Par nobīdēm - uzrakstīju savu viedokli, liekas logjiski ja ņem vērā to ko redzu šaujot.
Un nekad neesmu pretendējis uz absolūti pateizā viedokļa statusu - ja ir kas sakāms tad uz priekšu, komentāri par cirku IMHO nevietā
Aprīkojums: 2stobrene bez vītnes, 1stobrene bez vītnes un 1 stobrs ar vītni, saujiņa patronu. Nazīt's arī ir.
Suņi: Nav
10.08.2012. 17:16
Manam Brauniņa gludajam pusautomātam nobīde 15cm.ražotājs un Jaunbērziņš atkratījās.Tā ka man ir dārgā putekļu krātuve:(( Nopirku otru gludo-TOZ34 un vis čikeniekā.Brauniņš paliek,jo reizēm jāmedī ar bezsvina skrotīm.
Šo nobīdi var koriģēt ieroci aprīkojot ar sarkanā punkta tēmekli vai kolimatoru. Protams ja vien "nobīdītos" šāvienus nemētā pa visu papīru, bet viņi klājas vienā vietā. Un nekrāsies putekļi :)
Labi, Uģi, skaidrs, ka termins "esmu redzējis" nebija jāuztver burtiski ar slow motion un zoom.
Laikam jāraksta vēl detalizētāki. Tātad, "esmu redzējis, ka šķīvis sašķeļas divās daļās un pieļauju, ka tas bija no vienas skrots. Jo divas skrotis nez vai radītu divus gabalus."
To, ka aiziet offtopic - norādīju jau pirms lapas :)
Bet īsti neizprotu, ko te daži vēlas pierādīt. Nu nekad vidēja divstobrene nebūs pārāka par vidēju pusautomātu, ja vērtē no trajektoriju viedokļa. Tas ir kā āmen baznīcā.
A vot safilmēt vajadzētu gan :)
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
10.08.2012. 16:31
Šī tēma jau par cirku pārvēršas!
Jo sākotnējais uzstādijums bija par vītnes kloķējamo un vītnes pusautomātu! ...un tad visi sakarsušie prāti metās skaldīt matus par skrošu kūļiem, kūšiem un citām erotiskām tēmām...
Bet tas mani uzvedināja uz ideju. Kuru apņemos arī realizēt! Gribu safilmēt šo te skrošu blīvumu ar dažādu munīciju un dažādiem ieročiem!
Manai Fabarm Axis Field divstobrenei arī stobriem ir nobīde bet... ja shauj uzreiz 2 šāvienus strauji vienu pēc otra tad abi šāvieni iet faktiski pa vienu trajektoriju - manuprāt ar nobīdi ir kompensēta stobra novirze atsitiena brīdī
Vienam plīst šķīvis ar vienu skroti (2.5 mm), otram šāviens kompensē nobīdi!!! Uz kurieni mēs virzamies??
Es uzreiz iedomājos to skatu - Arnis ar savu ērgļa aci "iezūmo" šķīzi + vēl ar "slow motion" piebremzē šķīvi un redz, ka tieši viena vienīgā skrots (pat ne skrots "smilšu grauds"), kas lido pa pareizo trajektoriju (visas pārējās aizlido pa nepareizo) sažķaida šķīvi lupatlēveros... Muhahaaa... Es ir beigts!!!
Andi - esmu redzējis šķīvi, kas ir saplīsis vēl pirms izlidošanas, un ne viens vien :) Attiecīgi - svarīgs ir arī materiāls, izgatavotājs, glabātājs un pārvadātājs, droši vien. Bet vispār tēma ir drusku par ko citu, tādēļ par to, cik skrotis vajag šķīvim, neturpināšu.
Galu galā, no tām dažpadsmit reizēm, kuras šāvis esmu pa šķīvjiem, man patiešām ir plīsuši tie no vienas/dažām skrotīm, parasti 2 daļās, parasti viena daļa ir mazāka, otra lielāka.
Ja dažpadsmit vietā būtu skaitlis 1000, iespējams, neplīsušo būtu vairāk. Viss ir relatīvs.
Tomēr viens ir gan 100% - divi stobri vienādi šauj krietni vien retāk, nekā viens stobrs atkārtoti - par ko arī bija šis stāsts :)
Arni, biku ielaidi bietē!
Man ir foto no šķīvjiem, kuriem ir 7(!!!) caurumi, bet nesaplīsa! 1 -2 caurumi un vesels - tā ir norma! Vidēji šķīvim, lai plīstu, vajag vismaz 3-5 skrotis! ;)
Un nekad neesmu pretendējis uz absolūti pateizā viedokļa statusu - ja ir kas sakāms tad uz priekšu, komentāri par cirku IMHO nevietā
Šo nobīdi var koriģēt ieroci aprīkojot ar sarkanā punkta tēmekli vai kolimatoru. Protams ja vien "nobīdītos" šāvienus nemētā pa visu papīru, bet viņi klājas vienā vietā. Un nekrāsies putekļi :)
Laikam jāraksta vēl detalizētāki. Tātad, "esmu redzējis, ka šķīvis sašķeļas divās daļās un pieļauju, ka tas bija no vienas skrots. Jo divas skrotis nez vai radītu divus gabalus."
To, ka aiziet offtopic - norādīju jau pirms lapas :)
Bet īsti neizprotu, ko te daži vēlas pierādīt. Nu nekad vidēja divstobrene nebūs pārāka par vidēju pusautomātu, ja vērtē no trajektoriju viedokļa. Tas ir kā āmen baznīcā.
A vot safilmēt vajadzētu gan :)
Jo sākotnējais uzstādijums bija par vītnes kloķējamo un vītnes pusautomātu! ...un tad visi sakarsušie prāti metās skaldīt matus par skrošu kūļiem, kūšiem un citām erotiskām tēmām...
Bet tas mani uzvedināja uz ideju. Kuru apņemos arī realizēt! Gribu safilmēt šo te skrošu blīvumu ar dažādu munīciju un dažādiem ieročiem!
Vienam plīst šķīvis ar vienu skroti (2.5 mm), otram šāviens kompensē nobīdi!!! Uz kurieni mēs virzamies??
Un es savu komentāru biju domājis tavam sākotnējam tekstam
Redzi tomēr es lasīt māku, bet Tu gan tik daudz filozofē un raksti krugom do okala, ka pats neatceries ko pirms brīža esi rakstījis!
Galu galā, no tām dažpadsmit reizēm, kuras šāvis esmu pa šķīvjiem, man patiešām ir plīsuši tie no vienas/dažām skrotīm, parasti 2 daļās, parasti viena daļa ir mazāka, otra lielāka.
Ja dažpadsmit vietā būtu skaitlis 1000, iespējams, neplīsušo būtu vairāk. Viss ir relatīvs.
Tomēr viens ir gan 100% - divi stobri vienādi šauj krietni vien retāk, nekā viens stobrs atkārtoti - par ko arī bija šis stāsts :)
Man ir foto no šķīvjiem, kuriem ir 7(!!!) caurumi, bet nesaplīsa! 1 -2 caurumi un vesels - tā ir norma! Vidēji šķīvim, lai plīstu, vajag vismaz 3-5 skrotis! ;)