No šodien Rīgā redzētā. Sētnieks kaut ko darās pie mājas. Stāv ar muguru pret ietvi. Garām iet sievišķis, divas pavadas ap 5 metri garas, katras pavadas galā pa kvankšķim augumā mazākam par kaķi. Kad ir nonākuši līdz sētniekam, attālums apmēram 2,5 - 3 m, viens kvankšķis pēkšni metas virsū sētniekam. Atgādināšu, sētnieks stāv ar muguru pret ietvi, nelēkā, neskrien, kaut ko slauka. Kvankšķis palēkdamies cenšas ieķewrties sētniekam kājā un būtu tas izdevies, ja vien pats lielā jūtu uzplūdā pēdējā mirklī neiekvakšķētos. Sētnieks satrūkās un parāvās malā. Sīkais aizmauca garām. Un sievišķis neko tur nespēja kontrolēt. Tas no operas tipa sunīši tāpat vien neuzbrūk, manssunīCnevienamnakož. Ieķertos kājā, neskatoties uz izmēru nāktos iziet visu potēšanās kursu. Kas segtu izdevumus?
SATVERSME - CILVĒKTIESĪBAS
89. Valsts atzīst un aizsargā cilvēka PAMATTIESĪBAS saskaņā ar šo Satversmi, likumiem un Latvijai saistošiem starptautiskajiem līgumiem.
93. Ikviena tiesības uz DZĪVĪBU aizsargā likums.
94. Ikvienam ir tiesības uz brīvību un PERSONAS NEAIZSKARAMĪBU. Nevienam nedrīkst atņemt vai ierobežot brīvību citādi kā tikai saskaņā ar likumu.
96. Ikvienam ir tiesības uz PRIVĀTĀS DZĪVES, mājokļa un korespondences neaizskaramību.
105. Ikvienam ir tiesības uz īpašumu. ĪPAŠUMU NEDRĪKST IZMANTOT PRETĒJI SABIEDRĪBAS INTERESĒM. ĪPAŠUMA TIESĪBAS VAR IEROBEŽOT vienīgi saskaņā ar likumu. Īpašuma piespiedu atsavināšana sabiedrības vajadzībām pieļaujama tikai izņēmuma gadījumos uz atsevišķa likuma pamata pret taisnīgu atlīdzību.
111. VALSTS AIZSARGĀ CILVĒKU VESELĪBU un garantē ikvienam medicīniskās palīdzības minimumu.
Lai arī kāda Škandalmašīna ir Arnis P., es viņam šoreiz piekrītu.
Manuprāt:
- Jāaizliedz dzīvnieku turēšana mazgabarīta dzīvokļos. Labturības principi jāievēro vistām, cūkām, liellopiem,
bet suņiem , kaķiem ne?! Un kad kad tas lops tiek laukā, tam širmis aizveras, lai arī kā mācīts.
Ir jābūt minimālajiem kvadrātmetriem katras šķirnes lopiņam.
- Vienlaicīgi vest pastaigā, pie saites un ar uzpurni, var tikai vienu dzīvnieku, augumā virs .... cm,
lai saimnieks to varētu FIZISKI kontrolēt. Nevis kā tagad, 12 gadīgs krupelis ved pastaigā 2 vilku šķirnes suņus,
kad eju garām, - "viņi nekož, es viņus turu!!!"
- Bez pavadas un uzpurņa palaižami TIKAI speciāli sagatavotās, IEŽOGOTĀS teritorijās.
Ko nozīmē "palaist izskrieties tur kur neviena nav"?
Kur Latvijā neviena nav, vai ir tāda vieta? Tur kur, it kā, neviena nav, parasti kāds sēņo, medī, skrien krosiņu,
pa pliko sauļojās, tante kartupeļus lasa.
