Diemžēl tādi nu mēs esam, vieni kas dabu aizstāv, un gatavs dienām un naktīm pavadīt lai tikai dzīvnieciņam būtu labi, būtu paēdis un nekas ļaunu nenodarītu, bet būs arī tādi kas par jebkuru cenu nošaus āzi martā, nomedīs stirnu mammu,kad tā vēl zīda mazo, vai vispār mazo nomedīs vēl augusta sākumā, kur pats kazlēns vēl nedaudz lielāks par zaki!!!!
Manis pēc kaut vai pilni krūmi tie var būt, man tie mazāk interesē, ir daudz interesantāku medījamo objektu, bet būs arī tādi kam ir slinkums pasēdēt, patērēt laiku vai pielavīties vēlamajam objektam, bet močīs šos āžus, jo godīgi sakot tie nav un tik gudrim it īpaši jaunie, stulbi kā āži. Un nomedīt nekādas lielas mākslas nevajag, Jā vecais buks būs jau ar pieredzi un izzies baroties tikai vēlā tumsā vai jau naktī, to grūtāk nomedīt, viltīgāks, bet jaunie un mātītes gan nomedīt nepieprasa nekādas pūles. pa vakaru var veselu piekabi pieslaktēt, tikai jēga no tā, es buka gaļu maz lietoju, pie manis ģimenē vēl daži dažreiz nogaršo, bet pārejie otrādi vēl no vecā tēva laikiem kad tas bija mednieks bukus vairs ēst nevar.
Domājams ja atļautu katram kolektīvam lemt cik buku nomedīt un cik buku pamest, ar laiku sapratīs ja atšaut visu kas kustās tad nebūs ko medīt.
Tas pats bija pie Leišiem kad atļāva medīt rukšus bez limita, domāja ka vāks, bet nē, katrs kolektīvs otrādi sāka mazāk atšaut un vairāk kontrolēt dzīvnieku skaitu, jo paši ir ieinteresēti lai medību saimniecība vieksmīgi attīstītos, bet nevis tiktu iznīcināta!!!!!
Slēpts
29.01.2010. 16:40
Iedod letiņam brīvību izšaus visu kas kustās,ja gribam normāli šaut bukus,domāju,ka tikai uz licenzēm,jo sals un maliķi ar paņem savu un cik uz ceļa nobrauc mazāk ir buku palicis.
..."Man liekas visiem mums beidzot ir pienacis laiks klut pieaugusiem un pastavigiem"
Es esmu pieaudzis un patstāvīgs un saprotu ka ar renkuļiem un masenēm alņus nešauj,bet tagad ar noteikumiem nosaka minimālās jaudas.Kad medijam individuāli mēs vienmēr noskaidrojam kas,kur medīs,bet tagad ar noteikumiem ir kolektīvā medību koordinātors kuram ir jāzvana par savu medīšanas vietu,vai vietas maiņu.
Vot tas man liekas ir pazemojoši,nevis tas ka visu kopējo medību resursu palaiž brīvsolī.
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
29.01.2010. 15:43
Vai patiesam mes neko nevaram pasi!? Pasi padomat un pasi izlemt?! Muzigi musm vajag kadu kas kontroles, ieteiks, sodis un aizliegs!!!! Ta pati dziesma valsts meroga skan par SVF.... Nu nemakam mes dzivot bez VAGARA !!!!
Vai nav biskin pazemojosi pasiem tadas lietas par sevi runat un rakstit? Vai varbut vienreiz jasanemas un jasaka- es pats varu!!! Un par savam kludam atbildesu pats un ari sekas, ja bus, labosu pats... Man liekas visiem mums beidzot ir pienacis laiks klut pieaugusiem un pastavigiem!!!
Nu nē veči,tad jau bodes būs pilnas ar buku gaļu un pēc pāris sezonām varēsim ar uguni viņus meklēt.Edgar,Andri 5 par jūsu attieksmi pret dabu ,bet baidos ka tādu nebūs daudz,vai arī daudz būs tikai forumā(domāju-taisīs sevi par svētajiem).Un buks nav bebrs,ar to es domāju ka buks ir daudz vieglāk nomedījams nekā bebrs.Un nekad neticēšu ka nu visi veči kolektīvā tik svēti, ka buciņu tikai Jāņu šašlikam.Es kategoriski pret,tā pie labām trofejām nekad netiksim un arī bez bukiem paliksim.
Mārci nezinu kā jūsu pusē ar bebru atsaušanu, pie mums bija tā ka uz pavasara pusi, no izsiegtām licencēm paliek labi ka kādi 10 bebruki, nu tad pienākas uz vienu kādus trīs klapē, jo vienā vietā paretini, otrā vietā saimnieki brēc, ka tur bebri trako, tur nomedīji, citā vietā trako. Mēs no bebriem gardas desas gatavojam, jā ādu nav kur likt, diemžēl, vēl klāt ar no bebra ņemu bebra dziedzerus ar laba lieta gan sev gan citiem!!!! Bet sakarā ar to ka daudzi bebrus neēd, tad jā tie vairojas tur uz nebēdu!!!
