,vai tur nav bijušas vel personīgas nesaskaņas ja jau nezin pat kādi kaimiņam suņi,kuri ir dzīvojuši 3 gadus pie saimnieka.Var jau būt ka tur kaimiņš skaitās 20km rādiusā.
Es pats esmu pagāšziem gandrīz noguldijis suņus kas dzina pavasarī(kad bija sniegs).Bet kad ieraudziju ka tie ir medību šķirnes,tad atturējos no šaušanas-tai vietā sazvanīju kolektīva vadītāju un pastāstiju situāciju.Ar piebildi lai pasaka saimniekam ka otras iespējas suņiem var nebūt tikt sveikā mājās.Jo viņus,kad gāju medībās,vairākus vakarus dzirdēju,ka dzen un centos satikt lai redzētu kas tie tādi ir kas traucē man gaides medības.Jo saprotams ka skrēju priekšā lai satiktu viņus un no medībām maz kas pēc skraidīšanas vairs sanāk.
Ne jau vienmēr ir pareizākais variants šaut pa suni,pie tam ka pretī spīd saule un pat lāgā nevar notēmēt.Tik pat labi turpat varēja būt arī saimnieks netālu ceļmalā kaut vai sēņojos.Un šaujot ar skrotīm- diez vai patīkami būtu.
Tās ir manas domas.Nedomāju tekādu aizstāvēt vai nosodīt.
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2012-12-03 11:41
Atrašanās vieta: olaines pagasts
Aprīkojums: pcp ar 2078 ,kakene
Suņi: friidis ,traks gailis,5 kaki
16.09.2010. 19:01
labradori skreeja spilgtaas vestees ar uzpurniem un no alaam izspruka [kaarteejo reizi[Actina mezaa pie vinus gaidosaa kombaina un vinus sastapa sunu terminators-Actins...ee likuma sargi-ielejiet man arii,pat caur inetu peec snabja velk,,,