-----------------------------------------------
Nu kāpēc, viena indivīda tiesības uz privātu īpašumu, ko viņš izmanto pretēji sabiedrības interesēm,
tiek stādītas augstāk par manām tiesībām uz:
- dzīvību, veselību,
- personas neaizskaramību,
- privātās dzīves neaizskaramību.
Kāpēc likumpaklausīgam pilsonim ir jābruņojas ar pistolēm, stekiem, gāzes baloniņiem, lai viņš un viņa ģimene
varētu brīvo laiku pavadīt dabā!?
Kāpēc, viņam, apstākļu spiestam, ir varbūt, jāpārkāpj likums lai aizsargātos pret cita privātā īpašuma
uzbrukumu, kaut vai, lai nolaizītu līdz nāvei!?
Visa šī šļura ar suņiem un šaušanu ir tikai sekas suņumīļu visatļautībai, likumu nesakārtotībai!
Un te nav runa par dzīvnieku mīlestību / nemīlestību, bet par manām tiesībām brīvi un droši pārvietoties sabiedriskā
teritorijā.
No cilvēku uzbrukumiem mani, it kā, bet tomēr, sargā policija,
no suņa uzbrukuma mani nesargā neviens, ne likums, ne suņa saimnieks.
Ja es aizsargājos pats, tad visdrīzāk - sēdi čokā, jo sunim un viņa saimniekam,
ir lielākas tiesības, nekā man.
Absurds!
Bet nejau suņi ir vainīgi, tie viņu saimnieki,ja kāds būtu jāsit,tad viņi,nejau suns.
.....
Jā, jā. Sunīši ne pie kā naF vainīgi. Kāpēc kriminālistus cietumā sēdināt? Vini ir tikai vecāku un skolas audzināšanas upuri ... .
Tak tobiasus neviens nevaino - viņi ir tādi kādi ir, vispā viņus jāuztver kā pilnīgi neprognozējama parādība. Ne velti likums uzliek atbildību saimniekam.
Bet nejau suņi ir vainīgi, tie viņu saimnieki,ja kāds būtu jāsit,tad viņi,nejau suns. Aizrādi kādam saimniekam Rīgā,lai savāc savu mīluli,parasti jāklausas diezgan "pieklājīga" atbilde,un ja nepatīk,varu iet prom. tā normālā sabiedrībā uzvedās?
Jāni,tur tā lieta,bļaustamies par to kad esam Eiropā utt,bet domāšana viena daļa nav tikusi tālāk par to Āfriku.
Pagājušajā gadā par suņu uzbrukumiem cilvēkiem sākti 78 kriminālprocesi, bet gadu iepriekš ierosināto lietu skaits bija lielāks - 123 kriminālprocesi, liecina Valsts policijas apkopotā informācija. http://www.tvnet.lv/zinas/krim...
Aprīkojums: Zābaki + 12k uguns koks nu ir arī lielo puiku manta.
29.03.2015. 09:13
Nu pankūka. Ko var burt drāmu. Visa problēma kūltūras līmenī. Skrien tu pa mežu pierīgā. Ieraugi suni pirmā doma " pi..c saraug gabalos!!!" Tas ir normāli? Domāju ka nē. Bet ja saimnieks zinādams ka suns ir agresīvs, laiž bez pavadas. Tas ir normāli? Itkā jau neesam afrikā, bet ...
Vot kāpjoties atpakaļ netīšām uzkāpt virsū gan būtu loģiski, pie tam sētniekam, при исполнении...
89. Valsts atzīst un aizsargā cilvēka PAMATTIESĪBAS saskaņā ar šo Satversmi, likumiem un Latvijai saistošiem starptautiskajiem līgumiem.
93. Ikviena tiesības uz DZĪVĪBU aizsargā likums.
94. Ikvienam ir tiesības uz brīvību un PERSONAS NEAIZSKARAMĪBU. Nevienam nedrīkst atņemt vai ierobežot brīvību citādi kā tikai saskaņā ar likumu.
