Šodien vārdadienu svin Aina, Anete, rītdien - Helga, Elga, Elgars
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - vītņstobra patronu lādēšana/aprīkojums

Uldis Silovs
Uldis Silovs
Pēdējo reizi manīts 2024-09-26 08:02
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: zemgale
Medību stāžs: no 1988 gada
Aprīkojums: Browning MK3 30-06;Weatherby 22-250,Browning Maxus 12/89
Suņi: Latvijas dzinējs
05.08.2014. 19:02
Laikam jau lādēšanas aprīkojums spēj izraisīt tik pat karstus strīdus, kā lielākā daļa šeit apspriesto tematu! :)))
Man ir dažādu ražotāju aprīkojuma daļas gan reddinga gan lee gan lymana gan rcbs un tāpēc varu piekrist Dzintaram, ka vipraktiskākais nāk no lee , protams gadās reizēm ka lee matricām decappers vienkārši nolūzt, tāpēc pasūtot matricas ieteiktu uzreiz pasūtīt arī rezerves daļas.
p.s.
Es arī svēršanai lietoju dārgu ķīnieti, bet neteiktu ka nauda zemē izmesta...
Anrijs Priede
Anrijs Priede
Pēdējo reizi manīts 2023-05-25 16:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
05.08.2014. 19:16
MGA un Andis bija savā laikā vieni no pionieriem šeit tālšaušanā un precīzajā lādēšanā. Es kad sāku, bija man uz kādu laiku aizdots minimālais komplekts, lai saprastu, kas man īsti būtu vajadzīgs. Esmu ļoti kungiem pateicīgs un teikšu, ka atklātu sūdu tur galīgi nebija. Andis atgāja no tā visa gandrīz pilnībā, bet Mārtiņam pašam ir pilna cikla labs aprīkojums. Ja kaut kas arī tiek atdots vai pārdots, tad tikai tāpēc, ka tas tiešām nav vajadzīgs.
Slēpts
05.08.2014. 19:17
:) Es arī patreiz lādēju ar "dārgu ķīnieti" tādēļ man ir mani grami/graini. :) Nemaz neprendēju uz savietajamību ar svaru etalonu, galvenais ka zinu mans ķīnietis to ko rāda to rāda daudzmaz lineāri un vienmērīgi.... kļūda lēkā ķīniešu 0.00X robežās, kas jau medību un prieka pēc šaušanai nav būtiski. Quickload arī piedzinu pēc saviem rādījumiem un nu varu prognozēt savu lādējuma ātrumu jau arī teorētiski... :)
Pēc mana skata no Intara saraksta mednieka vajadzībām izmestu ārā pozīcijas 9 (aizstājams ar kokteiļa salmiņu :) jo apjomi nav lieli); 10 (ir uz vietas vienkārša tautas alternatīva, piezīme ja nav lielie kalibri); un 13 (medniekam tas nav īsti vajadzīgs smalkums...). Pārējais gan ir nepieciešams...
Dzintars Graudužis
Dzintars Graudužis
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
05.08.2014. 19:18
Nemokies Intar ar dārgām un konkrētai darbībai nevajadzīgam lietām,ja piemēram N 560 pulvera 1 grauds vidēji sver 0,06 greini,ko tad tālāk ātomus skaldīt!Vai viens pulvera grauds kaut ko kaut mazliet izmērāmu izmainīs?Neesi tāds perfekcionists,tas nav vajadzīgs!Lieki zemē nomesta nauda!Daudz reālāk šāviena precizitāti ietekmē slikts garastāvoklis,nekvalitatīva pārtika ceļmalas kafeinīcā,vai pupaina blondīne kura Tev paies garām pirms starta.Pat cilvēka ķermenis nav absolūtu simetrisks un ja aizbraucam uz visuma uzbūvi tad pamatā ir haos!!:):)Atgriežoties pie svariem,- Jā es lietoju svarus kuri maksā 27 eiro un kalibrācijas atsvars ir komplektā,jā viņi ietekmējas no gaisa plūsmas un istabas temperatūras,bet man nav vajadzīga svara etalona atbilstība,man ir svarīgi nosvērt pulvera dozu un to atkārtot tik reizes cik man nepieciešams un tāpēc nav vajadzīgs aprīkojums kura cena rakstās ar četrām nullēm.
