neatbalstu kaujas ieroču (gan M-16, gan AK-47) klonu izmantošanu
Šaujamierocis paliek šaujamierocis neatkarīgi no tā kāds ir tā ārējais veidols, līdz ar to nebūtu pareizi apgalvot ka šie kloni ir slikti un to esība lietošanā nosodāma.
Runa vairāk ir par to ko šis veidols katram no mums simbolizē!
Nu, piemēram - man sādi moderno kaujas ieroču kloni simbolizē modernu 21 gadsimta rokrakstu. Savukart citam nepiepildītu armijas sapni, kurš velas par kara lauku pārvērt medības.
Īsāk sakot ne jau ierocis, tā izskats, tehniskā uzbūve (pusautomāts/kloķējamā) ir tēmas par ko jālauž šķēpi, bet gan to lietotāju dažādās individuālās motivācijas un to atbilstība tradīcijām un ilgtspējīgai medību saimniecībai!
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
20.09.2012. 09:24
Protams, gaumes lieta, bet personīgi es died ko neatbalstu kaujas ieroču (gan M-16, gan AK-47) klonu izmantošanu medībās.Kad iedomājos mednieku ar tādu plecā, tad nevar saprast - uz kariņu ieradies vai uz medībām. Ir taču tīri pulka medību pusautomātu, ir piedāvājums arī .223 kalibram (Merkel, par piemēru).
Tas pats attiecas arī uz paša mednieka apģērbu - mšudienās ir pietiekami daudz alternatīvu risinājumu, vairs nav tas laiks, kad armijas vai ZS forma medībām bija gandrīz vienīgais un krutākais risinājums.
Tas ir schmeisser ultramatch sts .223 kalibrā ar nelielu tūningu. Ņēmu caur iegauņiem. Medībās izmantot protams var, bet neesmu vēl to darījis. Tam man ir citi instrumenti. Paredzētais pielietojums ir šis
Jā esmu jaucis,nekas traks nav,vienreiz gan iznāca laža,klienta klātbūtnē man viens nejaucās un laika arī bija maz,vārdu sakot laikam atstāju sliktu iespaidu!:(:(:( Tanī klipā rāda vienkāršāko amerikas modeli,pie mums lielākoties ir eiropai domātie,it kā viss tas pats bet ir nelielas konstruktīvas atšķirības,brīžiem ausi jāpakasa!
Ērik vajadzēja tad kādu sīko pieaicināt palīgā, tad domāju savādāk teiktu, joks :)
Nu var būt arī viss tur ir vienkārši vai ne :)
Bija vienam tāds ieradums kunga prātā izjaukt un salasīt dienesta šaujamieroci, reiz kolēģi paņēma vienu lieku detaliņu pielika klāt, veselu vakaru ņēmās nepajokam lika un izjauca, bet lieka detaļa paliek. Pēc tāda stresa un mācības vairs kunga prātā ieroci neaizstika :)
Šaujamierocis paliek šaujamierocis neatkarīgi no tā kāds ir tā ārējais veidols, līdz ar to nebūtu pareizi apgalvot ka šie kloni ir slikti un to esība lietošanā nosodāma.
Runa vairāk ir par to ko šis veidols katram no mums simbolizē!
Nu, piemēram - man sādi moderno kaujas ieroču kloni simbolizē modernu 21 gadsimta rokrakstu. Savukart citam nepiepildītu armijas sapni, kurš velas par kara lauku pārvērt medības.
Īsāk sakot ne jau ierocis, tā izskats, tehniskā uzbūve (pusautomāts/kloķējamā) ir tēmas par ko jālauž šķēpi, bet gan to lietotāju dažādās individuālās motivācijas un to atbilstība tradīcijām un ilgtspējīgai medību saimniecībai!
Tas pats attiecas arī uz paša mednieka apģērbu - mšudienās ir pietiekami daudz alternatīvu risinājumu, vairs nav tas laiks, kad armijas vai ZS forma medībām bija gandrīz vienīgais un krutākais risinājums.
Nu var būt arī viss tur ir vienkārši vai ne :)
Bija vienam tāds ieradums kunga prātā izjaukt un salasīt dienesta šaujamieroci, reiz kolēģi paņēma vienu lieku detaliņu pielika klāt, veselu vakaru ņēmās nepajokam lika un izjauca, bet lieka detaļa paliek. Pēc tāda stresa un mācības vairs kunga prātā ieroci neaizstika :)