96. Ikvienam ir tiesības uz PRIVĀTĀS DZĪVES, mājokļa un korespondences neaizskaramību.
105. Ikvienam ir tiesības uz īpašumu. ĪPAŠUMU NEDRĪKST IZMANTOT PRETĒJI SABIEDRĪBAS INTERESĒM. ĪPAŠUMA TIESĪBAS VAR IEROBEŽOT vienīgi saskaņā ar likumu. Īpašuma piespiedu atsavināšana sabiedrības vajadzībām pieļaujama tikai izņēmuma gadījumos uz atsevišķa likuma pamata pret taisnīgu atlīdzību.
111. VALSTS AIZSARGĀ CILVĒKU VESELĪBU un garantē ikvienam medicīniskās palīdzības minimumu.
Lai arī kāda Škandalmašīna ir Arnis P., es viņam šoreiz piekrītu.
Manuprāt:
- Jāaizliedz dzīvnieku turēšana mazgabarīta dzīvokļos. Labturības principi jāievēro vistām, cūkām, liellopiem,
bet suņiem , kaķiem ne?! Un kad kad tas lops tiek laukā, tam širmis aizveras, lai arī kā mācīts.
Ir jābūt minimālajiem kvadrātmetriem katras šķirnes lopiņam.
- Vienlaicīgi vest pastaigā, pie saites un ar uzpurni, var tikai vienu dzīvnieku, augumā virs .... cm,
lai saimnieks to varētu FIZISKI kontrolēt. Nevis kā tagad, 12 gadīgs krupelis ved pastaigā 2 vilku šķirnes suņus,
kad eju garām, - "viņi nekož, es viņus turu!!!"
- Bez pavadas un uzpurņa palaižami TIKAI speciāli sagatavotās, IEŽOGOTĀS teritorijās.
Ko nozīmē "palaist izskrieties tur kur neviena nav"?
Kur Latvijā neviena nav, vai ir tāda vieta? Tur kur, it kā, neviena nav, parasti kāds sēņo, medī, skrien krosiņu,
pa pliko sauļojās, tante kartupeļus lasa.
-----------------------------------------------
Nu kāpēc, viena indivīda tiesības uz privātu īpašumu, ko viņš izmanto pretēji sabiedrības interesēm,
tiek stādītas augstāk par manām tiesībām uz:
- dzīvību, veselību,
- personas neaizskaramību,
- privātās dzīves neaizskaramību.
Kāpēc likumpaklausīgam pilsonim ir jābruņojas ar pistolēm, stekiem, gāzes baloniņiem, lai viņš un viņa ģimene
varētu brīvo laiku pavadīt dabā!?
Kāpēc, viņam, apstākļu spiestam, ir varbūt, jāpārkāpj likums lai aizsargātos pret cita privātā īpašuma
uzbrukumu, kaut vai, lai nolaizītu līdz nāvei!?
Visa šī šļura ar suņiem un šaušanu ir tikai sekas suņumīļu visatļautībai, likumu nesakārtotībai!
Un te nav runa par dzīvnieku mīlestību / nemīlestību, bet par manām tiesībām brīvi un droši pārvietoties sabiedriskā
teritorijā.
No cilvēku uzbrukumiem mani, it kā, bet tomēr, sargā policija,
no suņa uzbrukuma mani nesargā neviens, ne likums, ne suņa saimnieks.
Ja es aizsargājos pats, tad visdrīzāk - sēdi čokā, jo sunim un viņa saimniekam,
ir lielākas tiesības, nekā man.
Absurds!
.....
Jā, jā. Sunīši ne pie kā naF vainīgi. Kāpēc kriminālistus cietumā sēdināt? Vini ir tikai vecāku un skolas audzināšanas upuri ... .
Jāni,tur tā lieta,bļaustamies par to kad esam Eiropā utt,bet domāšana viena daļa nav tikusi tālāk par to Āfriku.
http://www.tvnet.lv/zinas/krim...