Man tak ļoti patīk medības uz bebriem, pats pocess, apmānīt dzīvnieciņu, trāpīt tieši galvā lai nenoslīkst, pie reizes arī roku piešaut pie tādām medībām :)
Viss jau būtu labi ,tikai saimniekojam mēs dažādi. Ir kolektīvi kuros buks ir pamat medījums un viņi pataupa licenzes uz dzinējmedībām.Stirnu daudzums ir ļoti atkarīgs no laika apstākļiem ziemā,2-3 gadi un nav buciņu.
Ja var operatīvi nokontrolēt situāciju,lai iet sākam klopēt kā pīles.
Es domāju,ka tas atkarīgs no saimniekošanas un galvenokārt no katra sirdsapziņas. Visi ņaudēja,ka bebrus par nelimitētajiem. Nu dabūjām.Domājiet ,ka situācijā baigi uzlabosies? Ne vella!Kamēr bebra medību produkciju nebūs kur grūst( pārdot) nekas nemainīsies.Ar stirnām varētu būt drusku savādāk tieši dēļ šīs realizācijas.No medīšanas pašpatēriņam nekas nemainīsies. Uz ceļiem tik daudz nemētāsies sabrauktas.Mūsu pusē(ZA vidzeme) tā īpaši neviens viņas neskaita.Tāpat vienmēr biļetes pāri paliek.Ja pavasarī atrod vairākas kritušās uz oktobri atkal bari pa padsmit galvām.Tāpat arī klaiņojošie suņi savu daļu paņem un tāpat stirnas ir pietiekamā daudzumā .Visiem pietiek.Par zaķiem jau viņas vairāk ir.Tā kā manas domas ir ,ka jāšauj tik cik grib apēst un jāpieskata "ganāmpulks" no nelūgtiem ciemiņiem.Tā kā palielam vienalga, neredzu starpību.Bet noteikti ir vietas ,kur šī problēma varētu būt ļoti aktuāla.(Publiskie ūdeņi. Tur tiešām visu izšaus ,ja baigi nenokontrolēs)
Manis pēc kaut vai pilni krūmi tie var būt, man tie mazāk interesē, ir daudz interesantāku medījamo objektu, bet būs arī tādi kam ir slinkums pasēdēt, patērēt laiku vai pielavīties vēlamajam objektam, bet močīs šos āžus, jo godīgi sakot tie nav un tik gudrim it īpaši jaunie, stulbi kā āži. Un nomedīt nekādas lielas mākslas nevajag, Jā vecais buks būs jau ar pieredzi un izzies baroties tikai vēlā tumsā vai jau naktī, to grūtāk nomedīt, viltīgāks, bet jaunie un mātītes gan nomedīt nepieprasa nekādas pūles. pa vakaru var veselu piekabi pieslaktēt, tikai jēga no tā, es buka gaļu maz lietoju, pie manis ģimenē vēl daži dažreiz nogaršo, bet pārejie otrādi vēl no vecā tēva laikiem kad tas bija mednieks bukus vairs ēst nevar.
Domājams ja atļautu katram kolektīvam lemt cik buku nomedīt un cik buku pamest, ar laiku sapratīs ja atšaut visu kas kustās tad nebūs ko medīt.
Tas pats bija pie Leišiem kad atļāva medīt rukšus bez limita, domāja ka vāks, bet nē, katrs kolektīvs otrādi sāka mazāk atšaut un vairāk kontrolēt dzīvnieku skaitu, jo paši ir ieinteresēti lai medību saimniecība vieksmīgi attīstītos, bet nevis tiktu iznīcināta!!!!!
Es esmu pieaudzis un patstāvīgs un saprotu ka ar renkuļiem un masenēm alņus nešauj,bet tagad ar noteikumiem nosaka minimālās jaudas.Kad medijam individuāli mēs vienmēr noskaidrojam kas,kur medīs,bet tagad ar noteikumiem ir kolektīvā medību koordinātors kuram ir jāzvana par savu medīšanas vietu,vai vietas maiņu.
Vot tas man liekas ir pazemojoši,nevis tas ka visu kopējo medību resursu palaiž brīvsolī.
ja gribi tikt pie labaam trofejaam,tak njem un audzee to,nevajag uzreiz bliest zemee koliidz ieraugi buku...
Vai nav biskin pazemojosi pasiem tadas lietas par sevi runat un rakstit? Vai varbut vienreiz jasanemas un jasaka- es pats varu!!! Un par savam kludam atbildesu pats un ari sekas, ja bus, labosu pats... Man liekas visiem mums beidzot ir pienacis laiks klut pieaugusiem un pastavigiem!!!
Man tak ļoti patīk medības uz bebriem, pats pocess, apmānīt dzīvnieciņu, trāpīt tieši galvā lai nenoslīkst, pie reizes arī roku piešaut pie tādām medībām :)
Ja var operatīvi nokontrolēt situāciju,lai iet sākam klopēt kā pīles.