Šodien vārdadienu svin Magda, Magone, Mērija, rītdien - Krista, Kristiāna, Kristiāns, Kristīne
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Ieroča pielietošana pašaizsardzībai

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 62 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 20.07.2016. 22:44

Ojārs
Ojārs
Pēdējo reizi manīts 2026-02-12 06:29
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Latvijas vidus, Daugavas krasts
Medību stāžs: Pirmais medījums septiņdesmitajos.
Aprīkojums: stobri vairāki
Suņi: Četrus draugus esmu pārdzīvojis
Medību trofejas: 21
26.03.2015. 08:33
Jebkurš suns, ir ierocis, atšķiras tikai kalibri(izmēri). Vienmēr pielādēts un vienmēr ar noņemtu drošinātāju. Cik neprognozējams no dabas, vai audzināšana rezultātā ir "pievīlējies" nospiediens, neviens nevar paredzēt, ne saimnieks, ne pretimnācējs, ne arī kāds eksperts. Atbildībai suņu turētājiem būtu jābūt tādai pat, kā ieroča nēsātājam, arī suns var sakropļot un var nogalināt. Un nevajag aizmirst, ka mēs tomēr dzīvojam cilvēku, nevis suņu sociālajā iekārtā. Paliek neomulīgi lasot, suņumīļu klasisko tekstus, cik daudz tomēr starp mums ir sociopātu.
Slēpts
26.03.2015. 07:20
Man ir tāda sajūta, ka te apgrozās inkubatorā auguši cilvēciņi, kuriem visa apkārtējā pasaule šķiet tik nežēlīga un nomācoša, ka vienīgā iespēja izdzīvot, ir nogalinot visu, ko satiek savā ceļā. Žēl, ka starp šiem īpatņiem daudzi ir mednieki, ar visām no tā izrietošām sekām... Tad nav jābrīnās, ka "medībās" tiek šauts viss, kas kustās, tanī skaitā medību suņi....

pag man tag ko uzskatīt visus suņus par ļoti labiem? Nak piemin tikai to bernes, ja bija vēl arī otrs.
Kā reiz vari arī iesist google par bernes suni un atradīsi info par to kā pat saimniekam rāda zobus
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2025-06-27 06:19
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
26.03.2015. 07:07
Vairāk izskatās pēc ziepēm....
Ojārs
Ojārs
Pēdējo reizi manīts 2022-06-15 12:22
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: 20 gadu
Aprīkojums: bišķis bliežamo un nazis
Suņi: Rietumsibīrijas laika
26.03.2015. 06:46
...un krējums
Dzintars
Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
26.03.2015. 06:28
SVIESTS !!!
Armands
Armands
Pēdējo reizi manīts 2020-04-15 14:18
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ir
Aprīkojums: ir
Suņi: nav
26.03.2015. 00:20
P.S. Niansīte tāda tiem, kas saka, kad "varbūt cilvēkam dzīvē ir reāls apdraudējums, lai nēsātu līdzi ieroci" - tam es piekrītu... tādi cilvēki ir...
bet tie parasti neskraida vieni paši un vēl jo vairāk pa mežiem, bet piekopj citādāku dzīves veidu...
Armands
Armands
Pēdējo reizi manīts 2020-04-15 14:18
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ir
Aprīkojums: ir
Suņi: nav
26.03.2015. 00:04
neieslīgšu demagoģijā bet atbildiet man uz 2 jautājumiem (aizmirstot, suni, mežu un vispār abstrohējoties no šīs tēmas) :
1. Kurš no jums ņem ieroci sportojot (skrienot, nūjojot, uz sporta zāli vai peldoties Jūrmalā / baseinā, hokejā) ?!
2. Kurš no jums ir nošāvis medībās suni, tikai tāpēc, kad tas ir satrakojies un uzvilcies pa "īstam" ar adrenalīnu vaigos dzenot medījumu un nelaižot klēt mednieku (arī tādi gadījumi redzēti)
tikai 2 atbildes...
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2016-09-12 12:55
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: No 2003. gada
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
25.03.2015. 22:42
PILNĪGI NEKONTROLĒTI SUŅI UN TO ĪPAŠNIEKI

P.S. Pareizi, nekontrolēto suņu īpašniekus ar vajag gāzt no kātiem ... :)
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2016-09-12 12:55
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: No 2003. gada
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
25.03.2015. 22:39
Katru reizi nolemju, ka viss, rīt mīšos ar pistoli keisā, līdz rītam dusmas noplakušas,

Lūk arī atbilde no šāvēja viedokļa, acīmredzot vienam nenoplaka dusmas un arī slinkums nebija ik rītu izvilkt no seifa! :)))
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2026-07-22 18:10
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Rendas, Kabiles meži, izcirtumi un purvi
Aprīkojums: Titan 6 .30-06, Finn Classic 12.cal.
25.03.2015. 22:28
Es uzskatu, ka mūsu vidū ir ļoti daudz cilvēku, kas lieto ieročus, kaut gan viņi būtu no tiem jātur pa gabalu

Kur tad ir tie līķu kalni???
kādēļ sportojot līdzi jāņem pistole

Vasarā, uz darbu braucot pa veloceliņu, "on ņekusajeca" esmu atklausījies līdz nelabumam. Katru reizi nolemju, ka viss, rīt mīšos ar pistoli keisā, līdz rītam dusmas noplakušas, da i slinkums seifā līst, vēl kur darbā es to pistoli bāzīšu, tā arī seifā paliek un kārtējo reizi noklausos, ka sunīc (Milzu lempis) jau tikai draudzēties grib.
Ierocis nedrīkst kļūt par instrumentu kompleksu nomocītu cilvēciņu sevis pierādīšanai

Pilnīgi pareizi. Nomainām pirmo vārdu ar "suns"
Jau vairākas reizes esmu izteicies, pagaidām, kā redzu, nepielec, problēma ir PILNĪGI NEKONTROLĒTI SUŅI UN TO ĪPAŠNIEKI