Šodien vārdadienu svin Magda, Magone, Mērija, rītdien - Krista, Kristiāna, Kristiāns, Kristīne
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Ieroča pielietošana pašaizsardzībai

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 62 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 20.07.2016. 22:44

Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-06-07 12:06
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga
Suņi: Bīgli
24.03.2015. 12:17
Ģirt, ja apmeklē dzinējmedības, tad teikšu, ka sēņotāju, mīlnieku un citu dabas vērotāju esamība mežā ir diezgan regulāra parādība.
Slēpts
24.03.2015. 12:14
Gribu redzēt to kadru, kurš medību laikā ieskrien mastā :D tur jau viņš pat medniekus var apšaut kā nekā tie ir pat bruņoti un pa reizei šauj :D
Jānis
24.03.2015. 12:14
Jāni Veset, no normatīvo aktu puses skatoties - es teikšu, tiek kontrolēti pietiekami. Kā suņu īpašniekam ir nācies saskarties ar PP darbiniekiem, kuri man arīdzan ir paskaidrojuši soda būtību, ka esmu pārkāpis vietējos kautkādus tur noteikumus. Bet tas, ka uzraudzība Biķernieku mežā todien netika veikta - arī ir jautājums!
Ģirt, otra puse gan saka, ka divi brīdinājuma šāvieni tika veikti suņa virzienā!!
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2026-04-25 20:36
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
24.03.2015. 12:12
Man medību platības sākas 100 metrus no mājas. Un blakus ir vesels privātmāju ciemats. Loģiski, ka pa mežu vazājas cilvēki ar suņiem, kuri regulāri dabū ādā no mniem medību suņiem.... Riteņbraucēji, kvadrupisti, soļotāji, staigātāji, skrējēji, sēņotāji, aizdomīgi personāži ar gaisenēm, metālu racēji....īsāk viss kolhozs... Paldies dievam pagaidām nekādi būtiski konflikti nav bijuši. Ja ir bijušas domstarpības tad ir saukta policija, lai tad viss tiek noskaidrots likuma ietvaros!
Jānis
24.03.2015. 12:06
Ģirt, un tagad iedomājies, ka tāds kadrs ir iedomājies skriet maratonu ar pistoli pie sāniem Tavās medību platībās - medību laikā, protams, suns ir bez pavadas?!
Slēpts
24.03.2015. 12:03
Es tomēr uzskatu, ka NESAMĒRĪGA bija suņu īpašnieku rīcība, jo suns netika ne nošauts , ne ievainots.
Nu nestaipīsi līdzi divas pistoles- vienu tukšai šaušanai , otru kaujas ieroci.
Kāpēc skrējējs ņēma līdzi ieroci- to mēs nekad nezināsim un mums arī tas NAV jāzin.
Galu galā , kā jau iepriekš te minēja- 9000 nēsāšanas atļauju ir izsniegtas- un tas nozīmē- ka 9000 ieroču VAR tik satikti katra iedzīvotāja ceļā..
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2026-07-22 18:10
Atrašanās vieta: Rendas, Kabiles meži, izcirtumi un purvi
Aprīkojums: Titan 6 .30-06, Finn Classic 12.cal.
Medību trofejas: 4
24.03.2015. 12:01
Jāni Kļaviņ,
Laikam neuztvēri manis rakstīto, tādēļ izteikšos īsāk: tas, ka ieroču īpašnieki tiek kontrolēt, gan jau IR pareizi, bet tas, ka suņu īpašnieki netiek kontrolēti - tas gan NAV pareizi. Jo konfliktsituācijas rada savvaļā skraidoši suņi nevis ieroču nēsātāji.
Slēpts
24.03.2015. 12:00
Vesetu Jānim: domāju, ka šoreiz varēja izlīdzēties ar piparu gāzes baloniņu. Un tas ir normāli, ka ieroču īpašnieki tiek kontrolēti (jo ierocis pēc būtības ir galējs līdzeklis), pretēji tas var novest pie situācijas, kā ASV - piem. skolās!

Pats sportists, gan saka, ka bijis šokēts, ka pēc sejas izdauzīšanas atklājies, ka skrējējam ir kaujas ierocis, tākā piparu balons neko nebūtu līdzējis, tāpat būtu izgrābis
Slēpts
24.03.2015. 11:58
Ģirt, gribu redzēt kāda būtu bijusi Tava reakcija, ja dotos ar savu drathāru pastaigā zaļajā zonā un kādam izliktos, ka Tavs suns izskatās draudīgs pietuvojoties un bliestu nost. Domāju, ka šoreiz ieroča izmantošana bija nesamērīgs līdzeklis.

Lai kādam nerastos doma, ka mans suns ir apdraudējums es turu suni pie siksnas ejot pastaigā.
Tam sportistam neviens suni nenoblieza, bet izdarīja brīdinājuma šāvienu, lai suni aizbaidītu.
Jānis
24.03.2015. 11:53
Vesetu Jānim: domāju, ka šoreiz varēja izlīdzēties ar piparu gāzes baloniņu. Un tas ir normāli, ka ieroču īpašnieki tiek kontrolēti (jo ierocis pēc būtības ir galējs līdzeklis), pretēji tas var novest pie situācijas, kā ASV - piem. skolās!