Mārcis Mūrieks
Mārcis Mūrieks
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
05.08.2014. 19:29
Tagad pa nopietno.
Tiko saņēmu no sava amerikas čoma vēstuli, ka šiem tur USA esot pieņemtas velns viņ zin kādas tur regulas, kas stipri ierobežos to preču sūtīšanu uz eiropu ,kas saistītas ar ieročiem. Nezinu neko konkrēti ,bet ja mana paka tuvāko nedēļu laikā neatnāks ,tad laikam taisnība būs.
Intars Lucjanovs
Intars Lucjanovs
Pēdējo reizi manīts 2022-10-20 10:03
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: Rīts
Atrašanās vieta: Nagļi
Medību stāžs: No 2001
Aprīkojums: Blaser F3, Blaser R8 GRS+Kahles 624i, Keppeler Benchrest 6,5x47+Nightforce 15-55/52
Medību trofejas: 2
05.08.2014. 19:36
Man Sinkleraa arī pašlaik viens pasūtījums stāv "apstrādes" stadijā jau 4 dienas...
Šodien aizrakstīju vēstuli.. Redzēs ko atbildēs. Aizdomīgi...
Pēteris Siksna
Pēdējo reizi manīts 2024-09-29 18:31
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
05.08.2014. 19:45
Vēl Intars piemirsa čaulu tīrīšanu, es to daru ar ultraskaņas vannu.
Anrijs Priede
Anrijs Priede
Pēdējo reizi manīts 2023-05-25 16:07
05.08.2014. 20:07
Mednieku un sportistu dialogs lādēšanas aprīkojuma sakarā ir kā ziepju opera. Un nebeigsies, kamēr abas puses nebeigs uzspiest viena otrai savus uzskatus. Šeit saduras racionālais ar iracionālo. Glābs tikai tolerance. Aptuveni :) saprotot par ko ir runa, drīzāk ierosinu abām pusēm kaut ko aizņemties vienam no otra. Mednieks agri vai vēlu gribēs uzšaut tālāk un precizāk. Un sportistam ar iracionāli paranoidālo pieeju ir jāsaprot, ka daudz kas slēpjas vienkāršībā. Un te noteikti nebūtu jāieciklējas tikai uz lādēšanu. Esmu dzirdējis, ka saka, ka lādēšana ir tik aizraujošs process, ka nemaz šaut vairs nevajag. Lādēšana ir nopietns mājasdarbs, bet galvenais darbs jau notiek šautuvē.
Oskars Baļčūns
Oskars Baļčūns
Pēdējo reizi manīts 2018-06-14 18:55
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: m/k Koknesis
Atrašanās vieta: Aizkraukle
Medību stāžs: 1999.g.
Aprīkojums: Haenel Jager 10//30-06 ; Baikal MP 155//12/76 ; IŽ-43M//12/76
Medību trofejas: 8
05.08.2014. 20:36
Sveiki Mednieki,ar tuvojošos Pīļu atklāšanu!!! Jautājums:vai lādēt pašam (lādēšanas instrumentus neskaitot) vītni ir izdevīgāk, vai kvalitatīvāk? Ja izdevīgāk, tad cik izmaksā izgatavot 30-06 patronu ar 11.7 gramu lodi, kas puslīdz der arī mērķī šaušanai? Paldies, ne spalvas!
Intars Lucjanovs
Intars Lucjanovs
Pēdējo reizi manīts 2022-10-20 10:03
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: Rīts
Atrašanās vieta: Nagļi
Medību stāžs: No 2001
Aprīkojums: Blaser F3, Blaser R8 GRS+Kahles 624i, Keppeler Benchrest 6,5x47+Nightforce 15-55/52
Medību trofejas: 2
05.08.2014. 20:42
Šeit saduras racionālais ar iracionālo. Glābs tikai tolerance. Aptuveni :) saprotot par ko ir runa, drīzāk ierosinu abām pusēm kaut ko aizņemties vienam no otra.

Zelta vārdi :)
Esmu dzirdējis, ka saka, ka lādēšana ir tik aizraujošs process, ka nemaz šaut vairs nevajag.

Man uz to pusi jau velk :) Bet tas ir tad, kad aprīkojums ir kvalitatīvs, uzticams, precīzs - tad no tā var gūt baudu kā no procesa :)
Visi rīki, kas liedz gūt baudu no procesa - lido pret medniek-kambara sienu :)