Šodien vārdadienu svin Marija, Marika, Marina, rītdien - Magda, Magone, Mērija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Cik ērti ir pusautomāti gaides un dzinējmedībās?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 69 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 08.08.2016. 07:44

Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
16.08.2012. 23:28
Tomēr interesanti :) tendence ir tāda - tie, kuriem pusautomāts ir, tie saka, ka manta derīga. Tie, kam nav - tie visādas otmazkas izdomā, izplatītākā - ka ar pusautomātiem šauj netēmējot (ar kloķenēm tātad VISI un VIENMĒR un VISUS šāvienu tēmē :) ). Secinājums:"Lasījis neesmu, bet viedoklis ir" :)
Laimonis
Laimonis
Pēdējo reizi manīts 2024-10-21 13:32
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: ilgs
Aprīkojums: pamatīgs
Suņi: trīs
Medību trofejas: 1
16.08.2012. 23:20
Diezgan bieži nopauzē , it sevišķi lielākos attālumos , bet tiklīdz sāc kloķēt , tā uzreiz lopiņš zin uz kuru pusi mukt. Pievienojos Induļa teiktajam . Ja pašam sanāk kādu lopiņu saķērnāt , tad munīciju nežēloju kamēr riteņi nav gaisā. Būs jau vienmēr kāds vecītis kas teiks lai neķērnā gaļu.
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2024-08-17 14:54
Atrašanās vieta: www.logitev.lv
Medību stāžs: 1993 g.
Aprīkojums: Medībām Latvijā pietiek
Suņi: Hanoveras dzinējs Klifs
Medību trofejas: 13
16.08.2012. 20:35
Vienā no paralēlajiem forumiem ir kā reiz video, kur cūkas pēc pirmā šāviena paskrien un nopauzē. Man arī ir gadījies redzēt dzīvē tādas situācijas.
Edmunds
Edmunds
Pēdējo reizi manīts 2023-09-14 14:07
16.08.2012. 18:36
Pagājušo svētdien ar 3 sek intervālu tiku pie diviem mazajiem rukšiem. Pirmajam no 40 m pa pakausi bet otrais paskrēja uz manu pusi un bišķiņ iepauzēja, lai noorientētos uz pareizo krūmu. Tam arī pa pauri, tikai izgāja caur lāpstiņu, jo nostājās pret mani. Varēju šaut arī par trešo, taču uzspēju piebremzēt savu žabu. Ātrumā uzspēju izdomāt, ka nevajag čakarēt statistiku :)
Pie J.Orinska teiktā gribu ooponēt, ka ne vienmēr lopiņš aiznesās kā lode. Jo pēc šāviena mežā ir atbalss un zvērs vismaz 50% nevar iebraukt uz kuru pusi un no kā ir jābēg. Pesimistiskās idejas par vienīgo šāvienu ir sekas tieši tam ,ka foršajiem džekiem krīt uzreiz, jo ellīgi trīc rokas, ja jāšauj otro reizi :) Pusautomāts ir labs ar to ,ka nav jāplātās ar rokām, bet turies pie koka un šauj vēl, ja vajag.
Dzintars
Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
16.08.2012. 15:52
Nu Ilgvar,doma pareiza bet piemērs briesmīgs,labāk skanēja no Zariņa,par zaķi un kontrolšāvienu!:D:D
Ilgvars
Ilgvars
Pēdējo reizi manīts 2026-07-21 21:48
Lietotāja statuss: Guru
Atrašanās vieta: Rīga, Gulbene un pēc vajadzības
Suņi: nav
Medību trofejas: 11
16.08.2012. 15:43
no kādas vecas datorspēlītes anotācijas (Carnivores 2):
Итак, охотничий сезон открыт. Участникам раздается оружие и боеприпасы. Но деньги и славу заработает не тот, кто завалит динозавра из гранатомета. Нет. Это — низкий класс. Верхом искусства считается взять зверя практически голыми руками. Максимум пистолетом или ножом. Но такое удается не многим, ведь все эти доисторические монстры отнюдь не ручные... :)
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2014-02-11 12:32
Atrašanās vieta: Mālpils
Medību stāžs: 10
16.08.2012. 15:39
ļoti, ļoti, ļoti reti esmu redzējis, ka pusautomātisti otro, kur nu vēl trešo šāvienu šauj precīzi... Parasti viens ir lab,s pārējie vai nu garām, vai pa zarnām! Kloķējamajiem ir visi vairāk vai mazāk vienādi - jo Tu KATRU šāvienu tēmē un apdomā, nevis tik mauc, zinot/cerot, ka ir vēl pilna magazīna!
Parasti pusautomātisti šauj - paupaupau! it kā būtu automāti! Tāpēc arī lido tās lodes kur nu kurās!
Bet kloķējamo - pau-pau-pau! un visi ar apdomu!
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
16.08.2012. 15:32
Var daudz ko spriest, bet sakiet ko vēlaties kloķējamā disciplinē šāvēju, bet pusautomāts tomēr kaut cik atslābina to. Cik man ir zināmi pusautomātu īpašnieku, protams tas būs runa ne par visiem, bet visi močī uz nebēdu kamēr aptvere tukša. Un pie tam kad ir kloķējamā tu vismaz uz sekundi novērsies no dzīvnieka un redzi kas notiek tālāk, bet pusautomāts tik moči un močī.
P.S. Protams ir arī disciplinēti pusautomāta īpašnieki, bet manis novērojumi gan pagaidām par to neliecina ka tādu būtu ļoti daudz :(
Pusautomāts ir laba lieta, tikai tad ja esi pārliecināts par sevi, perfekti pārzini medību platības, neauzrauj širmīti, kā arī spēj aukstasinīgi novērtēt situāciju un tikai tad veikt otro un desmito šāvienu.
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2026-04-25 20:36
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
16.08.2012. 14:20
Pasmaidīju par vienīgo nāvīgo šāvienu dzinējmedībās.

+10 Indulim
Ja godīgi, tad es arī pa lielajiem spiežu kamēr pedāļi pa gaisu! Vairākas reizes esmu pa divām trim reizēm licis pa alni, kamēr zemē. Vienreiz uz pieiešanu saliku trīs caumurus briedī, tikai pirmais bija pa stāvošu, visi trīs iekšā (no tiem divi nēvējoši plaušās un aknās), bet vienalga 50 metri pa lauku un 50 metri mežā iekšā. Tā ka jā....es arī par pusautomātiem. Kaut arī no torņa tad vairāk mīlu kloķējamo, bet tā man ir 223 un līdz ar to ar ierobežotu lietojamību...:D
Indulis
Indulis
Pēdējo reizi manīts 2019-02-15 13:39
Lietotāja statuss: Lietotājs
16.08.2012. 14:07
Pasmaidīju par vienīgo nāvīgo šāvienu dzinējmedībās. Veči, es jau saprotu, pats neesmu bez grēka mednieku folklorā, bet nu arī nemaldiniet te jaunatni! Lielie, kas krīt uz vietas, nav pareizi trāpīti, celsies augšā un būs jāšauj atkārtoti. Labi trāpītie atkal nekrīt uz vietas, lido prom kā nākuši, ko tad jūs, tik pārliecināti, ka nešausiet otrreiz, ja būs iespēja? Nu, ja nepaspēj otrreiz izspiest, tad pēcāk var lielīties, kā jūs šo ar vienu šāvienu. Buku var piedzīt pilnu ar renkuļiem vai pārplēst uz pusēm ar lodi un viņš paliks uz vietas, bet lielie 90% jāšauj atkātroti. Tad nav pus dienu pēc tam jāmeklē pa purvu purviem.